Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 15 hetesen szorongás, félelem?...

15 hetesen szorongás, félelem? Mivel lehetne enyhíteni?

Figyelt kérdés
15 hetes vagyok. 5 hónappal a mostani terhesség előtt volt missed abom, az a terhesség inszeminacióval sikerült. Ultrahangon derült ki a 8. héten. Utána nehéz időszak volt, de jobban lettem, legalábbis azt hittem. Viszont a mostani terhességem (spontán) szorongással tele. Minden ultrahang előtt szédülök, kiszárad a szám, zsibbadok és hulla sàpadtan várom, hogy megszólaljon az orvos. Most 2 hete voltam genetikai ultrahangon és minden rendben volt. De semmit nem érzek, nem érzem a mozgását, nem látványos a hasam, csak a mellem viszket és ennyi. Állandóan szorongok, hogy egyáltalán velem van-e még. Ráadásul ahol élek nem úgy megy, hogy hívom az orvost és minden ok nélkül megyek is ultrahangra. Előre megbeszélt időpontok vannak, ha ezen kívül gond van, csak az ügyeletre lehet menni. De nyilván ezzel nem mehetek be, hogy szorongok. Az orvosomhoz még közvetlen telefonszámom sincs, a klinikát tudom hívni és üzenetet hagyni. A következő időpontom hozzá április 21. De gondolom a probléma megoldása nem az, hogy hetente ultrahangra járok. Az a baj, hogy semmit nem érzek és tudom, hogy 15 hetesen se kell feltétlen tünete legyen, ha gond van. Úgy érzem mégsem volt feldolgozva az előző veszteség. Olvasom a statisztikákat, tudom, hogy ilyenkor már jók az esélyek, de a fejemben teljes irrealitás van. Álmomban pl soha nem biztos az se, hogy terhes vagyok. Mindig ilyenek jelennek meg, hogy halvány pozitív a tesztem és ez még bármi lehet. Ez a bizonytalanság kivetülése. Éberen alszom. Pár napja fejfájásra kelek és mivel az előző terhességnél is a fejem fájt csak mielőtt kiderült, hogy baj van, így most emiatt is szorongok. Aki hasonlóan volt mi segített? Terápia? Milyen jellegű lehet jó? Nem akarom végig szorongani a terhességem 😔. Köszönöm, hogy elolvastad.

2022. ápr. 13. 15:14
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2 vetélésem volt, ami a mostaninál segített az a szívhangfigyelő, ha pánikoltam és nem éreztem magam terhesnek behallgattam, 15.héten már meg is lehet találni bőven. 18. hét eleje óta pedig a mozgást is érzem, azóta teljesen nyugodt vagyok, még pár hetet bírj ki és nem fogsz így szorongni mert tudod hogy ott van :) a hasam pedig a 16.héttől kezdett növekedni kb napról napra, szóval lehet az is beindul lassan nálad is :)
2022. ápr. 13. 15:21
 2/27 A kérdező kommentje:
Első, köszönöm! Gondoltam a szívhang figyelőre, de attól tartok, ha nem találom meg valami oknál fogva, akkor nagyon bepánikolok. Mennyire könnyű ezekkel megtalálni?
2022. ápr. 13. 15:25
 3/27 anonim ***** válasza:
82%
Pszichológus egyértelmű.
2022. ápr. 13. 15:41
 4/27 anonim ***** válasza:
47%
Nagyon könnyű megtalálni, én a 11.hét óta hallgatom, az elején nehezebb volt, de a 15.hétnél már egyértelműen nem kell hosszú percekig keresni, nekem nagyon megnyugtató, azonnal rakom is el ahogy megtalálom, hogy akkor minden oké :)
2022. ápr. 13. 15:45
 5/27 A kérdező kommentje:

3. Igen, kell szakember. Rajta is vagyok. Csak gondolom az sem egyik napról a másikra változtatja majd meg bennem a dolgokat. Szóval addig is bármi, ami enyhítheti ezt az hasznos.

4. Köszönöm, utánanézek itt milyen készülék kapható.

2022. ápr. 13. 15:48
 6/27 anonim ***** válasza:
Nekem az Angelsound JPD 100-as van, 20 ezer körül van újonnan.
2022. ápr. 13. 15:51
 7/27 A kérdező kommentje:
6. Megtaláltam Best Buy-on akciósan és megrendeltem. Remélem nekem is beválik 🤞. Köszönöm a segítséget!
2022. ápr. 13. 16:06
 8/27 A kérdező kommentje:
Csak kíváncsiságból, aki lepontozta a 4. választ, az miért tette? A kérdésemre válaszolt, leírta a tapasztalatát. Amúgy ezen az oldalon ez a pontozás egy felesleges és idegesítő dolog. Semmi értelme.
2022. ápr. 13. 16:09
 9/27 anonim ***** válasza:
Remélem neked is segít, majd írj a tapasztalatodról :) Én se értem a lepontozást, de nem is lényeges, örülök ha neked segített :)
2022. ápr. 13. 16:10
 10/27 A kérdező kommentje:
Rendben, mindenképp megírom. Szerintem a napokban megérkezik. Amúgy többektől hallottam már, akik szintén szorongósak voltak, hogy segített nekik. Igazából csak a végső “lökést” adtad meg, hogy megrendeljem 🥰. Csak nem tudtam melyik lenne jó, de erről mások is jókat írnak.
2022. ápr. 13. 16:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!