Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Védekeztünk, még is teherbe...

Védekeztünk, még is teherbe esett a párom. Nem szeretnék gyereket, de meg akarja tartani, mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés

Mikor évekkel ezelőtt összejöttünk, megbeszéltük az elején, hogy egyikünk se szeretne gyereket. Most még is úgy alakult, hogy pozitív lett a terhességi teszte.

Mindennél jobban szeretem a páromat, de én nem szeretnék gyereket, soha az életemben. Alapból nincsen baj velük, de ha belegondolok abba, hogy nekem lesz, undort érzek és szorongást.

A baj az, hogy miután pozitív lett a teszt, közölte a párom, hogy ő meg szeretné tartani a gyereket.

Ilyenkor mi a megfelelő megoldás, ha van egyáltalán?

2021. dec. 25. 04:11
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
98%
Sok mindent nem tehetsz. Maradsz a pároddal és nevelitek a gyereket vagy lelépsz és fizeted a tartásdíjat.
2021. dec. 25. 05:08
 2/40 anonim ***** válasza:
17%

Az undor miért van? Félsz a felelősségvállalás gondolatától? Anyagi jellegű gondoktól tartasz? Van csaldási

Miért nem felelnél meg szerinted az apaszerepnek? Nehezedre esne énekelni a kicsinek, amikor éppen sír?

Vagy felnövekvés közben attól félsz, hogy nem fogod tudni tolerálni a jellemhibáit? Mentálhigiénés segítség mindig van/mindig lesz. Akár többféle fajta is, ha arra van éppen szükség.

Szerintem menjetek el együtt a pároddal egy válságterhességi tanácsadóba (van ilyen, én is ott voltam. Bibliaalapú szemléletű módszert alkalmaznak "abortuszos" kismamáknak. Gyakran jön el a férfi is velük.)

Én egy férfi ismerősöm tanácsára mentem el korábban ilyen típusú lelkiismeret vizsgálatra. Kiderült, hogy nekem nem is volt "abortuszom" ezért küldött el, de csupán 72 órás tablettát alkalmaztam fogamzásgátlás gyanánt... Tehát nem volt harag érzés bennem önmagam irányába emiatt.

2021. dec. 25. 05:43
 3/40 anonim ***** válasza:
16%
Javítok: van/létezik CSALÁDI CSŐDVÉDELEM és adósságkezelés is - többféle formában akár. Amelyik kell, azt fogod alkalmazni adott esetben.
2021. dec. 25. 05:44
 4/40 anonim ***** válasza:
35%
Mivel egy gyermek rengeteg pénzzel, figyelemmel jár, ez sokak számára rémisztő lehet. Ha a nő anya lesz, általában a gyermek lesz az első a párja megszünik létezni, csak családfennttartónak lesz jó. Legalább is sok ismerősőmnél ezmiatt romlott meg a kapcsolatuk.
2021. dec. 25. 06:40
 5/40 anonim ***** válasza:
78%
De ha nem akarsz gyereket miért nem köttetted el magad?
2021. dec. 25. 07:03
 6/40 anonim ***** válasza:
92%
A Családi Csődvédelem lehúzás, és nem segítség. Hónapokig tartó herce-hurca, és a végén élj meg személyenként 42,000,. Ft-ból. Tapasztalat.
2021. dec. 25. 07:16
 7/40 anonim ***** válasza:
97%
Kényszeríteni nem tudod és ha meghozta ezt a döntést, valószínűleg ki is tart mellette. Neked kell döntened, hgy vele eggyütt bele vágsz e.
2021. dec. 25. 07:21
 8/40 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező, én adnék egy esélyt a közös családi életnek, így hármasban :)

Hátha jó "kalandnak" fogod megélni. A gyerekek tudnak sok örömet is szerezni. Bár tény, hogy bánatot is.

Az biztos, hogy az életed eztán nem olyan lesz, mint eddig.

2021. dec. 25. 07:30
 9/40 anonim ***** válasza:
81%
Akkor is megtartja ha te nem vállalnád hogy így vele maradsz?
2021. dec. 25. 07:39
 10/40 anonim ***** válasza:
95%
Azt teheted, hogy A) vagy vele maradsz és részt veszel a gyereked életében vagy B) lelépsz és fizeted a tartásdíjat. Abortuszra nem tudod kényszeríteni, hisz az ő teste, le pedig csak a jogaidról mondhatsz, a kötelességeidről nem. Ez van, állambácsi a gyerek érdekeit nézi, hogy ne neki kelljen eltartani.
2021. dec. 25. 07:53
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!