Van aki terhesség alatt használt migrenre xiloxot? Nem veszélyes? Nekem csak ez segít mindig a migrenen. 8 hetes kismama vagyok
Nem szabad szedni.
Terhesség:
A prosztaglandin szintézis gátlása károsan befolyásolhatja a terhességet és/vagy az embrió illetve a magzat fejlődését. Epidemiológiai vizsgálatok adatai megerősítik, hogy a prosztaglandin szintézis gátlók alkalmazása a terhesség korai szakaszában megnöveli a vetélés és a szívfejlődési rendellenességek, valamint a hasfalhiány (gastroschisis) kialakulásának kockázatát. Az abszolút kockázat a szívfejlődési rendellenességek kialakulását illetően kevesebb, mint 1%-ról körülbelül 1,5%-ra emelkedett. A kockázat növekedni látszik az alkalmazott dózis nagyságával és a kezelés időtartamával. Prosztaglandin szintézis gátlók állatokban történő alkalmazásakor növekedett a beágyazódás előtti és utáni veszteség, és az embriofoetalis halálozás. Ráadásul a különböző fejlődési rendellenességek, beleértve a cardiovascularis rendellenességek előfordulási gyakoriságának növekedéséről számoltak be állatokban a prosztaglandin szintézis gátlók organogenetikus időszak alatt történő alkalmazásakor.
Nem írtam, hogy szedni fogom!!!’ Csak leírtam amit a betegtajekoztatoban olvastam!!!!!
Nyilván nem artanek neki tudatosan, így kerülni fogom.
A pihenés amúgy nekem (alvás) mindig segít, csak sajnos munkahelyem van, dolgozom reggel 8tol fel5ig, így elég nehézkes lenne
Mi baba tervezés előtt állunk.
Fel kerestem egy genetikus nőgyogyászt, hogy mit szabad, mit nem szedni terhesség alatt.
Igaz nem vagyok terhes, de jobb előbb tudni
Szerintem te is tedd azt. A nő gyogyász nem generikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!