Kutya és baba egy lakásban?
nálunk 2 úgynevezett harci kutya van, ki-be járhatnak a lakás és az udvar között. egy szobában alszunk, baba, szülők, kutyák. a védőnőnek égnek állt a haja, mikor meglátta:)
oltás, féregtelenítés, napi minimum 1x felmosás domestossal, a porszívót el se teszem, folyamatos használatban van. még senkinek nem lett semmi baja. a kutyákkal már pár naposan összeszoktattuk a babát, fürdés előtt hagytuk, hogy megszaglásszák alaposan, esetleg megnyalogassák, pár pillanat erejéig. a baj inkább akkor van, ha 3 évesen mutatják meg egymásnak a gyereket meg a kutyát. ők tudják, hogy a baba is családtag, és hozzánk tartozik, különösebben mondjuk nem foglalkoznak vele, ha nagyon sír, vagy sikítozik, kivonulnak a szobából és kész. a baba megveszik értük, nagyon szereti nézni ahogy játszanak, labdáznak.
én is kutyák mellett nőttem fel, sőt vannak tanyasi emberek is. a gyereked sokkal több veszéllyel fog szembenézni az orvosi rendelő várójában, mint otthon a kutya jóvoltából.
vidd a párod magatokkal az állatorvoshoz, majd ő talán megnyugtatja. bár a ti esetetekben nem is fognak találkozni, nem is értem, mit aggódik ennyire! ha társasházban, panelben laknátok, ott sem lehetne kitiltani az állatokat a házból!
Nagyon sok embernek van kutyája vagy macskája vagy mindkettő a baba mellett, meg lehet oldani, hogy ne érintkezzenek, főleg, hogy tisztán van tartva, oltások és minden egyéb be van adva. Én nem vállnék meg a kutyámtól, max. addig el lesz zárva, amíg kell. Főleg, hogy szüleidé a kutya, milyen alapon kérné a férjed, hogy tüntessék el... Ismerek, több családot, ahol kutyus van a gyerek mellett, és nem külön emeleten, és minden rendben van. Amikor a testvéreim születtek, volt egy macskánk, semmi gond nem volt.
Szerintem is, vidd el a párodat egy állatorvoshoz, aki elmagyarázza, hogy nem veszélyes a gyerekre a kutya, ha odafigyeltek.
Nono!!! Az udvaron tartott kutya és a lakásban tartott kutyám nem ugyan az!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Az enyém is jár minden felé és bent alszik este. Nagyokat játszik a kicsivel, de 3 havonta az állatklinikán van csekkelésen, oltáson, rendszeessen van fürdetve, 13 Hepa szűrős porszívom rendesen dolgozik, és én is még fertőtlenítővel felmsok, sűrün mosom a szönyeggeket és semmi baja!!
Kérdem én: a fent említett fertőző kutyának mikor volt része ilyenekben????
Az elhaynagolt, gondozatlan kutya közelébe sem engedem a lányom, de a miénk más! Nem összetévesztendő!!
Persze vannak rém történetek, de az a kutya amelyik jól nevelt, tudja hogy ki a főnök a házban tisztán van tartva nem fog nagy bajt okozni!!!
Szóval van különbség a csók és a bibircsók között!!!!!!!!!!!
Helló mindenki!
Nem értem miért kell ennyire nyafkának lenni. Én is kutya mellett nőttem fel, most is van kutyánk. Aki természetesen velünk lakik egy légtérben, de tiszta, fürdetve van, megkapta az összes kötelező és az ajánlott oltásokat is, nem beteg, nem bolhás, semmi baja.Másfél hónapom van hátra, de soha nem fordult meg, se az én, se a párom fejében,hogy a kutyának mennie kell. Velünk él, családtagnak számít. Mi lesz akkor ha jön a következő gyereked? örökbe adod az elsőt, mert kinnt játszik a kertben és koszos lesz? Egyébként pedig meg lehet nézni minden olyan gyereket, aki mellett nincs semmilyen állat, tiszta tápos az összes, nincs megfelelő immunrendszerük. Ha tisztán van tartva a kutya és a lakás is megfelelő higiéniával rendelkezik, semmi baja nem lesz a gyereknek.
Sőt, különböző tanulmányok kimutatták, hogy hasznos a kutya a gyerek mellett. Valamint az ellentábor figyelmét szeretném felhívni arra, hogy rengeteg állat van terápiás céllal tenyésztve, mégsem lett senkinek baja egyiktől sem.
Nyugodtan tartsák meg a szüleid a kutyát, és a gyerek is érintkezhet vele. Legrosszabb esetben megtanulja korábban, hogy mit jelent felelősséget vállalni valakiért.
Sajnálom, hogy számodra és a többi ellendrukker számára egy kutya élete nem fontos, de ő volt előbb, a gyerek meg alkalmazkodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!