Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Macskatartó kismamák, mit...

Macskatartó kismamák, mit csináltok a cicával a lakásban, most, hogy jön a baba?

Figyelt kérdés
Van egy cicánk a panelben,tisztán van tartva,férjem cseréli az almot...De mostanában egyre többet találkozom azzal a kérdéssel:és a cicával mi lesz?Mi nem dobjuk ki őt-családtag.A kiságy közelébe nem mehet majd,de egyébként sem az a bújós fajta.Kiváncsi lennék akinek van lakásban tartott cicája-kapott-e hasonló kérdéseket?
2009. aug. 17. 09:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
14%
Én nem tartok macskát a lakásban.De nemrég a neten azt olvastam,hogy ahol kisbaba van,ott nem egészséges tartani macskát-kutyát,mert a szőre is száll,és az a babának nem jó.
2009. aug. 17. 09:39
 2/14 anonim ***** válasza:
12%

Elsőnek igaza van.Én is nagyon szeretem az állatokat,és mindig voltak cicáim és kutyám is amíg anyukáméknál laktam,de panelba még gyerek nélkül sem tartanám őket.Mert szerintem nem oda valók,és pont az állatok érdekében.

A gyerekeimmel egy lakásba meg főleg nem tartanám.

Nem tudsz neki szerető gondoskodó gazdit?

Persze tudom,hogy nehéz megválni tőle,de azért a gyerek mégis csak fontosabb.Nálam legalábbis nem lenne kérdés.

Mindig szörnyülködve olvasom az ilyen kérdésekre a válaszokat azoktól akik lakásban gyerek mellett tartanak állatot,mert ez semmiképpen nem higiénikus.

A toxon gondolom már átestél,de mindenképpen végeztesd el a vizsgálatot.Ez lenne a legveszélyesebb a babádra amin terhesen áteshetsz a macska miatt.

2009. aug. 17. 09:50
 3/14 anonim ***** válasza:

Én teljesen megértem a problémádat. Én eszméletlen cica őrült vagyok. Annyi előnyöm van Veled szemben, hogy az én cicám édesanyámékkal van. Viszont én nagyon igénylem, hogy kéthetente egy éjszakát a szülői házban aludjak, akkor viszont a cicusommal vagyok egy szobában. Mióta tudom, hogy baba lesz, sajnos a párom nem szívesen enged haza, vagy ha igen, nem nyúlhatok a cicushoz. Szóval most sos-ben fogom igényelni a toxoplazma szűrést, mert hazudnék ha azt mondanám, hogy én nyugodt vagyok.

Bármennyire is imádom azt a kis szőröst, a babám mindennél fontosabb, és az ő érdekében olyan dolgokat is meg kell tenni, amit esetleg az ember nem szívesen tesz.

Egyébként én is rengeteget olvastam erről, és eszméletlenül megoszlanak a vélemények a terhesség alatti macskatartásról. Azt kell, hogy mondjam, hogy a válaszok csak mégjobban össze fognak Téged zavarni.

Én sem tudom mi ilyenkor a helyes, csak az vígasztal, hogy édesanyám ugyanúgy imádja mint én, és tudom, hogy gondját viseli.

7+3 heteske

2009. aug. 17. 09:51
 4/14 anonim ***** válasza:
10%

2 vagyok.

Én is megértem a problémát,mivel imádom az állatokat,különösen a cicákat.És nálunk is pont ez van amit a 3-ik írt,hogy anyukámhoz járok cicázni kutyázni a gyerekeimmel együtt,Ők is imádják őket.De sajnos mi panelba költöztünk,és szerintem ezek az állatok nem ide valók.Ha meg jön a baba szerintem nem kérdés mi ki a fontosabb.Rengeteget kell takarítani egy lakásban élő szőrös állat után de,hogy normális tisztaság higiénia legyen mellettük az lehetetlen.Én ilyen környezetben nem nevelnék gyereket,mert bárki bármit mond egy újszülöttnek ez nem való.Az állatnak nem kisbaba mellett van a helye,nem is egy lakásban vele.Én azt sem szeretem,ha anyukám beengedi őket,pedig Ő családi házba lakik.Nem lakásba valók.És ez nem az állatok vagy bárki ellen irányul,hanem ez az igazság.

2009. aug. 17. 10:31
 5/14 anonim ***** válasza:
95%

nekem ugyan kutyám van,de rosszul vagyok attól a kérdéstől, hogy "hova teszed a kutyát ha megszöületik a pici?" ilyet csak azok kérdeznek akinek nincs háziállata. nekem a kutya a gyerekszobán kívül ugyan úgy fog élni a lakásban mint eddig.

barátnőm terhesen végig a macskával aludt, van egy egészséges kisfia azóta és bár a cica nem megy a kiságy közelébe, minden a régi.

a cicások, kutyások egyébként is többet takarítanak.

nem lesz semmi gond.

boldog babavárást.

21 hetes kutyás kismama

2009. aug. 17. 10:34
 6/14 anonim ***** válasza:
95%
külföldön ez nem kérdés, csak nálunk nem fogadták még el a szobaállatokat. ha rendesen takarítasz és nem engeded a kiságy közelébe nem lesz baj. a gyereknek is jót tesz, ha kisállat mellett nő fel. megtanul alkalmazkodni és az állatokkal bánni.
2009. aug. 17. 10:36
 7/14 anonim ***** válasza:
93%
Nem tudom mennyire lesz az en valaszom a segitsegedre mivel en csaladi hazban nottem fel de mindig volt cicank amikor megszulettem akkor is es amikor az ocsem megszuletett akkor is. Ivartalanitott, feregtelenitett cicusok voltak, szerettek bent es kint lenni egyarant. Mikor megszulettem anyu meselte, hogy a szobamba nem johettek be meg az ocsem szobajaban se de azon kivul semmi sem valtozott. Sok olyan fenykepem van ahol allok a jarokaban az eloszobaba a cicus meg ott ul mellettem vagy a kertben van az ocsem egy pleden es nem messze tolle alszik a cica. Persze sosem voltunk felugyelet nelkul hagyva es amikor mar nagyobbak voltunk akkor megsimogathattuk a cicusokat utanna meg kezmosas. Nekunk semmi bajunk nem lett. Veluk nottunk fel azota sajnos mar nincsenek velunk (30 vagyok) de van helyettuk masik ketto. :) Persze ebbe az is benne van, hogy 30 evvel ezelott a kismamak meg nem voltak ennyire halara remisztve mindennel. Meg szerencsere mert ki tudja akkor talan anyu is bepanikolt volna annak idejen es nem lettek volna cicusok amit nagyon bantam volna mert en is es ocsem is imadtuk oket gyerekkent es most is.
2009. aug. 17. 10:48
 8/14 anonim ***** válasza:
41%
Gondolom hallottál már a Toxoplazma fertőzésről?! Leginkább a macska ürülékétől fertőződhetsz meg. A fertőzés árt a magzatnak. Minnél előbb kérj szűrést toxoplazmára(háziorvos ad beutalót), amit vérből szűrnek. A macskát pedig add oda valakinek aki gondját viseli. Én macska közelébe sem megyek. Sok állatunk van:ló, matha, disznó, kutya. Ezért is szürettem meg magam. Moss mindíg kezet ha állathoz nyúltál.
2009. aug. 17. 11:01
 9/14 anonim ***** válasza:
97%

Szia!Ne hallgass a paráztatókra:)Nem kell se elajándékozni,se kitenni szegény cic szűrét.Érdekes módon 5 éve van cicám,de még nem voltam toxoplazmás...annyira kell figyelni,hpgy amíg kicsi,a szobájába ne menjen be a macs.Aztán ha már mászik a baba,akkor tényleg takarítani kell,de ezt az is teszi,aki állattalan.:)Mellesleg a játszótéri homokban jobban találkozik pl.kutyakakával a gyerek,mint otthon...A lányom 10 hós,imádja a cicát nézni,picit simiztük is már,de a macsek inkább elbújik tőle.Úgyhogy nyugi,nem lesz gond,csak figyelni kell rájuk.A védőnő és a doki se ellenezte az állatot,mondták hogy valszeg nem lesz a gyerek szőrallergiás soha.Anyósék akartak beijeszteni még a terhesség alatt,de a párommal finoman leszereltük őket.Minden jót!

(ja,és akinek nem tetszik a válaszom,lehet lepontozni,hajrá!)

2009. aug. 17. 11:20
 10/14 anonim ***** válasza:
95%
Én nem dobtam ki a cicát, amikor kicsi volt, megmentettük az életét, negyon beteg volt, nem lenne szivem megválni tőle. De az orvos is azt mondta, megtarthatom, senkinek nem lesz semmi baja, csak a szűrést kell rendszeresen megcsinálni. Egyébként orvosilag igazolták, hogy ahol háziállat van, ott kisebb az esélye a babáknál az allergia kialakulásának.
2009. aug. 17. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!