Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Védekeztünk, még is teherbe...

Védekeztünk, még is teherbe esett a párom. Nem szeretnék gyereket, de meg akarja tartani, mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés

Mikor évekkel ezelőtt összejöttünk, megbeszéltük az elején, hogy egyikünk se szeretne gyereket. Most még is úgy alakult, hogy pozitív lett a terhességi teszte.

Mindennél jobban szeretem a páromat, de én nem szeretnék gyereket, soha az életemben. Alapból nincsen baj velük, de ha belegondolok abba, hogy nekem lesz, undort érzek és szorongást.

A baj az, hogy miután pozitív lett a teszt, közölte a párom, hogy ő meg szeretné tartani a gyereket.

Ilyenkor mi a megfelelő megoldás, ha van egyáltalán?

2021. dec. 25. 04:11
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
63%
20, és mi akadályoz abban, hogy akkor is felhúzd, ha gyógyszert szed? Ja, semmi. Ennyi
2021. dec. 25. 10:43
 22/40 anonim ***** válasza:
63%
Ha nem akarsz gyereket, miért élveztél belé? Nem tudtad, hogy nincs 100%-os fogamzásgátlás? Nem kellett volna beleélvezni. Így jártál. Vállald a felelősséged!
2021. dec. 25. 11:02
 23/40 anonim ***** válasza:
67%
Nincs jó megoldás. Azt tudni kell, hogy ha megtartja a gyereket, akkor januártól életbe lépő rendelet szerint semmilyen módon nem lesz kibújó a gyermektartás alól. Próbálj meg hatni rá, ha nem megy, döntsd el, hogy vele vagy nélküle.
2021. dec. 25. 11:17
 24/40 anonim ***** válasza:
57%

Nőként sem értem ezt az azonnali támadást a férfi irányába, hogy “Mééé nem húzták gumit?? Így jártál, vállald a felelősséget!!44!”…

Ja, mert ti egy kapcsolatban nem megbeszélitek KÖZÖSEN, hogy hogyan védekeztek?? És ha abban egyeztek meg, hogy nőként szeded a fogamzásgátlót, akkor a párod mi a búbánatnak húzna pluszba gumit? Ha így tenne, akkor az lenne a baj, hisz miért húz gumit? Azért, hogy nehogy átbszd a gyógyszerrel és teherbe ess, ergo egyáltalán nem bízik benned. Jó kis kapcsolat lehet az ilyen.

Ráadásul a gumi nagyon sokaknak rontja a szex élvezeti értékét, nem csak a férfiaknak, nőknek is. Mi is ezért váltottunk gumiról gyógyszerre. Leültünk, megbeszéltük, emellett döntöttünk. Szép is lenne, ha a párom emellett ugyanúgy húzgálná fel a gumikat, mert annyira se bízik bennem, hogy elhiggye valóban beszedem a gyógyszert.

Tehát normális kapcsolatban szerintem alap, hogy a két fél megbeszéli közösen azt, hogy hogyan védekeznek és utána ahhoz tartják magukat, nem pedig egész idő alatt azon stresszel egyik-másik, hogy na vajon mikor lesz átverve és milyen egyéb módszerekkel védekezzen még pluszba.

Sajnálom kérdező, hogy így alakult, mert azonkívül hogy védekeztetek (!!), meg is lett beszélve és tisztázva lett a kapcsolat elején, hogy NEM akarsz gyereket, ahogy elvileg ő sem. Én elég csúnyán átverve érezném magam egy ilyen helyzetben és biztosan nem nyelném le, hogy a párom rám erőszakol egy nem kívánt gyereket, ami ellen minden porcikám tiltakozik! Ha akarja, hát tartsa meg, de tisztáznám vele, hogy azon a havi néhány tízezer Gyt-n felül másra ne számítson. Aki ennyire nem akar gyereket, az nem fog varázsütésre megváltozni, csak mert mégis becsúszott. Ez van.

Mondjuk számomra az is végtelenül kiábrándító lenne, hogy annak ellenére, hogy azt beszéltük nem akarunk gyereket, ő mégis lazán elém, a kapcsolatunk és a szerelmünk elé helyez egy pár hetes fejletlen embriót…. Gondolom mennyire szerethet(ett), ha neki egy embrió, amit “állítólag” soha nem is akart, fontosabb.. Jobb is, ha külön válnak útjaitok. Remélem következőre sikerül egy normális nőt találnod, aki nem csak bekamuzza, hogy nem akar gyereket, hanem valóban így is gondolja. Személy szerint, ha én egyszer semmiképpen nem akarok gyereket, akkor ha védekezés mellett becsúszik sem fogok rá hirtelen vágyni és akarni, hanem első utam abortuszra vezetne. Innen is látható, hogy a barátnőd nem mondott igazat.

2021. dec. 25. 12:31
 25/40 anonim ***** válasza:
54%
Igaza van a 25nek
2021. dec. 25. 12:47
 26/40 anonim ***** válasza:
55%

Van olyan ám, hogy nem gonoszságból direkt esik teherbe, de hosszas vívódás után lelkiismereti okok miatt megtartja. Nem mindenki tartja a benne növekvő magzatot valami lélektelen szemölcsnek, és ezt ugyanúgy el kell fogadni toleranciával, mint amennyire az abortuszt. És ebben az esetben empátiával megérthető, hogy abszolút nem arról van szó, hogy a párját nem vagy kevésbé szereti mint pár hete. Mellesleg nem tudjuk, miért és hogy történt, s addig felesleges ilyen hosszú elméleteket gyártani. Bár egyébként is, hiszen, visszacsinálni nem lehet és nem ez volt a kérdés se.

Kérdező remélem, reagál és hírt ad róla, mire jutottak, tudtak-e beszélni.

De szerintem azzal fenyegetni valakit, hogy akkor elhagylak, nem jó taktika, hisz már borítékolja, hogy ha mégis abortuszra megy a nő a zsarolás miatt, akkor is szét fognak menni. Itt nincs kompromisszum, nem lehet fél gyerek. Kérdezőnek kell eldönteni, kéri e a párját csomagban vagy mostantól csak a pénztárcája akárhányad része lesz rájuk nyitott.

2021. dec. 25. 12:49
 27/40 anonim ***** válasza:
59%
20, aki direkt felcsináltatja magát egy olyan helyzetben, ahol 99 %, hogy egyedül marad, az csak magát szivatja meg, mert gyereket nevelni egyedül nem móka és kacagás. Akkor sem, ha a csóka tejel.
2021. dec. 25. 14:16
 28/40 anonim ***** válasza:
65%

#21: Nem volt még részed egészséges szexualitással megáldott kapcsolatban, ahol a bizalom is maximális, igaz?

Semmiből sem áll felhúzni persze, valójában mégis, megvannak a hátrányai, ahogy minden más fogamzásgátlónak is, ha úgy dönt két ember, hogy nem gumival védekezik, akkor nem az egyik fél hibája, ha a másik nem tartja be a megbeszélt szabályokat. Ragozhatjuk akárhogy...

2021. dec. 25. 15:47
 29/40 anonim ***** válasza:
55%
28as ha én férfi vagyok és nem akarok gyereket ÉN védekezek(gumit húzok, elköttetem magam) nem bízom a másikra. ha meg igen nem hisztikézek hogy jaaj a csúnya gonosz nő terhes lett az én kis micsodámtól pedig megígérte hogy nem lesz :-D :-D
2021. dec. 25. 16:10
 30/40 anonim ***** válasza:
70%

A kérdező párja azt állította a kapcsolatuk elején, hogy NEM AKAR gyereket! Ez bizony azt jelenti, hogyha védekezés mellett becsúszik sem akarja, ugyanis aki valóban nem akar egyáltalán gyereket, az akkor se fog hirtelen vágyni rá, ha nem kívántan teherbe esik.

Ez az egyik. A másik, hogy egy egészséges, normális kapcsolatban, ahol ismerős fogalom a bizalom szó, még mindig közös döntés szokott lenni a védekezés formája, legyen az gumi vagy fogamzásgátló vagy bármi más, amihez mindkét fél tartja magát! Nem pedig instant a férfit hibáztatjuk, mert miért nem húzott gumit.. Hány és hány nő panaszkodik, hogy semmit vagy csak töredékét érzi a szexnek gumiban, ezért közös döntés alapján váltottak bogyóra/hüvelygyűrűre/egyébre, aztán ha beüt a crach és a férfi nem akar gyereket, akkor az ő kva anyját, mert miért nem húzott gumit. Nem is értem, tényleg ennyire nem ismerős a bizalom senkinek? Ha megállapodtok x fogamzásgátló mellett, akkor ti pluszban még alkalmaztok minimum 1 másik félét is, mert olyan szinten nem bíztok a párotokban? Szomorú. Ha velem közölné a férjem, hogy hiába szedem a gyógyszert, ő biza nem bízik bennem, ezért inkább húz pluszba gumit is, valszeg kirepíteném a fenébe, ugyanis bizalom nélkül nincs kapcsolat.

Elköttetni pedig sajnos ma Magyaroszágon nem köttetheted el magad csak úgy! Rohadt szigorú (és értelmetlen) feltételekhez van kötve, még akkor sem végzik el, ha pl igazoltan belehalhatsz egy nem kívánatos terhességbe.

2021. dec. 25. 16:36
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!