Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 15 hetesen szorongás, félelem?...

15 hetesen szorongás, félelem? Mivel lehetne enyhíteni?

Figyelt kérdés
15 hetes vagyok. 5 hónappal a mostani terhesség előtt volt missed abom, az a terhesség inszeminacióval sikerült. Ultrahangon derült ki a 8. héten. Utána nehéz időszak volt, de jobban lettem, legalábbis azt hittem. Viszont a mostani terhességem (spontán) szorongással tele. Minden ultrahang előtt szédülök, kiszárad a szám, zsibbadok és hulla sàpadtan várom, hogy megszólaljon az orvos. Most 2 hete voltam genetikai ultrahangon és minden rendben volt. De semmit nem érzek, nem érzem a mozgását, nem látványos a hasam, csak a mellem viszket és ennyi. Állandóan szorongok, hogy egyáltalán velem van-e még. Ráadásul ahol élek nem úgy megy, hogy hívom az orvost és minden ok nélkül megyek is ultrahangra. Előre megbeszélt időpontok vannak, ha ezen kívül gond van, csak az ügyeletre lehet menni. De nyilván ezzel nem mehetek be, hogy szorongok. Az orvosomhoz még közvetlen telefonszámom sincs, a klinikát tudom hívni és üzenetet hagyni. A következő időpontom hozzá április 21. De gondolom a probléma megoldása nem az, hogy hetente ultrahangra járok. Az a baj, hogy semmit nem érzek és tudom, hogy 15 hetesen se kell feltétlen tünete legyen, ha gond van. Úgy érzem mégsem volt feldolgozva az előző veszteség. Olvasom a statisztikákat, tudom, hogy ilyenkor már jók az esélyek, de a fejemben teljes irrealitás van. Álmomban pl soha nem biztos az se, hogy terhes vagyok. Mindig ilyenek jelennek meg, hogy halvány pozitív a tesztem és ez még bármi lehet. Ez a bizonytalanság kivetülése. Éberen alszom. Pár napja fejfájásra kelek és mivel az előző terhességnél is a fejem fájt csak mielőtt kiderült, hogy baj van, így most emiatt is szorongok. Aki hasonlóan volt mi segített? Terápia? Milyen jellegű lehet jó? Nem akarom végig szorongani a terhességem 😔. Köszönöm, hogy elolvastad.

2022. ápr. 13. 15:14
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy jól vagytok és hogy sikerült megtalálni a szívhangot. További jó egészséget és boldog babavárást kívánok! 😊

(13-as)

2022. ápr. 27. 03:04
 22/27 anonim ***** válasza:
Szia 1-es vagyok :) örülök hogy megtaláltad és minden oké, nemsoká már mocorog is és még nyugodtabb leszel :) jó egészséget :)
2022. ápr. 27. 07:59
 23/27 anonim ***** válasza:
Remélem azóta is minden rendben. Én is átéltem egy missed ab-ot sajnos, nálam egy olyan “plusz fázis” volt, hogy a férfiakat utáltam kb 1 hónapig. Hogy nem tud egészséges gyereket csinálni, és akárhány férfit láttam az utcán, mindre haragudtam. 3 hónapja volt a műtétem, már elengedtem. Egyéb okok miatt év végétől próbálkozunk újra. Most arra próbálom magam felkészíteni, hogy akkor ne idegeskedjek, ha megfogan a következő pici.
2022. jún. 15. 13:29
 24/27 A kérdező kommentje:
#23, Igen, sokat változott a helyzet azóta. Már 24 hetes vagyok. A második genetikai ultrahangon is minden rendben volt és már érzem is napi szinten, ami nekem sokat változtatott a közérzetemen. Igazából onnantól, hogy érzem minden rendben és nincs már bennem az a szorongás. Remélem nálatok is minden jól alakul. Minden jót és sajnálom, ami történt.
2022. jún. 15. 14:16
 25/27 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy minden rendben, biztosan csodaszép kisfiad/lányod (nem tudom) lesz!

Köszönöm a jó kívánságokat!

2022. jún. 16. 00:47
 26/27 A kérdező kommentje:
#25, kisfiú 💙🙂
2022. jún. 16. 01:35
 27/27 anonim ***** válasza:
De jó! Én is kisfiút szeretnék, de persze kislánynak is nagyon fogok örülni, csak egészséges legyen, a lényeg 😊
2022. jún. 16. 12:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!