Kismamaként beadatjátok a covid elleni oltást?
Ezek alapján akkor garantálod, hogy x év múlva nem lesz semmi problémám se nekem, se a gyermekemnek az oltás miatt? Ja hogy nem, mert ki tudja. Hagyjuk is. Mindenkinek a maga dolga hogy mit kockáztat és mit nem (virus vagy oltás). Csak ki.aszás, hogy aki beoltatja magát azzal kivételeznek. Úgy hogy ugyan úgy elkaphatja, fertőzhet.
Amúgy ez a jajj mennyit költenek.... Életemben 1szer voltam kórházban, mikor szültem. Sztem annak amibe az került, a sokszorosat fizettem már be
31 lehet újat mondok neked de a magyar társadalombiztosítási rendszer felosztó-kirovó elven működik. Ahogy gyerekkorodban senki nem fizetett rad egy petakot se, mégis elláttak és a nyugdíjasok se fizetnek mégis ellátják őket, így pont senkit nem érdekel, hogy te mennyit fizettel be. Az nem a tied. Az a társadalombiztosítóé, amiből el kell látnia az összes beteg embert, ami most legyél benne biztos, hogy olyan mínuszban van mint ide Buda. Nem tudom garantálni, hogy semmi bajod nem lesz az oltastol, mint ahogy azt se hogy nem halsz bele a covidba. Meg azt sem hogy ha nem oltatsz, senkit nem fogsz megfertozni, akit kvázi te nyirsz ki.
De ossztársadalmilag az állam célja az, hogy megállítsák a járványt és az irdatlan költségek lecsokkenjenek, az adófizetők dolgozzanak és adózzanak. Pont leszarjak hogy szar neked, ha nem mehetsz moziba. Elhiheted. Sok oltas=kevesebb beteg. Ennyi a lényeg. Ezt hívják úgy hogy a nagyobb kép. Azt meg már látjuk hogy nem halnak halomra az oltastol, viszont pl Izraelben elég jól lecsökkent a járvány a nagy atoltottsagnak hála.
Szerintem aki akarja oltassa be magát, aki nem az ne! Kár ezen vitatkozni!
Úgy se tudjátok meggyőzni egymást, mindenki döntsön a SAJÁT belátása szerint!
Legyen meg a 2,5 millió, és folytassuk az életet normálisan, mert a gyerekeknek ez így szerintem nem élet, kell nekik a közösség. Oltassatok minél többen, én attól nem fogok :D
Én oltanám magam, csak én már átestem rajta, így esélytelen, hogy kapjak. 2. trimeszterben járok.
Nekem speciel nem okozott még hőemelkedést sem a covid. Ellenben minden más tünet volt. A baba él és virul.
De volt olyan anyuka, aki 4 napig feküdt betegen, mire kihívták a mentőket. Sajnos nem lehetett megmenteni. És apuka is meghalt a covid miatt igaz ő 2 hétig szenvedett. És árván hagytak egy 6 éves kislányt.
Kiszámíthatatlan ki hogy fog a covidra reagálni. Én feleslegesen nem játszok sem a gyerekem sem a magam életével. Nekem annyit nem ér.
Ahogy fentebb az orvos írta, volt amikor elrontották a gyermek bénulás ellenit, és sok gyerek lett béna tőle. Ez tényleg így volt, nekem is van rokonom, ismerősöm több is akik egészségesen születtek, majd ettől sánta lett, a lába degenerált. Elnézve őket, nincs nagy bizadalmam.
Szerintetek itt van garancia, hogy nem rontanak el ugyan úgy valamit? Ha mégis elvetélsz, halva szülsz kit fog érdekelni? Sajnos senkit.. Perelni sem tudsz, mint ahogy ők sem tudnak... Astra Zenecca trombózisra hajlamosít, szomszédom 56évesen sajnos meghalt benne. Amúgy meg lehet el se kapta volna a vírust.
Persze a vírustól is félni kell, de ha felelősségteljesen szabályokat betartod, nem kapod el. Levegőzzünk sokat a kertbe, étkezzünk egészségesen. Plusz azokról ne is beszéljünk akik észre sem vették, hogy elkapták, semmi tünetük nem volt, csak a tesztük lett pozitív. Nem kell ennyire sötéten látni mindent, kevesebb híradó, több citromfű tea.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!