18 évesen terhes?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy hete derült ki, hogy állapotos vagyok. A párom mindenben támogat, a családom viszont naponta elmondja, hogy tönkre fogja tenni az életemet a gyerek és meg fogom bánni, holott anyukám a legidősebb nővéremet 17 évesen szülte és elmondom nektek, talán őt szereti a legjobban! Még egy évem lenne hátra az iskolából, viszont minden álmom egy kisbaba és egy család. A párom egy évvel idősebb nálam, neki is van még egy éve az iskolában, viszont neki bármikor lenne munkája az apja cégénél. Szerintetek van megoldás erre a helyzetre?

2022. jan. 25. 10:23
 41/93 A kérdező kommentje:
A párom elmenne dolgozni nyilván. Amíg nem szülök addig pedig sporol a pénzzel. Ennyi. Nézünk egy szép albit, elköltözünk és onnantól hello. Arra lettem volna kíváncsi, hogy a szülők hogyan reagáltak másoknál és, hogy lehet lenyugtatni őket vagy nem is tudom.
2022. jan. 25. 18:15
 42/93 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem ez szülő függő is. Te ismered őket, te tudod hogyan adagold be nekik, vagy zúdítsd rájuk (amelyik jobb), de arra szerintem ne számíts, hogy egyből a nyakadba ugranak majd. Mond el nekik, hogy ti kitaláltátok, elterveztétek mit és hogyan csináltok, nem akartok rájuk akaszkodni stb stb..
2022. jan. 25. 18:25
 43/93 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező!

Én írtam a 31-es választ. Keresd már ki az írásomból azt, hogy hol írom, hogy megbántam a gyerekemet.

Segítek, sehol! Elismertem, hogy a második terhességem és gyermekágyas időszakom jobb volt, mint az első, ez tény és kész. Viszont ez semmit nem változtat a gyerekem iránt érzett szeretetemen! A gyerekeknek az ég világon semmi közük ahhoz, hogy milyen körülményekbe születnek, a lányomat egy árva pillantaig sem hibáztattam semmiért és az életemnél is jobban szeretem őt, pont annyira, amennyire a fiamat.

Teljesen igazad van, elvetethettem volna, de nem tettem. Ahogyan leírtam, először nem akartam megtartani, de mivel mindenki ellenezte az abortuszt, így megtartottam. És most már, hogy látom magam előtt a lányomat, aki egy tündéri, cserfes kiscsaj, hát eszembe sem lenne máshogy dönteni.

Én nem kívánok neked semmi rosszat, sőt, csak a jót. De te feltettél egy kérdést, amire mi válaszolunk. A válaszunk úgy szól, hogy ne rögtön azt lásd a családod mondandójába, hogy megpróbálnak lebeszélni, hanem próbáld meg megérteni az ő álláspontjukat.

Nyilván sokan együtt is maradnak egy ilyen helyzetben, igaz én nem sok ilyet ismerek, de nem vitatom ezt a tényt. Viszont nagyon fontos ellenpéldát hozni, ahogyan ezt sokan meg is tettük neked. Semmi baj nincs azzal, ha hallassz a negatív oldalról is, ha tudod, hogy esetlegesen mivel kell szembenézned. Így ha ne adj Isten bekövetkezik az, hogy elhagy a párod vagy anyagi nehézségek adódnak, akkor nem derült égből villámcsapásként ér, hanem úgy, hogy hát igen, ez rossz, de benne volt a pakliban.

Viszont ne haragudj meg azért amit mondok, nagyon gyerekes és gusztustalan dolog az, ahogyan kiforgattad az általunk leírtakat. Én sem, és az előttem-utánam kommentelők sem írták sehol, hogy megbánták volna a gyerekük születését, te viszont ezzel próbáltál támadni. De miért támadsz? Senki sem szólhat bele az életedbe, random noname kommentelők vagyunk, akik csak beszélnek a dolgok pozitív és negatív oldaláról. Mindjárt édesanya leszel, légyszíves ne állj már ennyire gyerekesen a dolgokhoz...

Boldog babavárást!

2022. jan. 25. 18:26
 44/93 anonim ***** válasza:
83%

Csak arra akartam ravilagitani hogy en is olyan naiv voltam mint te, aztan k.rvara pofara estem :) es igen, megbantam a fiatal anyasagot mert a gyerek nem ennyit erdemelt volna hanem joval többet.

2022. jan. 25. 18:39
 45/93 anonim ***** válasza:
90%
Az lemaradt hogy ennek ellenere a szivem csücske, az eletem adnam érte bármikor.
2022. jan. 25. 18:42
 46/93 anonim ***** válasza:
83%
Álmodj királylány, sajnos a terveiddel konkrétan a párodat csinálod ki. 9 hónapnyi kereset pedig édes kevés lesz egy albérletre és a baba holmijaira. Arról nem beszélve, hogy ezt a párod sem fogja tudni suli mellett csinálni, hogy annyit dolgozik, ami fedezné az életeket egy albérletben. Autóval mindenképpen a szülők nyakára vállaljátok, mert vagy ott fogtok lakni náluk, vagy a fizetését úgy kapja a párod, ha megengedhetik maguknak, hogy abban már egy jó nagy adag támogatás lesz. Te pedig ott fogsz állni végzettség, tapasztalat nélkül, minimális pénzt kapva.
2022. jan. 25. 18:50
 47/93 A kérdező kommentje:
Nem támadok, csak mikor a 40 válaszból 35 azt mondja, hogy meg fogom bánni mert már ő is volt így. Akkor mire gondolnátok? Nyilván arra, hogy megbánták. Én pedig azt bánnám egy életre, ha elvetetném ezt a gyereket... Köszönöm azoknak akik megosztották velem a tapasztalataikat és köszönöm azt is, hogy kedvesen válaszoltatok!
2022. jan. 25. 19:11
 48/93 anonim ***** válasza:
88%
Egyébként nem a gyereket fogod megbánni, hanem, hogy nem vártál míg alkalmas lesz a helyzetetek arra, hogy gyereket vállaljatok.
2022. jan. 25. 19:22
 49/93 anonim ***** válasza:
100%
Ne is haragudj, de én egy szóval sem írtam, hogy megbántam, hogy megszültem a lányom, még ha el is hagyott az apja. Soha egyszer nem jutott eszembe, hogy bánom, vagy hogy a gyereket hibáztatom mindenért. Imádom szeretem, és nem cserélnék senkivel!
2022. jan. 25. 19:54
 50/93 anonim ***** válasza:
88%
Aha. Gondolod 1 fizetés elég mindenre😂😂 Látszik mennyire nem vagy tisztában az anyagi dolgokkal.
2022. jan. 25. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!