8 hetes terhesen elhagyott a párom. Fogalmam sincs hogyan tovább?
18 éves vagyok, a párommal 3 éve voltunk együtt.
Egy ideje együtt laktunk már a családjánál.
Becsúszott a baba.
2 hete derült ki, mikor már jó ideje késett a menzeszem, és felkerestem a nőgyógyászomat.
Ahogy az anyósom megtudta, hogy nem szeretném elvetetni a kicsit ordíbálni kezdett velem, majd kidobott és elköltöztem.
Tegnap a párom közölte velem ha marad a gyerek ő nem szeretné ezt a kapcsolatot tovább folytatni.
Nem tudom mit tehetnék, nem fogom elvetetni a gyermekemet, van egy olyan anyagi hátterem amibe nyugodt szívvel szülhetek egy gyereket.
Nagyon szeretem a páromat de a gyerekem fontosabb. Mégis összetörtem, és órákig képes vagyok zokogni.
Mit tehetnék? Valakinek van esetleg hasonló tapasztalata? Előre is köszönöm.
Mennyi rosszindulató válasz van itt, és mennyi írigy ember...
Van akiknek párban sem jut 200.000 ft a megélhetésre, lehet hogy nem jut mindenből márkás cucc, mégis boldogok. Mi 3-an voltunk testvérek, mikor megszülettem, anya is és apa is qrva jól keresett, aztán jött jónéhány válságos év, (pedig senki nem számított rá) úgyhogy, visszagondolva tényleg szegények voltunk, na de nem annyira, hogy én ezt megsínylettem volna. Felnőtt fejjel, visszagondolva tudom, hogy nem volt pénzünk sokmindenre. Mert a jelenlegi minőséget amit megengedhetek, az nem volt akkor. Nem lettem szarabb ember, nem lettem kevesebb. Sőt mind a hárman sikeresek vagyunk, mind a hárman csajok vagyunk, és vagy vezető poziban vagy magas fizetéssel rendelkeztünk már 30 éves korunk előtt is. Jelenleg én is 400.000 ft-ot keresek nettóban, és fulltime home officeból dolgozom. Pedig nincs még csak felsőfokú végzettségem sem.
Nem tudom mit kell ennyit vergődni, ha ő úgy érzi, fel tudja nevelni a babát, hát hajrá. Szíve joga. Már nagykorú.
Én már bánom azt hogy ennyit vártunk a "megfelelő pillanatra" ház, meg minden. Soha nincs megfelelő pillanat, mikor lehet lenne, akkor jön egy krach, és simán mindent elveszthetsz...
Kérdező, hajrá! Tedd azt, ami a szívednek kedves! Azt kívánom dönts jól! :)
31!
Valóban, van akinek párban se jut 200e és van, aki gyesre meg csaladipotlekra szül, ami 50e sincs. Ettől még nem lesz jó vagy helyes. 30 felett vagy, ergo a te szuleidnek még volt kb biztos munkahelye, könyebb volt lakáshoz jutniuk, stb. Ma már más a helyzet. Arról nem is beszélve, hogy egy 18 éves kislányról beszelünk, akinek valószínűleg ennyi sincs, csak álmodozik.
Honnan tudjátok, hogy milye van és milye nincs ennek a lánynak? Mi van, ha tényleg örökölt egy lakást? Vagy kapta a szüleitől? Nem mindegy nektek?
Mi van, ha egy másik városban élt a sráccal és a szüleivel, azért nem a saját lakásában?
Nem értem miért ezt kell firtatni, nem ebben kérte a véleményeket!
Sosem értettem meg egy vadidegen miért akar rábeszélni bárkit is arra, hogy ne adjon életet egy gyermeknek. Szerintem nem a 18 éves a felelőtlen, hanem az aki így kezel egy emberi életet.
Igazad van, utolsó. Végül is 18 évesen ideáli s egyedülálló anyának lenni. Ok, legyen lakása. Azt nem kell fenntartani? Nincs villanyszámla, fűtés, vízdíj? Nem kell ennie? Nem kell mosószer, ruha? A gyereknek semmire nem lesz szüksége? Tuti biztos hogy anyatejes lesz és nem kell tápszer? Pelenkát ingyen adjak? Na és a gyógyszert? Csak ah alap fájdalom és lázcsillapító se olcsó.
Inkább az a felelőtlen, aki nem Mondj a el egy kislánynak, hogy az álmodozás szép dolog, de a valóság kemény. Márpedig itt egy kislány álmodozik, és hatalmasat esik majd, ha rázuhan a valóság.
Írta, hogy rezsin kívül mást nem fizet, de persze gondolom telefonszamla, stb stb. Lehet csak én feltételezem, hogy annyi emberség szorult belé (ami egyébként lerí az írásából), hogy nem a semmibe szülne.
Mondjuk az egész sztoriban a legfelelőtlenebb az exe…
36!
De a rezsin kívül kell élelmiszert venni, mosószert, kell ruhát venni, kell hogy legyen tartalék venni egy új mosógépet, ha tönkremegy a régi. Marpedig a havi 200ezerbe ez epp csak belefér. A gyerekkel már nem. Mert a kérdező kibírja, ha egy hétig csak kenyeret eszik és vizet iszik, mert nincs pénze a hónap végén, de a gyereknek meg kell hogy vegye a tápszert meg a pelenkat.
Szerintem épp nem felelőtlen a párja. Gondolom hasonló korú, 18 éves fiú, nem akarja örökre elbaxni az életét egy nem kívánt, nem tervezett gyerekkel.
38!
Az meg van, hogy nincs 100% biztos védekezési forma?
39 az meg van, hogy akkor vállalja a felelősséget a tetteiért?
Egyébként, mi újság kérdező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!