Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vérzés 10 hetes kismamaként?

Vérzés 10 hetes kismamaként?

Figyelt kérdés
10 héten járó kismama vagyok. Lombik útján sikerült teherbe esnem és iker babákat várok. 18.án este elkezdtem vérezni , nem erősen de friss vér távozott. Voltam ügyeleten és nem tudák megmondani a vérzés okát . A babákkal minden rendben találtak. Azóta 22. én a saját orvosom is megvizsgált . Minden rendben volt ott is. Pihenést javasolt és magnéziumot. Legközelebb március 22. Én kell vissza mennem a 12. Heti vizsgálatra . Viszont a helyzetem azóta sem javult . Van hogy egész nap semmi nem jön aztán megint látom a betéten a barna olykor rózsaszín foltokat. Utrogestant használok napi 3x már a beültetés óta . Valakinek volt hasonló és ennek ellenére rendben haladt a terhessége ? Vagy van valakinek bármi hasonló tapasztalata és ötlete mitől lehet ez a vérezgetés? 5 évet vártunk a babákra és nagyon aggódunk hogy rendben legyen minden .
2021. márc. 4. 09:40
 1/9 anonim ***** válasza:

Terhesség alatt több vér van a szervezetben, a nyálkahártyák pedig megduzzadnak. Lehet, hogy simán csak a hüvelyfalad vérezget valamiért, ahogy másnak pl.az orra.

Ha hematoma lenne, azt látták volna + a progi hiány pedig inkább barnázgatással hozható összefüggésbe.

Nekem volt olyan ismerősöm, aki vérzett és nem tudták az indokát, de teljesen egészséges babája lett. Igaz, végig veszélyeztetett volt.

2021. márc. 4. 10:01
 2/9 anonim ***** válasza:
Az utrogestant szájon át használod vagy hüvelyben?
2021. márc. 4. 10:27
 3/9 A kérdező kommentje:
Hüvelyben felszívódót 200mg os naponta 3x
2021. márc. 4. 10:30
 4/9 anonim ***** válasza:
Az simán lehet ok, hogy az utro megmarja picit a hüvelyfaladat.
2021. márc. 4. 10:35
 5/9 A kérdező kommentje:
Komolyan ? Nem tudtam , sosem kellett progit használnom. Mondhatta volna ezt az orvosom is hogy ne egyen meg az ideg. És még használnom kell 22.éig .
2021. márc. 4. 10:39
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is vérezgettem sajnos a legelején, nekem sem derült ki hogy miért. 8 hetesen szinte meg is jött, nem kis mennyiség volt és friss vér... igaz még csak 11 hetes vagyok, de eddig úgy néz ki hogy rendben van a baba, 3 hete abbamaradt a vérzés. A lényeg hogy szedd a gyógyszert meg a magnéziumot, és pihenj nagyon sokat. Nyugodj meg, nekem a védőnő mondta hogy nagyon sok kismama vérezget, sokszor ki se derül hogy miért.
2021. márc. 4. 12:10
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia! Én is vereztem, az első trimeszterben szinte végig, azt végig is kellett feküdnöm. Én szájon át szedtem az utrogestant, mert nem voltam rosszul tőle. Esetleg megpróbálhatod megkérni a dokit, hogy írjon olyat. Aztán fokozatosan kellett leépíteni a 16. hétig, még véreztem egyszer, miután leállítottam, de ott sem tudták egyszer sem megmondani, hogy mitől. Egészséges, pont a kiírt napon született a fiam.
2021. márc. 4. 12:48
 8/9 anonim ***** válasza:
Kerj szajon az bevehetot utrobol!
2021. márc. 4. 14:31
 9/9 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Tegnap megint ügyleten voltam este mert nagyon fájt a hasam és megint elkezdtem vérezgetni. Most nem csak ultrahang volt hanem meg is nézték ott lennt . Kiderült a vérzésem oka . Van egy méhnyak polipom. Nincs vele teendő az orvos szerint, viszont visszatérhet többször is a vérzés miatta a terhesség alatt. A babák jól vannak nem zavarja őket a fejlődésben .
2021. márc. 10. 06:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!