18 évesen terhes?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy hete derült ki, hogy állapotos vagyok. A párom mindenben támogat, a családom viszont naponta elmondja, hogy tönkre fogja tenni az életemet a gyerek és meg fogom bánni, holott anyukám a legidősebb nővéremet 17 évesen szülte és elmondom nektek, talán őt szereti a legjobban! Még egy évem lenne hátra az iskolából, viszont minden álmom egy kisbaba és egy család. A párom egy évvel idősebb nálam, neki is van még egy éve az iskolában, viszont neki bármikor lenne munkája az apja cégénél. Szerintetek van megoldás erre a helyzetre?2022. jan. 25. 10:23
51/93 anonim válasza:
Egy minimalberes fizetésből már egyből alberlet nem is csak a gyerekcuccok hát ez óriási 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
52/93 A kérdező kommentje:
Szerintem neked fájna normális választ írni, nemhogy abbahagyni a nevetést és átgondolni, hogy neked mi a minimál bér, mikor 600.000-ret keresne, ha nem túlórázik :) tudod nem mindegy, hogy apád cégénél vagy egy útszéli mekiben dolgozol, ahol tényleg örülsz a havi 120-200.000-nek. Tisztában vagyok a mostani pénzügyi helyzetekkel, viszont ha azt hiszed, hogy nem tudnánk megélni akkor elmondom én hogyan éltem a szüleimmel. Anyám sosem dolgozott (mondhatni allergiás rá, mindent megtesz csak ne kelljen mennie), beteg és sok gyógyszert szed. Apám 8 általánost végzett (szegények voltak és van 12 testvére), most pedig havi 400-at keres, kb. 80.000Ft hitellel és a rezsit nem is mondtam. Mégis képes eltartani a születésem óta és még az előtt is a 3 testvéremet (akik akkor 14-18 évesek voltak) minket. Szerintem ha a kicsi nagyobb lesz, én pedig 24-25 simán le tudok még érettségizni, a párom eltartana minket simán és nem várnék el semmi segítséget az otthoni munkában, ahogy most sem, mivel én főzök, mosok és takarítok itthon is. Szóval kedves válaszoló, mielőtt elkezdesz nevetgélni és kioktatni előbb gondolkozz!
2022. jan. 25. 20:44
53/93 anonim válasza:
Hát persze, kérdező, hát persze.
54/93 anonim válasza:
Tehát a barátod 18 éves, egyelőre érettségije sincs, de azonnal megkeresne több mint fél milliót havonta?
Kérdező, nézd én próbállak megérteni, de nem megy. Először szándékosan félreértelmezel minket, majd pedig jössz ezekkel a kamukkal.
Megkérdezhetem hogy mégis milyen munka ez? Furcsa hogy ilyen jól lehet vele keresni 8 órában, érdekes hogy nem mindenki dolgozik itt...
55/93 anonim válasza:
Hagyjuk, remenytelen😂😂😂😂😂 Mindenki csoduljon apuci csodálatos cegehez 600.000ert😂😂😂 nem is értem mások miért guriznek napokat 150000ert😂😂😂😂😂 mellesleg igazi óriás karrier apucibol megelni😂
56/93 A kérdező kommentje:
A családi cég megnevezés jobban tetszik? Az egyik volt osztálytársam 15 évesen külön költözött, mert az apjának van egy cége és pénzeli. Havi fél milliót utalgat a srácnak aki igazából semmit nem csinál azon kívül, hogy e-sportol és néha bejár a gimibe. Szóval szerintem az nem nagyon tudja elképzelni milyen ez, aki nem ismer ilyen embert. Emellett pedig a párom is támogatva van anyagilag. Akinek pedig nem inge ne vegye magára és hazugnak nem mondhat senki, ugyanis nem ismertek! Ugyan akkor viszont azt gondol bárki amit akar ez igaz. De akkor én is megkérdezhetem, hogy vajon miért feltételezi bárki, hogy kamuzok. Kimondom ha nem tetszik valami. Az pedig, hogy "apuciból megélni" szerintem neked mindegy kéne legyen :) pofázni névtelenül, arctalanul lehet, de biztosan jól esne, ha annyira komolyan támogatna téged valaki, mint őt. Én büszke lennék rá. Az apjához pedig végzettség nélkül is tud menni, mert 13 éves kora óta nyaranta ott dolgozott, így van 6 év tapasztalata már. Mindenki ismeri és kedveli ott. Szerintem ez egy korrekt meló lenne amíg ki nem találjuk hogyan tovább.
2022. jan. 25. 21:44
57/93 anonim válasza:
Nem, látod én arra vagyok büszke hogy, támogatás nélkül (!!!!) értem el azt amit. És van, pénzem a gyerekre. Pedig hidd el kiscsillag, engem is, támogatna, apám anyám ha kérném de nem vagyok raszorulva. Szóval én erre nem büszke lennék hanem épp ellenkezőleg 😂 Apuci nélkül a mekibe nem vennék fel wc pucolonak se.
58/93 anonim válasza:
Eddig nem úgy volt hogy ti nagy felnőttek majd önállóan meg önerőből. Ha apuci pénzeli meg a segge alá tesz a semmire egy vagon pénzt az bizony nem önálló. Akkor bizony apuci pénzén nevelitek a gyereket.
59/93 anonim válasza:
Teljesen igaz amit 57 ír. Az emberek álltalában arra büszkék amit maguk értek el.
60/93 anonim válasza:
Hát vannak itt bajok. Szóval a te családod segítsége kilőve, mert ők is épphogy megélnek. A párod szerinted fog havi 600 ezret keresni, mert családi cégben van. Persze vannak jól menő vállalkozások, de nem biztos, hogy a párodéknál ez fenn fog állni, mert te azt képzeled, egyáltalán az ő szülei mit szólnak, nem azt szeretnék, hogy a gyerekük tovább tanuljon? Az pedig, hogy te majd 5-6 év múlva leérettségizel, mit csinálsz addig, anyukád példáját követed és a balek pasidnak szülsz még 3 gyereket. Nem biztos, hogy neki ez tetszeni fog, aztán ott maradsz 50 ezres gyerektartással a pucér fenekeddel, 0 végzettségeddel és mehetsz szerencsétlen apád nyakára te is. Már csak abban reménykedem, hogy nem direkt estél teherbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!