Tourette szindrómás apa, tikkes gyerek?
Sziasztok! Nagyon félek, hogy a kisbabám is tourette szindrómás lesz. Az apukának vokális tikkjei vannak. Hozzá kapcsolódó betegség is van, szorongásban, kényszerességben, memória gondokban jelentkezik meg.
Mennyi az esélye annak, hogy jelentkezik a betegség? Nagyon félek ettől. Mindennél jobban szeretem a férjem, szerettünk volna gyermeket.
Én ezzel kicsit fordítva vagyok, mint ti. Nem tudok róla, hogy bárki az én vagy a volt férjem családjában tourettes lett volna,vagy bármi más gond lett volna. Ehhez képest a fiam (12 éves) tourette szindrómás és adhd-s. Az adhd azóta már világos, hogy tőlem örökölte, ugyanolyan, mint én, csak akkor még nem mondták ki, hogy ez az, hanem csak piszkáltak vele,hogy miért nem figyelek jobban, miért felejtek el mindent... De a tourette fogalmam sincs, hogy melyik ágról jött. Nyilván féltem a fiam, remélem teljes élete lesz,illetve hogy kinövi esetleg. De ma már egyre jobb kezelések vannak, amik használhatnak. Ha így utólag tőlem megkérdeznék,hogy vállaltam volna e a fiam, úgy hogy előre látom ezt a problémát, biztos,hogy igent mondanék. Neki nem extrém súlyos a tourettje, nem rángatózik az egész testével, nem ordibál, nem káromkodik, de azért bőven vannak vokális és mozgásos tikjei is. De szerintem ezzel simán együtt lehet élni.
Próbálj meg ne rágódni ezen. Boldog babavárást!
Kedves 25#! Nagyon szépen köszönöm, hogy írtál!
Szerintem ha ADHD-d van, Te hajlamosabb lehetsz a tourettere. Az anyósomnál annyiban mutatkozik meg, hogy néha csücsőrít a szájával. Senkinek sem tűnik ez fel, csak annak aki már benne van. Biztos, hogy OCD és ADHD is jelem van nála, a viselkedéséből leszűrhető. Kényszeres takarító pl, figyelemhiányos, stb. Ellenben nagyon jó asszony és szererhető. Lehet, hogy kisebb korodban volt tüneted, csak nem emlékszel rá,és a környzeted nem figyelt fel rá, vagy tök helyesen nem tulajdonított neki sok figyelmet, így elapadt és kinőtted.
Hidd el, lehet így tiszta szívből szeretni egy férfit. Biztos vagyok benne, hogy nen ezen fog múlni a kisfiad boldogulása és boldogsága! Kívánok neki az életben sok sok sikert és boldog perceket! Semmi pénzért, senkiert sem adnám a drága férjemet. 20 évesen ismerkedtünk meg, azóta én már 26 évesek vagyunk. Tehát nem ezen fog múlni.
Egyet értek veled, sosem változtatnám meg a múltat, szeretném a picit nagyon. Vagy így vagy úgy de meg küzdünk mindennel. Köszi, hogy írtál! 💚
26# Szerinted aki ezzel él az nem lehet boldog? Másnak más problémája van, nekik ez. Mindenkinek meg van a saját keresztje amit viselnie kell, és meg kell vele küzdenie...
Mire megy ki a kérdés, szerinted egy ilyen betegségben szenvedő ember inkább azt kívánná meg sem születne? Mit akarsz ezzel mondani? Mondd ki nyugodtan, most már érdekel.
Akkor nagyon sokan álomvilágban élnek. Mert az élet nem arról szól, hogy mindig minden tök jó, és semmi probléma nincs és nem is lehet... Majd jön pár pofon és világosság lesz egy két sötét fejben.
Jó tanácsként írnám nekik, hogy nem kell a tökéletességre törekedni mert nem létezik, a jövőre tekintve pedig nagy gondok lesznek, ha semmilyen problémával nem tudnak szembenézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!