Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamaként beadatjátok a...

Kismamaként beadatjátok a covid elleni oltást?

Figyelt kérdés
10hetes vagyok. Mielőtt kiderült,hogy kismama vagyok azelőtt regisztáltam. Eddig mindenki azt tanácsolta hogy ne adassam be. De ma meg azt olvastam hogy a Pfizerrel és a Modernával oltják a kismamákat.
2021. márc. 26. 13:12
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
65%
Adasd be, egy súlyosabb influenza is veszélyes anyára és babára egyaránt, influenza oltást is érdemes kérni terhesen, ezt is érdemes kérni.
2021. márc. 26. 14:04
 12/50 anonim ***** válasza:
59%
En be fogom. Egy ismeros terhes anyuka most halt bele nemreg (a babat kivettek meg elotte, o jol van).
2021. márc. 26. 14:11
 13/50 anonim ***** válasza:
57%
Terhes nem vagyok még, de rajta vagyunk a projekten, ezért nem adatom be, nem látom biztosítottnak, hogy hosszú távon is biztonságos az anyára és a gyerekre nézve is.
2021. márc. 26. 14:24
 14/50 anonim ***** válasza:
51%
Influenza ellen is évtizedek óta oltják a kismamákat. Én csak szoptatok (regisztráltam), de terhesen is jelentkeznék az oltásért.
2021. márc. 26. 14:24
 15/50 anonim ***** válasza:
64%

Biztos, hogy nem. Pedig nem vagyok amúgy oltásellenes,de nyílt információ, hogy a kismamákon végzett klinikai tesztek még le sem zárultak, a kormány csak úgy engedi, mert nincs rá bizonyíték, hogy ártana.

Hát kösz. Bármilyen oltás leggyakoribb mellékhatása a láz, ami vetéléshez és koraszüléshez vezet. Ezt se kockáztatom.

2021. márc. 26. 14:45
 16/50 anonim ***** válasza:
67%
Lehet pontozni de én beadatom. 22hetes vagyok. Van problémán is. A párom kamionos. A fiam ovis és imád járni. Nagyszülökkel lakunk van hogy vigyázni kell az unoka tesókra. És mi járunk a 2 faluval arrébb lakó mamámhoz is aki nem oltakozik. Szóval tuti hogy beadatom.
2021. márc. 26. 14:47
 17/50 anonim ***** válasza:
59%
Én is mindenképp szeretném beadatni. Ugyanis ha megfertőződöm, abból sokkal nagyobb baj lehet. Ez nem feltételezés, mint az oltásnál, hogy talán esetleg véletlenül okozhat valamit. Már rég pontosan tudjuk, hogy a covid gyakran súlyosabb kismamáknál, hogy a babának is baja lehet tőle, vetélést okozhat. Ez nem feltételezés, hanem már biztosan tudjuk. A betegségnek sokkal súlyosabb a kockázata. És az oltásról is tudjuk már (USA adatokból, ahol oltanak kismamákat), hogy nem növeli a fejlődési rendellenességek számát. Lázat valóban okozhat, ami viszont paracetamollal jól csillapítható, tehát nem fog bajt csinálni.
2021. márc. 26. 15:08
 18/50 anonim ***** válasza:
69%

Szülész-nőgyógyász szakorvosként (nem fogok senkivel ezen vitázni, aki akarja elhiszi, aki nem akarja, nem hiszi, nem különösebben érdekel, mit gondol a gyakori népe) 12. hét után minden további nélkül beadatnám.

A COVID jelenleg terjedő mutációja kifejezetten veszélyes a kismamákra, elég sokan vannak gépen. Tegnapelőtt pont egy 80-at szaturáló terhest kellett centrumba küldenünk, és csak a jó ég tudja, hogy a ki tudja mióta fennálló 80-as szaturációtól mennyire lett hypoxiás a gyerek. Semmelweisen 4 terhes van gépen, az itteni megyei kórházban szintén 4 gépen lévő terhesről tudok, a halasi járványkórházból nemrég vittek 32 hetes sectio után Bp-re egy kismamát ECMO-ra.

De ezt is érdemes megnézni: [link]

Annak, hogy valaki terhesen elkapja a vírust és lélegeztetőgépre kerül (ami minimum 80%-s halálozást jelent onnantól kezdve...), sokkal nagyobb az esélye, mint hogy az oltás bármiféle komplikációt okozzon. Mégis mit okozhatna? Ha átjut a magzatba a termelt ellenanyag, az még jó is, hiszen akkor az újszülött is valamennyire védett lesz a betegséggel szemben.

2021. márc. 26. 15:14
 19/50 anonim ***** válasza:
65%
Egyetértek az utolsó kettő hozzászólóval. Mi még csak most kezdünk próbálkozni, de már rég regisztráltam és ha mehetek, be is adatom. Sokkal jobban félek, hogy a betegség kárt okoz a babában, mint az oltástól. Plusz van itthon egy másfél éves kisfiam, akire szintén vigyáznom kell, nem tehetem meg, hogy őt nem védem azzal, hogy magamat beoltatom.
2021. márc. 26. 15:51
 20/50 anonim ***** válasza:
65%
Én mondjuk már megkaptam mindkettőt, gyereket később tervezünk még, de második trimesztertől beadatnám szerintem.
2021. márc. 26. 16:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!