Kérhető-e a császár?
39: senki nem írta, hogy ő molett, te naaagyon rá vagy állva, hogy a kérdező csak megakar úszni mindent és csak ezért kell a császár, bezzeg menne mozogni utána stb. de senki nem állította, hogy molett lenne.
Nagyon elvagy szállva magadtól, pedig én is jógázom stb. mégsem verem a mellem, hogy bezzeg én...
Kérdező ha tart a természetes szüléstől szíve-joga élni a lehetőséggel és pont. Minden további dolog részletezése már csak kekeckedés a részedről:P
42: van a kerdezonek egy erdekes stilusa az tuti. De en nem vitatnam el azt hogy
Nem mindenkinek valtozik vissza az eredeti allapotaba a nemiszerve. Rengeteg kerdest lattam mar itt gykn hogy tukorbe nezegetik es kerdezgetik mit latnak mert konkretan fel se ismerik. Vagy a plasztikarol kerdeznek. Ebben az esetben ha nem szeretne hogy megvaltozzon akkor tenyleg csm kell. Nekem program csm volt es valoban nem valtozott lent semmi, mar a szine is kezd visszaterni 11 honapja szultem (terhesseg alatt sotetedett).
Az en maganvelemenyem pedig az hogy az inkontinencia miatt is jobb a csm mert hiaba mondjak hogy a terhesseg alatt alakul ki szerintem nem igaz. Szules elotti napokban konkretan orankent jartam pisilni es a csm utan varazsutesre eltunt. Szerintem azert mert nem kellett nyomnom ugyanis a huvelyen szuloknek szinte mindig van ilyen gondjuk csaszarostol meg nem hallottam ilyet.
Plusz nincs "megszenvedtetve" a gyerek, kisebb az eselye az oxigenhianynak, nincs kikonyokolve/kihuzva eroszakkal. Szerintem ez a legbiztonsagosabb a gyerek szempontjabol. En nem nagyon lattam csaszaros babat pl devenyre jarni. Biztos van, de szerintem kevesebb hiszen nem eri az idegrendszeruket karosodas szules kozben. Persze a terhesseg alatt is erheti nem azt mondom, de a "traumatikus" reszet megusszak. Nyilvan nem ugy traumatikus hogy emlekszik barmire, hanem nincs agyi karosodas. (Kisebb esellyel)
Nincs garancia semmire, de azt tudjuk hogy az apgar ertekek sokszor kamuk, meg toljak az oxit be anyukaba hogy haladjunk mar. Egy nyari napon amikor jonnek mennek a frontok bemegy 10 anyuka szulni nem fognak ott szorakozni egyesevel a vajudo anyukakkal, inkabb kiszedik valahogy a babat es leszarjak mi lesz. Hozzateszem
Nem igy kene lennie de igy van itthon :(
Baratnom is igy szult, meleg nyari napon... orult hogy nem maradt ott, kezzel tagitottak aztan csaszaroztak. 1 napig hagytak szenvedni a 30 fokban persze gyerek bekakilt magzatvizbe stb. Devenyre es tsmtre jarnak. Csak lemaradasa van a babanak behozza... de lehet ennyi se kellett volna, nem beszelve a penzrol amit eddig rakoltottek. Na meg az idegeskedeses aggodas az ami nem merheto penzben!
Engem elkuldtek szemorvoshoz a terhesség elején és ő állított ki egy igazolast arról, hogy nincs oka annak, hogy termeszetes úton szüljek. A retinalevalas kockazata miatt van, hogy nem javasolják, egyébként én is így tudom, hogy ilyen rossz szemmel nem biztos, hogy javallott. Menj el szemorvoshoz.
Én végül termeszetesen úton szultem, gatvedelemben, szülés után semmilyen fajdalmam nem volt, alatta nyilván nagyon fajt.
A hat hetes kontrollt kivartuk a szexualis élet ujrakezdesevel, minden ugyanolyan csodás eteren, mint előtte.
Most újra babát várok, ha minden jól megy újra természetes úton szeretnek szülni, de lelkileg készülök arra az opciora is, ha ezúttal nem sikerulne.
Ha más kismamákban is lennenek ezzel kapcsolatban kérdések, szerintem ez egy nagyon jó írás a témában.
Egyesek stilusa, sajnos beleértve a kerdez öt is tényleg elszomorító és érthetetlen.
Megertem, hogy ez a téma indulatokat vált ki az emberekből, de egy alapvető udvarias kommunikacio azért, pláne egy női közösségben, ilyen témában egymás közt nagyon klassz lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!