Másnak is ennyire nehéz egy totyogóval kismamaként?
Ugyanennyi korkülönbséggel vannak gyerekeim. A kicsi 5 hónapos.
Amikor terhes voltam és nehéz volt a naggyal, mindig arra gondoltam, hogy mekkora mázli, hogy a kicsi még bent van. Próbáltam nem idegesíteni magam ilyenekkel, hogy ezt most hogy kezelném, ha itt lenne a kicsi. Nincs ott és kész. Próbáltam persze a maximumot kihozni a helyzetből, de nem képzeltem magam elé éppen nem megoldandó problémákat.
Aztán ugye visszafordítani már nem lehet. Meg fogod tudni oldani, mert meg kell oldanod. Nincs mese.
Fontos az is, hogy nem csak a kicsi, de a nagy is egyre ügyesebb lesz a hetek, hónapok múlásával. Kb egy hónapja jutottunk el oda, hogy a kicsi irtó hamar megszopizik és ezt az időt a nagy önálló játékkal el tudja tölteni és nem minket szórakoztat.
A terhesség utolsó hetei annyiban "jót" tettek a nagynak, hogy hozzászokott a lassúságomhoz, fáradékonyságomhoz, ami más okból, de megmaradt a kicsi érkezésével.
Tudom, hogy próbálsz vele türelmes maradni és tarts is ki, mert ő is érzi a változás szelét, csak még nem tudja megfogalmazni, helyén kezelni a (meg)érzéseit.
Igaz, én az elsővel vagyok várandós, de hidd el, több anyának nehéz, mint könnyű egy ilyen helyzet. Közvetlen környezetemben látom. Csak ezeket a nehézségeket nem posztolják, mert a neten minden család csillivilli, idilli. Belesnék sokuk hétköznapjaikba. Erre is van a közvetlen környezetemben példa.
A nagy ebben a korban nagyon gyorsan sajátít el új dolgokat, nagyon gyorsul tanul, napról napra ügyesebb lesz és önállóbb, gondolj erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!