Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg olyan érzés a fájás,...

Tényleg olyan érzés a fájás, mintha hasmenésed lenne?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősömtől azt hallottam, hogy mikor neki beindult a szülés, azt hitte csak hasmenése lesz, mert úgy fájt a hasa. Szerintetek van ilyen?
ma 09:13
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, ezekszerint mindenkinek más, én nem ilyet éreztem.

Nekem mensigörcshöz hasonlító hasfájdalommal indult, az elején még csak enyhén, aztán persze idővel bedurvult😅

A vége felé, és a tolófájásoknál éreztem azt, hogy na mindjárt bekakilok (lehet meg is történt, nem mertem odanézni/megkérdezni🤭), de az sem hasmenéses “fájdalom” volt.

ma 09:20
 2/10 anonim ***** válasza:

Nekem is olyan érzés volt, de nyilván azért tudtam, hogy nem a hasam megy, mert akkor már két napja próbáltak indítani 🙃

A szomszédom viszont otthon szülte meg az ikreit, és úgy mesélték, hogy ő is wc-n jött rá, hogy nem hasmenése van...

ma 09:22
 3/10 A kérdező kommentje:
Azta…na azért ez durva! Hát, a 37.hetet töltjük ma, kíváncsi vagyok, nekem hogy lesz.😊
ma 09:26
 4/10 anonim ***** válasza:
Könnyű szülést!😊
ma 09:27
 5/10 anonim ***** válasza:

Nyomokban hasonlít csak szerintem és inkább az eleje. Nekem mielőtt megjött, mindig fájt is a hasam és többször jártam wc-re. Kb. ugyanez az érzés volt némi gyomorrontás érzéssel vegyítve. :D

Szóval amikor fáj és görcsöl egyszerre, de nem csak az alhas, hanem úgy az egész pocak. Ez az eleje volt. Amikor bedurvult, azt már semmihez sem tudnám hasonlítani.

ma 09:29
 6/10 anonim ***** válasza:

En ertem mire gondol, a vajudas elejen a fajasok hasonlitottak egy durva hasmeneses hasfajasra.

Egyszer volt egy komolyabb etelmergezesem, akkor kegyetlenul fajt a hasam, na olyasmi volt.

De sajnos ez nekem csak az eleje volt, kesobb rosszabb lett🤣

Viszont a kulonbseg az azert az volt, hogy a fajasok x percenkent jottek (az elejen orankent) nem folyamatosan fajt.

ma 09:31
 7/10 anonim ***** válasza:
Nekem is úgy kezdődött hogy azt hittem hasmenés. Szaladtam a wcre de a magzatvíz ment el helyette.. na de utána mikor beindultak a fájások annak már köze nem volt ehhez az első fájdalomhoz.
ma 09:38
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem is inkább menstruációs fájdalom volt, csak sokkal erősebb.
ma 09:44
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem is úgy kezdődött. Nem is csak simán hasmenés, hanem egy kifejezetten kellemetlen hascsikarás. Nekem ráadásul eleinte még jött is cucc, szóval abszolút megalapozottnak éreztem a dolgot. Akkor lett gyanús, amikor "csikart a hasam", ültem a vécén, nem történt semmi, de mégis csökkent a fájdalom. És megint és megint. És egyre erősebbnek éreztem ezt a hascsikarást, aztán egyszer csak enyhült és elmúlt nyomtalanul, mintha semmi sem történt volna, pedig nem történt semmi a vécén. Elkezdtem számolgatni, hogy egy óra alatt már 4x volt erre példa, és egyre sűrűbben meg erősebben érzem a dolgot, szóval lehet, hogy így 40+3 mégsem csak simán hasmenésről van szó :D

A második szülésemnél viszont megközelítőleg sem ilyen volt. Az egész második terhességemnél ilyen ~20. héttől kezdve rengeteget keményedett a hasam, amikor megindult a szülés, az is olyan volt, mint a keményedés, csak erősebb, bénítóbb. Azt hittem akkor is, hogy csak megerőltettem magam, nem az lett volna az első alkalom a terhesség alatt. Csak aztán a keményedés érzés felvett egy ritmust és fájdalmasabb lett, akkor mentünk be a kórházba. Azért még előtte kipucoltam a kádat :D :D :D nem igazán hittem, hogy tényleg akció lesz, én megint ezt a hascsikarós érzést vártam. Hát, 8 centire már kitágultam, mire beértünk, a szülésznő egy kicsit ki is borult, hogy miért vártam eddig, ott fogok neki megszülni a folyosón. Azért erre szerencsére nem került sor, de tény, hogy nem húztuk sokáig az időt a szülőszobán sem.

De mindkét szülésnél a kezdeti furcsa testérzetekhez képest a vajúdás legvége meg a kitolás totál más érzés volt. Nem tudom, milyen a menstruációs fájdalom, nekem sosem szokott fájni, de azt a fajta görcsös fájdalmat nem igazán lehet máshoz hasonlítani. Az a szülésé, szerintem elég egyedi.

ma 10:57
 10/10 anonim ***** válasza:

Ja. Felkeltem éjjel, hogy vc-re kell mennem.

Amikor lehuztam a bugyimat akkor láttam, hogy véres, nyálkás.

Akkor tudatosult bennem, hogy nem vc-re kell mennem, hanem fajasaim vannak.

Utána átment ilyen gorcsolosbe, mint amikor még akar jönni a menzesz.

ma 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!