Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Azok a nők, akik a terhességük...

Azok a nők, akik a terhességük végéig dolgoztak, hogy bírták??

Figyelt kérdés

Én az első 5 hónapot jól bírtam, biztos voltam benne, hogy a 36. hétig bejárok majd dolgozni, de azóta több nehézség is akadt. Pl. fulladtam a vonaton reggel, vannak éjszakák, amikor alig alszom, mert vagy arra kelek, hogy begörcsölt a lábam, vagy pisilnem kell és nem bírok visszaaludni, be van dugulva az orrom, amin a tengervizes orrspray nem sokat használ, van hogy úgy fáj a derekam, hogy járni alig bírok, egyre kevesebb az energiám, már home office-ból is nehéz ledolgozni a heti 40 órát, nemhogy még 2-3 órát utazni a munkahelyre, stb.

Ezek általános tünetek a terhesség alatt, de hogy tudnak ezek mellett dolgozni a terhes nők? Én 7 hónaposan kezdem feladni.

#Terhesség munka
ma 05:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Úgy hogy nem volt lehetőségem abba hagyni,és mellette a nagy tesót is intézni kellett.pedig full problémás volt a terhességem. 36+6 napon adtam le a munkámat hogy most már rápihenek de 37+1re megszületett a kicsi. Így esélyem sem volt pihenni.
ma 06:00
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Az elsővel dolgoztam 37. hétig. Covid volt, full home office akkoriban. Ha nem bírtam ülni, fekve dolgoztam a kanapén. Nyilván irodai munkát könnyebb.
ma 06:21
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Van aki szerencsés és tényleg csak a legvégén van egy kis kellemetlensége és van aki muszájból dolgozza végig.

Én első babával 24 hetesen jöttem el...nem nehézség miatt, hanem a munkában így volt egyszerűbb, hogy a többiek haladhassanak és ne egy félbehagyott melót kelljen ávenniük.

Kb 30.héttől voltak furcsa fájó tünetek, de csak 1-1nap, kb 37.hétig bírtam volna dolgozni.

Most második babával 28.hét végén hagytam ott a munkát, jól is tettem, következő hétén már napokig alig bírtam menni úgy fájt. Nyilván a nagyot rendeznem kell, suliba kell vinni hozni. Nincs már pihenésre idő. 34+5-nél járok, de baromira megvisel a buszozás, de már a 15-20perc séta is..keményedek, és fájok. Nem bírtam volna végig dolgozni.

Minden terhesség más. Van aki szerencsésebb van aki hadirokkant lesz van akinek a munkája olyan amit nem végezhet vagy otthonról tudja intézni.

Sajnos ez ilyen. Nem kell egy kismamának sem rosszul éreznie magát, amiért hamarabb kiszáll a munkából.

ma 06:43
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, amellett, hogy van, akinek a vilagon semmi kellemetlenséget nem okoz az állapota, a muszáj is nagy úr ám. Ha dolgozni kell, akkor dolgozni kell.
ma 06:45
 5/12 anonim ***** válasza:
21%
Leginkább attól függ ki mennyire kényes és van-e valami komplikáció
ma 07:31
 6/12 anonim ***** válasza:
Én otthonról dolgoztam kötetlen munkaidőben. Weblapokat töltöttem fel. Szerintem így könnyű volt egész utolsó napokig dolgozni.
ma 07:50
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem általános tünetek, csak van akinél előfordul. Nekem semmi bajom nem volt. 5 nappal szülés előtt mentem táppénzre, azt is főleg a családi nyomás miatt meg, hogy tudjak ezt azt vásárolni a gyereknek.
ma 07:57
 8/12 anonim ***** válasza:
41%
Hát én pl úgy hogy esküvői fotós vagyok és szerződött munkáink voltak :D Ráadásul pont nyár közepén szültem, így nagyjából 2 hetet voltam csak otthon a babával, utána már menni kellett. Egyébként szerencsés vagyok, mert problémamentes volt a terhességem, a végén se éreztem semmi kellemetlenséget a gyomorégésen kívül, amire meg szedtem gyógyszert amit az orvos adott, emelett szeretem a munkám, nem gyárban robotolok vagy irodában ülök egész nap, jófej emberekkel találkozok, akik amúgy már már kellemetlenül aggódtak értem, folyton azzal jöttek, hogy pihenjek, egyek, ne ugráljak annyit, pedig tényleg nem volt semmi bajom :D
ma 08:05
 9/12 anonim ***** válasza:

Én úgy éreztem okésnak tanárként, ha az utolsó félévemet még végigviszem. Korainak éreztem volna a szorgalmi időszak előtt abbahagyni, a közepén meg nem akartam másra áttolni az óráimat, így kb. az utolsó pillanatig dolgoztam. Annyiból laza a helyzet, hogy a munkám 80%-a mehetett itthonról, ha nagyon nem éreztem kereknek magam, akkor egy-egy órát is megtartottam inkább itthonról online.

Szerintem a végét már csak akkor lehet bírni, ha van rugalmasság a munkahelyben és az ember munkájában. Egy bejárós, utazós, 8-10 órás munkaidős melóhelyet szerintem 95% otthagy sokkal korábban.

ma 08:20
 10/12 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy nem sok választásom volt.

Egy könyvelő irodában dolgoztam. Ketten vittük a főnökömmel.

7 hetesen bejelentettem terhes vagyok, 9 hetesen meghalt a főnököm.

Az egész iroda rám szakadt.

Én meg nem mondhattam azt, hogy bocsi, holnaptól menjetek ahova akartok.

Azt az évet végig vittem neki, lezártam becsülettel, majd 38hetesen összepakoltam és bezártam az irodát.

Nehéz volt, de mivel 2 ember munkáját végeztem, nem volt időm a saját nyomoromon vergődni.

Fájt? sokszor fájt. De imádtam az ügyfeleket, nem tehettem meg, hogy lelépek.

2.terhességet is végignyomta.

Az problémás volt, mellette egy 2 évessel.

De ott a családi vállalkozásba segítettem be, annyira nem volt kötött. Ott még szülés napján is dolgoztam.

ma 08:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!