Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Macskatartó kismamák, mit...

Macskatartó kismamák, mit csináltok a cicával a lakásban, most, hogy jön a baba?

Figyelt kérdés
Van egy cicánk a panelben,tisztán van tartva,férjem cseréli az almot...De mostanában egyre többet találkozom azzal a kérdéssel:és a cicával mi lesz?Mi nem dobjuk ki őt-családtag.A kiságy közelébe nem mehet majd,de egyébként sem az a bújós fajta.Kiváncsi lennék akinek van lakásban tartott cicája-kapott-e hasonló kérdéseket?
2009. aug. 17. 09:25
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszát.Konkrétan cicatartók véleményét kérdeztem.Igen külföldön ez nem kérdés,hogy maradjon-e a cica,kutya,sajnos a mi kultúránk még nem fogadta el ezt a kérdést.A toxoplazmózist nem csak cica terjeszti,pl a nyers húsban is lehet.A lakásban tartott macsek nem találkozik fertőző forrással-esetleg azzal amit mi emberek hazahurcolunk.Természetesen a cicám marad,biztonsági szabályok betartásával.
2009. aug. 17. 12:08
 12/14 anonim ***** válasza:
94%

Sziasztok Macskatartók! nekünk egy 1 éves tisztán, csak lakásban tartott, rendszeresen oltott házi macskánk van. Imádjuk!Mi is vacilláltunk rajta, hogy mi legyen vele. Semmi! Egyszerűen változtattunk egy-két dolgon. Az almot a férjem takarítja, a lakást eddig is rendesen takarítottuk (attól. hogy macskánk van, nem élünk koszban, csak máshogy és sűrűbben kell takarítani, de ezt vállaltuk).

Egyébként azok, akik a toxoplazmától félnek, a nyers húst sem fogják meg? Attól is ugyanúgy lehet kapni, meg a mosatlan zöldség ,gyümölcstől. Nem mindig otthon eszel, honnan tudod, hogy mi, hogyan van megmosva?

Én mindenhol időben szóltam, hogy van cica. Eljött a védőnő, a macska egyszer körbenézte, aztán lefeküdt aludni.Azt mondta, szerinte semmi gond nem lesz, csak a kötelező toxoplazma-szűrésen vegyek részt. Eddig nem volt semmi gond.

Egyébként én olyan faramuci helyzetbe kerültem, hogy az irodában a főnökömék macskája (ki-be járkálós, néha beoltott macska) állandóan ott van már 3 hete. Nem tudok vele mit csinálni, mindent összejárkál. Nem nézik jó szemmel, ha kirakom.

Jó lett volna, ha a saját macsekomat kirakom, közben meg az irodai macskával együtt vagyok egész nap, mert nem tudok ellene tenni semmit.

Ezt mindenkinek magának kell eldönteni, meg persze fontosak a toxoplazma eredmények. 18 hetes km

2009. aug. 17. 20:09
 13/14 anonim ***** válasza:
88%

Nálunk is van maccs, és én is megkapom a "paterold el a macskát" típusú jótanácsokat. Felelőségteljes állattartás, takarítás stb stb Párom cseréli az almot, a gyerkőc leendő szobájába úgysem mehet majd be, egyszerűen figyelni kell rájuk és kész. Rendszeres kézmosás alap, és legalább már korántól meg lehet tanítani a gyerkőcöt az állat szeretetére, és az állattal való helyes bánásmódra.

Toxoplazmám egyébként nekem volt, egy igen durva lefolyású még 14 éves koromban. Viszont pontosan tudom, hogy mitől kaptam el: megpusziltam a tengerimalacom. Egy életre szóló tanulság volt, de attól még nem dobtuk ki a malacot (mint ahogy szerintem jó páran tették volna).

Részemről ennyi

A macsekok nagyáltalánosságban amúgy sem kedvelik túlzottan a síró visítozó gyerkőcöket, úgyhogy nagy ívben el fogja kerülni.

Anyuméknál van kutya és macsek is, tesómnak két gyerkőc és soha semmi probléma nem volt velük. Figyelni kell, ennyi.

2009. aug. 19. 15:41
 14/14 anonim ***** válasza:
89%
Nem kell a macskákat kidobni,nekem 4 macskám a lakásban (is )laknak és terhes vagyok.A toxoplazma tesztet kell elvégezni,amit ha benned van lehet kezelni,és nem hiszem,hogy mindenki tudja de a toxoplazmát a kertben is el lehet kapni kertészkedés közben,sőt mosatlan gyümölcstől is!Én az állatorvosom és a nőgyógyászom tanácsát is kikértem.Féregtelenítés és bolha irtás(ha van)ami egyébként is kell!!Az orvosom szerint ez ördögűzés a macskák ellen,pedig nem veszélyes ha betartod az állattartás szabályait!!Szóval ne aggódj,maradhat a cica,jó lenne ha mindenki kérdezne mielőtt megválna a házi kedvencektől,nekem pont azért van 4 mert mások nem vették a fáradságot és a lehető legkényelmesebb megoldást választották:kidobták!
2009. aug. 19. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!