Nagyon ritka aki down szindrómás gyermeket szül? Ti kivizsgáltátok magatokat szülés előtt hogy van e rá esély hogy beteg gyerek legyen?
A down nem öröklődő, spontán hiba okozza. Csak az eletkorral van objektív összefüggés amennyire én tudom.
Szóval semmit sem jelent ha a családban nem volt ilyen probléma.
Nem is értem miért félsz?
Prenát csináltattunk, nem bíztam a kombinált tesztben, csak kockázatbecslés.
Semmiképpen nem szerettünk volna downos babát.
Nálunk sem volt beteg a családban.
3 egészséges gyerek, senkinek nem volt a tágabb családban sem, a korom az egyetlen ami meg volt, de sok 40+ os egészséges babát szül.
Orrcsont meg volt, nyakiredő 1.6, áramlásnál volt eltérés, anyai vérteszt kimutatta, majd biopszia igazolta .
Volt ismerős akinek rossz áramlás, magas nyakiredő és neki egészséges baba született.
Pont a down kórt elég jól lehet szűrni, szóval amiatt nem aggódnék, csináltass prenat vagy niftyt, ha félsz. Prenaból van csak down kór szűrés is, ha a teljes összegű megterhelő lenne anyagilag.
Az autizmus szerintem rosszabb ilyen szempontból, nem tudod szűrni és ugyanúgy bárkinél előfordulhat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!