Vérzés 10 hetes kismamaként?
Figyelt kérdés
10 héten járó kismama vagyok. Lombik útján sikerült teherbe esnem és iker babákat várok. 18.án este elkezdtem vérezni , nem erősen de friss vér távozott. Voltam ügyeleten és nem tudák megmondani a vérzés okát . A babákkal minden rendben találtak. Azóta 22. én a saját orvosom is megvizsgált . Minden rendben volt ott is. Pihenést javasolt és magnéziumot. Legközelebb március 22. Én kell vissza mennem a 12. Heti vizsgálatra . Viszont a helyzetem azóta sem javult . Van hogy egész nap semmi nem jön aztán megint látom a betéten a barna olykor rózsaszín foltokat. Utrogestant használok napi 3x már a beültetés óta . Valakinek volt hasonló és ennek ellenére rendben haladt a terhessége ? Vagy van valakinek bármi hasonló tapasztalata és ötlete mitől lehet ez a vérezgetés? 5 évet vártunk a babákra és nagyon aggódunk hogy rendben legyen minden .2021. márc. 4. 09:40
1/9 anonim válasza:
Terhesség alatt több vér van a szervezetben, a nyálkahártyák pedig megduzzadnak. Lehet, hogy simán csak a hüvelyfalad vérezget valamiért, ahogy másnak pl.az orra.
Ha hematoma lenne, azt látták volna + a progi hiány pedig inkább barnázgatással hozható összefüggésbe.
Nekem volt olyan ismerősöm, aki vérzett és nem tudták az indokát, de teljesen egészséges babája lett. Igaz, végig veszélyeztetett volt.
2/9 anonim válasza:
Az utrogestant szájon át használod vagy hüvelyben?
3/9 A kérdező kommentje:
Hüvelyben felszívódót 200mg os naponta 3x
2021. márc. 4. 10:30
4/9 anonim válasza:
Az simán lehet ok, hogy az utro megmarja picit a hüvelyfaladat.
5/9 A kérdező kommentje:
Komolyan ? Nem tudtam , sosem kellett progit használnom. Mondhatta volna ezt az orvosom is hogy ne egyen meg az ideg. És még használnom kell 22.éig .
2021. márc. 4. 10:39
6/9 anonim válasza:
Én is vérezgettem sajnos a legelején, nekem sem derült ki hogy miért. 8 hetesen szinte meg is jött, nem kis mennyiség volt és friss vér... igaz még csak 11 hetes vagyok, de eddig úgy néz ki hogy rendben van a baba, 3 hete abbamaradt a vérzés. A lényeg hogy szedd a gyógyszert meg a magnéziumot, és pihenj nagyon sokat. Nyugodj meg, nekem a védőnő mondta hogy nagyon sok kismama vérezget, sokszor ki se derül hogy miért.
7/9 anonim válasza:
Szia! Én is vereztem, az első trimeszterben szinte végig, azt végig is kellett feküdnöm. Én szájon át szedtem az utrogestant, mert nem voltam rosszul tőle. Esetleg megpróbálhatod megkérni a dokit, hogy írjon olyat. Aztán fokozatosan kellett leépíteni a 16. hétig, még véreztem egyszer, miután leállítottam, de ott sem tudták egyszer sem megmondani, hogy mitől. Egészséges, pont a kiírt napon született a fiam.
8/9 anonim válasza:
Kerj szajon az bevehetot utrobol!
9/9 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Tegnap megint ügyleten voltam este mert nagyon fájt a hasam és megint elkezdtem vérezgetni. Most nem csak ultrahang volt hanem meg is nézték ott lennt . Kiderült a vérzésem oka . Van egy méhnyak polipom. Nincs vele teendő az orvos szerint, viszont visszatérhet többször is a vérzés miatta a terhesség alatt. A babák jól vannak nem zavarja őket a fejlődésben .
2021. márc. 10. 06:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!