Macskatartó kismamák, mit csináltok a cicával a lakásban, most, hogy jön a baba?
Sziasztok Macskatartók! nekünk egy 1 éves tisztán, csak lakásban tartott, rendszeresen oltott házi macskánk van. Imádjuk!Mi is vacilláltunk rajta, hogy mi legyen vele. Semmi! Egyszerűen változtattunk egy-két dolgon. Az almot a férjem takarítja, a lakást eddig is rendesen takarítottuk (attól. hogy macskánk van, nem élünk koszban, csak máshogy és sűrűbben kell takarítani, de ezt vállaltuk).
Egyébként azok, akik a toxoplazmától félnek, a nyers húst sem fogják meg? Attól is ugyanúgy lehet kapni, meg a mosatlan zöldség ,gyümölcstől. Nem mindig otthon eszel, honnan tudod, hogy mi, hogyan van megmosva?
Én mindenhol időben szóltam, hogy van cica. Eljött a védőnő, a macska egyszer körbenézte, aztán lefeküdt aludni.Azt mondta, szerinte semmi gond nem lesz, csak a kötelező toxoplazma-szűrésen vegyek részt. Eddig nem volt semmi gond.
Egyébként én olyan faramuci helyzetbe kerültem, hogy az irodában a főnökömék macskája (ki-be járkálós, néha beoltott macska) állandóan ott van már 3 hete. Nem tudok vele mit csinálni, mindent összejárkál. Nem nézik jó szemmel, ha kirakom.
Jó lett volna, ha a saját macsekomat kirakom, közben meg az irodai macskával együtt vagyok egész nap, mert nem tudok ellene tenni semmit.
Ezt mindenkinek magának kell eldönteni, meg persze fontosak a toxoplazma eredmények. 18 hetes km
Nálunk is van maccs, és én is megkapom a "paterold el a macskát" típusú jótanácsokat. Felelőségteljes állattartás, takarítás stb stb Párom cseréli az almot, a gyerkőc leendő szobájába úgysem mehet majd be, egyszerűen figyelni kell rájuk és kész. Rendszeres kézmosás alap, és legalább már korántól meg lehet tanítani a gyerkőcöt az állat szeretetére, és az állattal való helyes bánásmódra.
Toxoplazmám egyébként nekem volt, egy igen durva lefolyású még 14 éves koromban. Viszont pontosan tudom, hogy mitől kaptam el: megpusziltam a tengerimalacom. Egy életre szóló tanulság volt, de attól még nem dobtuk ki a malacot (mint ahogy szerintem jó páran tették volna).
Részemről ennyi
A macsekok nagyáltalánosságban amúgy sem kedvelik túlzottan a síró visítozó gyerkőcöket, úgyhogy nagy ívben el fogja kerülni.
Anyuméknál van kutya és macsek is, tesómnak két gyerkőc és soha semmi probléma nem volt velük. Figyelni kell, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!