Ma olvastam a megrázott gyerek szindrómáról. Én sokszor hintáztattam már a karomban fekve a 3 hónapos babámat. Volt, hogy pörögtem is vele 2-3x egymás után, és élvezte is. Szerintetek ebből lehet baj? Elolvastam egy cikket és beparáztam.
A megrázott gyerek szindróma tudtommal azt jelenti, amikor a csecsemőt pl. a hónaljánál/törzsénél fogva előre-hátra megrázzák, amitől a baba aránytalanul nagy és nehéz buksija előre-hátra leng, ettől keletkezhetnek a súlyos sérülések az agyban.
Szerintem mikor te hintáztatod és forgatod a kisdededet, akkor alátámasztod a kis fejét, nem okozol neki sérülést. Hidd el, az a baba, akit megráznak, nem nevet!
A karban ringatás, hintáztatás nem ugyanaz, mint erőteljesen megrázni a babát. Amikor ringatod, a karodban fekszik, finom mozdulatokat végzel, hasonlít, mint amikor a pocakodban hintázott.
A rázás az, amikor magaddal szemben tartod a babát és erőteljesen rázod, ide-oda csuklik a fejecskéje, ijesztő számára, ilyenkor sírnak is a babák.
Ne aggódj, nem tettél rosszat, hiszen nem agresszívan, dühből, erőteljesen csinálod ezeket.
Köszi mindenkinek a nyugtató szavakat...
De a hintáztatáskor vagy a pörgéstől is odaütődhet a koponyához az agy, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!