Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 15 hetesen szorongás, félelem?...

15 hetesen szorongás, félelem? Mivel lehetne enyhíteni?

Figyelt kérdés
15 hetes vagyok. 5 hónappal a mostani terhesség előtt volt missed abom, az a terhesség inszeminacióval sikerült. Ultrahangon derült ki a 8. héten. Utána nehéz időszak volt, de jobban lettem, legalábbis azt hittem. Viszont a mostani terhességem (spontán) szorongással tele. Minden ultrahang előtt szédülök, kiszárad a szám, zsibbadok és hulla sàpadtan várom, hogy megszólaljon az orvos. Most 2 hete voltam genetikai ultrahangon és minden rendben volt. De semmit nem érzek, nem érzem a mozgását, nem látványos a hasam, csak a mellem viszket és ennyi. Állandóan szorongok, hogy egyáltalán velem van-e még. Ráadásul ahol élek nem úgy megy, hogy hívom az orvost és minden ok nélkül megyek is ultrahangra. Előre megbeszélt időpontok vannak, ha ezen kívül gond van, csak az ügyeletre lehet menni. De nyilván ezzel nem mehetek be, hogy szorongok. Az orvosomhoz még közvetlen telefonszámom sincs, a klinikát tudom hívni és üzenetet hagyni. A következő időpontom hozzá április 21. De gondolom a probléma megoldása nem az, hogy hetente ultrahangra járok. Az a baj, hogy semmit nem érzek és tudom, hogy 15 hetesen se kell feltétlen tünete legyen, ha gond van. Úgy érzem mégsem volt feldolgozva az előző veszteség. Olvasom a statisztikákat, tudom, hogy ilyenkor már jók az esélyek, de a fejemben teljes irrealitás van. Álmomban pl soha nem biztos az se, hogy terhes vagyok. Mindig ilyenek jelennek meg, hogy halvány pozitív a tesztem és ez még bármi lehet. Ez a bizonytalanság kivetülése. Éberen alszom. Pár napja fejfájásra kelek és mivel az előző terhességnél is a fejem fájt csak mielőtt kiderült, hogy baj van, így most emiatt is szorongok. Aki hasonlóan volt mi segített? Terápia? Milyen jellegű lehet jó? Nem akarom végig szorongani a terhességem 😔. Köszönöm, hogy elolvastad.

2022. ápr. 13. 15:14
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

15 hetesen még nem kell feltétlenül érezni a baba mozgását. Majd csak 19.-20. hét körül...

Próbálj felkeresni egy pszichológust!

Illetve lehet kapni olyan kütyüt, amit, ha a pocakodra teszel lehet érezni a baba szívhangját. Lehet számodra ez megnyugtatás lenne.

2022. ápr. 13. 16:58
 12/27 A kérdező kommentje:
11, köszi! Igen, a terápia nem is kérdéses, csak addig is próbálok valami kapaszkodót találni. Előtted is írták a szívhang figyelőt, így rendeltem egyet. Bízom benne, hogy beválik és megnyugtat.
2022. ápr. 13. 17:53
 13/27 anonim ***** válasza:

Én is a szívhang figyelőre szavazok. Biztos, hogy még nyugtató lesz. Én 112 kg - val kezdtem a terhességem 🙈, de már a 9.héttől minden alkalommal megtaláltam.

Tudom milyen érzés félni a következő vizsgálattól, hogy vajon rendben van e. Szintén volt egy missed abom és utána egészséges terhességet vittem végig. Most 5 hetes a kislányom. 😊

Nálad is minden rendben lesz, még néhány hét és érzed majd a mozgását az már sokkal megnyugtatobb lesz. Jó egészséget! 😊

2022. ápr. 13. 19:08
 14/27 A kérdező kommentje:
13. Nagyon köszönöm! Örülök, hogy megrendeltem és úgy néz ki megfelelő terápiás segítségem is lesz 🙂. Minden jót nektek is! Gratulálok a kislányodhoz! 🥰
2022. ápr. 13. 19:19
 15/27 anonim ***** válasza:
Nekem is volt több vetélésem, aztán lombikkal, utána spontán lettem terhes. Ami nekem nagyon sokat segített nyugodtnak maradni addig, amíg nem éreztem magzatmozgást, az a magzati szívhangfigyelő. Minden nap meghallgattam vele a szívhangot, így számomra minden pénzt megért az a nyugalom, amit biztosított.
2022. ápr. 13. 22:29
 16/27 A kérdező kommentje:
Annyian írjátok ezt a magzat figyelőt, hogy nagyon örülök, hogy megrendeltem 🙂. Köszönöm nektek a tanácsokat és biztatást! Megírom majd hogy vált be. Mindenkinek a legjobbakat kívánom!
2022. ápr. 13. 23:34
 17/27 anonim ***** válasza:

Szia!

Tavaly nyáron missed ab volt nekem is ikrek 9.hétben.

Második terhesség fél év múlva, most vagyok 17.hétben.

Én is állandóan félek. Szerintem ez normális. Az álmaidban próbálod feldolgozni amit nappal próbálsz elnyomni magadban.

Nekem az előző veszteség utáni lelki felépülés fázisokban zajlott.

Először a hatalmas bánat, szomorúság, sírás.

Ezután jött a düh a "persze akinek nem kéne annak sorba jön " aki a kukába szüli annak sikerült stb. Hatalmas düh ez sajnos.

Az utolsó fázis az volt mikor azt kutattam miért történt ez. Talán vitamin hiányom van, genetikai gond, talán abba kellene hagynom még az alkalmankénti alkoholfogyasztást is, talán a munkahelyi gondok...stb.

Végül mikor rájöttem hogy feleslegesen kínzom magam kérdésekkel amire sosem kapok választ kicsit lenyugodtam.

Hidd el a babád a pocakodban van a lehető legbiztonságosabb helyen a világon. Befolyásolni a dolgokat nem igazán tudjuk, ezzel nyugtatom most magam.

Aggódom persze,de muszáj bízni benne hogy Missed ab után nagyobb az esélyed az egészséges terhességre.

Legjobbakat kívánom! :)

2022. ápr. 14. 14:54
 18/27 A kérdező kommentje:
17. Köszönöm, hogy leírtad! Én is ezeken a fázisokon mentem át. Nekem volt egy olyan is, amikor a meg nem született babára, haragudtam, amiért nem voltunk neki elég jók. Nem vagyok rá büszke, de ez is egy fázis volt. Az első nehezen jött amúgy is, végül inszemmel estem teherbe. Mindent megtettem előtte is, amit az orvosok mondtak. Nagy pofára esés volt. De azt megtanultam, hogy semmi nem magától értetődő, nem érdem alapján történnek a dolgok. Ezt egyre inkább el is fogadom. Csak szeretnèm, ha most nekünk is sikerülne. Szeretnénk szeretni ezt a babát, gondoskodni róla, örömet okozni neki és jó embert nevelni belőle. Remélem ő velünk marad. Minden jót neked is! Minden rendben lesz és egészséges babád születik 🙂. Kitartás!
2022. ápr. 14. 21:52
 19/27 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Ma voltam terhes gondozáson és a dopplerrel ott szépen hallottuk a baba szívverését 🙂. A pocakom is elkezdett napról napra gömbölyödni és azt hiszem néha érzem is a kis mozdulatokat. Amúgy a saját dopplerem ma fog megérkezni, majd leírom a tapasztalatokat. Sokkal nyugodtabb vagyok. Köszönöm a válaszokat!
2022. ápr. 21. 16:31
 20/27 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Megérkezett az Angel Sounds. Azonnal megtaláltuk vele a babát 🙂. Kb éreztem is, hogy hol lehet és használtam ultrahang zselét. Nem mertem sokáig zavarni vele, kb fél percig hallgattuk, de ez is nagyon jó volt. Nem fogom minden nap használni, de parásabb napokon elő fogom venni. Köszi az ajánlást!
2022. ápr. 27. 01:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!