Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tenyleg elvetelek, korai...

Tenyleg elvetelek, korai toxemiam van vagy normalis?

Figyelt kérdés

11 hetes vagyok es napok ota azt erzem h kapkodom a levegot mint megmasztam volna egy hegyet, szedulok, ma a fejem is faj hozza, leszakad a derekam, de leginkabb ez a furcsa legzes aggaszt….

Anyosom szerint ez a korai toxemia jele vagy pedig elveteltem.

Penteken van idopontom az orvosomhoz egyebkent

Anyosnak igaza lehet?

ma 08:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Amennyiben anyós nem nőgyógyász, úgy legyen szíves nem diagnosztizálni látatlanban senkit, főleg nem terhes nőkre hozni a frászt.

A terhesség megterhelő a szervezetnek, se a nehéz légzés se egyéb tüneteid így önmagukban nem utalnak toxémiára, vetélésre meg főleg nem.

ma 08:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez a légszomj nekem is viszonylag korán jelentkezett, egyszer csak azt vettem észre, hogy alig bírok fellépcsőzni a harmadikra, ami azért alapból nem egy nagy kihívás...

A derékfájás nem tudom, hogy minek a jele, de szerintem az sem feltétlenül jelent rosszat, bár biztos kellemetlen, és jó, ha lát doki.

A fejfájás pedig lehet, hogy egyáltalán nem függ ezzel össze, lehet front vagy bármi más is.

(De azért anyósod kedves, hogy így nyugtatgat...)

ma 08:44
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Légyszi, ne higgy el minden szart anyósodnak (se)!
ma 09:02
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
2. vagyok, azt még kihagytam, hogy nekem volt egy vetélésem (missed ab-om), de a te tüneteid közül egyiket sem tapasztaltam...
ma 09:08
 5/6 anonim ***** válasza:

Nincs olyan ,hogy korai toxémia.

A toxémia 20.héttől alakul ki,amennyiben kialakul, a légszomj pedig egyáltalán nem tünete.

ma 10:23
 6/6 anonim ***** válasza:

Jesszus, anyósod egy ritka rosszindulatú bunkó lehet, ha ezt így kerek perec az arcodba vágta. Valószínűleg magasról szarik rád, így különösebben nem is érdekli az a tény, amivel riogatni próbál. Ha már mos az elején ilyen ostobaságokkal próbálja meg a frászt hozni rád, én a helyedben a jövőben biztosan nem beszélnék meg vele semmit a terhességgel kapcsolatban.

Anyósnak amúgy ha nincs orvosi végzettsége, akkor erősen kétlem, hogy meg tudja neked állapítani a 11. héten a toxémiát, ennek több oka is van. A vetélést meg végképp nem, mert nem lát beléd. Ne aggódj ezeken, mert sokkal többet ártasz vele, talán anyósnak is pont ez a célja.

Nyugodtan jöhetnek majd a lepontozások, de egy ilyen anyós nekem nagyon sokáig keserítette az életemet.

ma 10:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!