Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire veszélyes a hematóma...

Mennyire veszélyes a hematóma a terhesség alatt?

Figyelt kérdés

10 hetes terhes vagyok, sajnos vérezni kezdtem, bár inkább mintha víz lett volna, benne pár csepp vér.

Bementünk a kórházba, a baba jól van, az orvos nem látott semmit, a leletre ráírta, hogy nem lát hematomát.

Ehhez képest ma, négy nappal később a saját orvosom talált a petezsák felett egy 5 mm-es hematómát. Bár a kórházban nem valami alaposan nézték...

Kaptam rá progeszteront, ezen kívül c vitamin, magnézium, pihenés.

A baba korának teljesen megfelelő.

Vér azóta nincs, csak kevés barna pecsételés.

Nagyon meg kell ijednem vajon?

Amikor a véres híg valami kifolyt, talán akkor ürült ki a hematóma?

A 12 heti UH másfél hét múlva esedékes. Érdemes volna addig mèg elmenni megnézetni, vagy elég akkor?

Köszönöm a válaszokat!

2021. máj. 19. 22:21
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt a 6. héten, rózsaszín folyással mentünk kórházba, lekopogom akkor egyszer volt ilyen. 2x4 mmes volt. Nekem akkor azt mondták, szerencsém van, mert a méhszájnál, a baba alatt helyezkedik el. Ha felette van, az veszélyesebb, ezért javasolt lenne tényleg pihenned sokat.

A jó hírem az, hogy egy hét múlva mentem kontrollra, már nyoma sem volt!! :) simán felszívódhat, csak tényleg pihenj! Holnap teszem le én a progeszteront, elmúltunk 12 hetesek :)

Kitartást és ne aggódj! Pihenj amennyit tudsz!

2021. máj. 19. 22:38
 2/3 anonim ***** válasza:
Sok mindentől függ. Mennyire vérzik, mekkora és hol helyezkedik el pontosan. 22 évesen estem teherbe, azt se tudtam mit csináljak. De már a terhesség megállapítása előtt vérezni kezdtem. Először csak olyan barnás, mintha emgjött volna (őszintén akkor azt is hittem). Másnapra elmúlt és akkor csináltam meg a tesztet amit előző nap vettem, csak a vérzés miatt végül nem használtam fel. Ki is jött szépen a +. Mentem dokihoz amint lehet, mert mint írtam, nem nagyon tudtam mihez kezdjek, és ez a vérezgetés azért zavart, merthogy időközben megint elkezdett halványan. A doki semmit nem mondott, menjek vissza 2 nap múlva. A barnázás nem múlt, sőt, vérezni kezdtem. Kövi vizsgálaton se mondtak semmit, és ez így ment egészen addig, amíg egyszer - most elnézést amiért undorítóan fogok fogalmazni - bokáig elöntött a vér. Egy éjszakai betét azonnal megtelt szinte. Akkor azt hittem, elvetéltem, mentem is az ügyeletre. Akkor találkoztam végre egy normális és segítőkész orvossal, aki elmondta hogy nem vetéltem el, hanem egy 10mm-es hematomám van, ami ürül, viszont rossz helyen van, a baba fölött. Ekkor voltam a 7. hét végén. Pár nap múlva végül küretet kellett végezni, mert a vérzés nem állt el, a hematoma ürülése kisodorta magával a magzatot.
2021. máj. 20. 14:19
 3/3 anonim válasza:

Sziasztok,

Aki keresgélne ebbe a témában.

6-7hetes terhesen volt 24mm heamatomam veszélyeztett lettem 1 honapnyi fix fekvés. 5mmes heamatoma ha vugyáztok felszivodik. 2 hét utan az enyém 12mmessé csökkent. Ágynyugalomra írt az orvos, de aki szedi a gyógyszert a vitamint nincs véralvadászavara vagy egyéb baja felszívódik

márc. 5. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!