Tourette szindrómás apa, tikkes gyerek?
Sziasztok! Nagyon félek, hogy a kisbabám is tourette szindrómás lesz. Az apukának vokális tikkjei vannak. Hozzá kapcsolódó betegség is van, szorongásban, kényszerességben, memória gondokban jelentkezik meg.
Mennyi az esélye annak, hogy jelentkezik a betegség? Nagyon félek ettől. Mindennél jobban szeretem a férjem, szerettünk volna gyermeket.
Van egy két stresszesebb nap, amikor nehezebb. Általában nyugisan kezelem a helyzetet, tudom, hogy ez egy betegség. 5 év alatt megszoktam. Vannak jobb hetek, vannak rosszabbak. Ha valami miatt ideges, feszült, az is befolyásolja. Az orvosom kérdezte, hogy van e valami genetikai betegség vagy bármi amiről tudok,de nekem eszembe sem jutott, hogy ez az. Annyira együtt élünk ezzel. Tudom, hogy ebben hibás vagyok, hogy elfelejtettem közölni. Gondolom ha elviselhetetlenül nagy probléma lenne, biztos mondtam volna, nem elfelejtem...
Mint ahogyan említettem is, 5 éve vagyunk egy pár. 3 éve vagyunk házasok. Fiatalok vagyunk. Saját házunk van, normális stabil munkahellyel. Egész végig azért küzdöttünk, hogy babánk lehessen egyszer, hogy meg teremtsük a feltételeket. Minden adott volt és belevágtunk.
Idáig eszembe sem jutott, hogy örökölhető esetleg.
Abortuszról szó sem esne akkor sem, ha lehetne...
Szeretjük ezt a picit, szerettük volna már évek óta. Isteni Csoda nekünk ez a baba...
Arra lettem volna kíváncsi,hogy esetleg az ismeretségi körötökben a betegségek öröklődése hogyan alakult.
Nem mindegy? Ha 1000 emberből 999nel semmi baj, 1nel még lehet. Nem igazán értem, miben segitene mas története.
Ha csodának fogod fel a gyereket, akkor engedd is, hogy az legyen. A férjed is felnőtt valahogy, a gyereketek is fel fog. Ha esetleg örökli a problémát, máris előnyben van, hiszen ott az apja, aki tudja milyen ez. Nyugi.
Köszönöm ez kissé megnyugtatott. A férjem nagyon okos,gondoskodó,megbízható,előrelátó, megfontolt ember. Minden lépését megtervezi. Nekünk úgymond ez a betegség a keresztünk, mert tényleg minden más tökéletes...
Ha ezzel kell szembenézni, akkor nem tudunk mit tenni. Egy családként fogunk a problémára megoldást találni,vagy kibírni a nehéz időket. Csak nyilván ez most nekem beütött, mi van, ha alapon...
Ezzel is számolnom kell,hamarabb is rágódhattam volna ezen,de a lényegen nem változtatott volna; szeretettük volna, és nagyon szeretjük...
Talán csak abban segített volna, hogy lássam, nem csak negatív történetek vannak. Valami reményt lássak, kicsit nyugalomra leljek.
Figyelj, kedves 17.
Azért feleljtettem el, mert számunkra természetes, és konkrétan ha én nem mondom el valakinek, nem tudják, hogy a férjem beteg! Pár kollégája biztosan észrevette, de még az én saját szüleim sem beszélnek erről, hiszen társaságban vissza tudja valamennyire tartani. 4 fal között sem vészes, csak ha problémánk van és stresszes valami miatt,akkor jön elő. Nem úgy kell elképzelni, hogy non stop megállás nélkül hangokat ad ki. Néhány kellemetlen szitut kivéve normális életet élünk.
18.
Manapság mindenkit lehet csúfolni, a gyerekek kegyetlenek tudnak lenni, ezt az is tapasztalja, akinek semmilyen betegsége nincs. Tudom, ez még egy támadási felület. Fel fogom készíteni, illetve tudom, hogy mivel tudom őt erősíteni, mint az apukáját is.
Mivel mi is teljes életet tudunk élni, miért is ne vállaljak babát?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!