Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 16 éves vagyok és teherbe...

16 éves vagyok és teherbe estem, a barátom mellettem marad és támogat, azt mondta én döntsem el megtartom-e! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
mindig is ugy voltam vele hogy az abortusz az gyilkosság és hogy én sose tenném , de kitünő tanulo vagyok életem célja hogy bejussak az egyik egyetemre és karriert építsek , mit tennétek a helyemben? ( védekeztünk mindig csak egyszer kilyukadt és sajnos ez lett a vége !
2008. nov. 27. 11:15
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 A kérdező kommentje:
Anyuval sajna nem tudom az ilyen dolgokat könnyen megbeszélni vagyis nem merem ! és az a bizonyos együttlét után csak 4 nappal tudtam volna dokihoz menni mert egy turán voltunk és nem lett volna egyszerű a semmi közepén levő kb 4 házat tartalmazó heéyen dokit találni mi meg gyalog voltunk :S
2008. nov. 27. 17:29
 52/63 anonim ***** válasza:
88%

Annak idején én sem anyuval,hanem a keresztanyámmal mentem elözször dokihoz.16 voltam e´n is.Fe´ltem,hogy baba van a dologban,de anyutól is,mert szigorúak voltak...

Szerencse´re nem volt gond.--Kaptam 2 féle gyógyszert,hogy jöjjön meg,és a nem akkor hoppá.....

Nem lett gond,onnantól tabit szedtem....

Szerintem vetesd el,mert valószínü,hogy el rontod az e´leted.Még nagon fiatal vagy...Elötted az élet.

Ráérsz még a gyerekkel.Nekem 26 évesen született meg a lányom....

2008. nov. 27. 18:06
 53/63 anonim ***** válasza:
100%
szia!én pont 16 évesen szültem a lányomat és nem bántam meg egyetlen percre sem!!!velem nem maradt az akkori barátom,de ez az én döntésem volt én küldtem el.szüleim nagyon nehezen fogadták kitagadástól az örökbeadásig szóbakerült minden DE amikor megszületett a pici lassan közel kerültek egymáshoz és mi is ,soha nem volt olyan jó kapcsolatom a szüleimmel mint azóta,és mindennél jobban szeretik az unokájukat!anyagi helyzetünk is csak átlagos volt, a tanulást esti gimiben folytattam,jogsit ,nyelvet,több tanfolyamot kitűnő eredménnyel végeztem,mellete sokszor 3 helyen dolgoztam és a picimre is maradt időm,igaz a nagyim sokat segitett,én keveset aludtam de nem lógtunk anyuék nyakán legalább.ők is sokat segitettek,de sosem vártam,hogy helyettem neveljék a picit.és a bulizás sem maradt ki az életemből,mert egy hónapban egy hétvégén elaludt a picur a mamánál,aki idősebben szül az is jár valahogy szórakozni nemde?nem zárkózik örökre a 4 fal közé:)sőt babával is lehet klassz programokat csinálni,én lányom nélkül nemis érzem jól magam .és volt nekem olyan ismerősöm aki 30 évesen házasodott,tervezett baba jött néluk,majd egy év múlva elváltak mert a férj becsajozott.
2008. nov. 27. 20:01
 54/63 anonim ***** válasza:
100%
folyt.köv.egy szó mint száz a szüleid nem bizti,hogy örülni fognak elsőre de szeretnek téged ezért a TE érdekeidet fogják nézni,a barátod baba nélkül is elhagyhat,akár20 év házasság után is de lehet,hogy együtt fogtok megöregedni,tanulni meg baba mellett is lehet,karriert épiteni is,DE ha elveteted ki garantálja,hogy lehet még gyereked?ha örökbe adod(én belehaltam volna ha az én gyerekemet nem én teszem le aludni esténként ésnem én nevelhetem fel)tudsz -e azzal a tudattal élni,hogy valahol van egy gyerek aki a te husod véred de nem tudsz róla semmit,és nem is láthatod többé.szép dolog az örökbeadás,esély annak akinek nem lehet babája és a babáknak is egy jobb élet reményére,az anyának ha tudja,hogy nem birná nevelni a babát.de milyen érzés lehet ha 20 év múlva becsenget egy "idegen" és megkérdi,hogy miért dobtad el,ha nem volt muszály?azzal,hogy a környékeden ki mit gondol ne törödj,minden csoda 3 napig tart.aki elitél azért mert megszülöd az saját magát minősiti.nem könnyű gyereket nevelni,eltartani,sok küzdelem és áldozat DE amikor átölel és azt mondja,hogy szeretlek anyucika,hát az mindent megér!!!!!én most várom a második babámat,a lányom 11 éves,7éve élek apárommal és kivánom,jól dönts,légy boldog
2008. nov. 27. 20:27
 55/63 anonim ***** válasza:
86%

Szia

Egyik kommentedben azt írtad, hogy 4-5 hetes vagy! De ez már biztos, vagyis van + teszted és orvos látott? Vagy csak késik, és onnan gondolod, hogy baba van? Mert ez nekem nem világos!

Szerintem nem lenne szabad megtartanod a babaát. Tudom kegyetlenül hangzik, De ha megtartod és nem tudod elérni azokat a célokat, amiket szeretnél. vagy éppen a baba miatt nem tudsz, úgy élni, ahogyan elképzelted, akkor megvan rá az esély, hogy őt fogod hibáztatni ez miatt. És az neki se tenne jót. Neked még más dolgokkal kell foglalkoznod és nem egy babát nevelgetned.

2008. nov. 27. 20:44
 56/63 anonim ***** válasza:
100%
szia,.én is 16 évesen lettem terhes.a párom a mai napig velem van.az iskolát magántanulóként befejeztem..és boldog vagyok mert van egy csodás lányom.és egy tökéletes családom.suli után és amikor a lányom ovis lett elmentem dolgozni de sose éreztem úgy hogy lemaradtam valamiről..mindenért kárpótol a lányom.
2008. nov. 28. 07:08
 57/63 anonim ***** válasza:
71%
szia!nekem nagynenem volt 16eves amikor az unokatesommal terhes lett.mellette nem ällt ki a fiu,es megis megtartotta a babät,es nagyon szepen elnek,sulijät is tudta csinälni.szerintem jol gondold meg a dolgot,mert itt azert megis egy eletröl van szo...
2008. nov. 28. 10:10
 58/63 anonim ***** válasza:
100%
Semmi sem történik véletlenül! Döntened Neked kell, de semmi sem lehetetlen, mindent meg lehet csinálni amit az ember igazán akar! 3 hetes volt a gyermekem mikor az egyetemet kezdtem, summa végeztem el. Most mmár 10 éves és nagyon szeretem. Ha van még kérdésed szívesen válaszolok!
2008. dec. 1. 14:15
 59/63 anonim válasza:
56%
...pedig ez a kérdés nem valós. Nem szép dolog embereket összeugrasztani, kedvtelésből, vagy épp unalomból tesztelni...
2008. dec. 1. 17:29
 60/63 A kérdező kommentje:
DE valós a kérdés! mindenkinek NAGYON KÖSZÖNÖM aki VÁLASZÁVAL SEGÍTETT A DÖNTÉSEMBE! úgy DÖNTÖTTÜNK ÉN ÉS A CSALÁDOM HOGY MEGTARTJUK A BABÁT! És örülök hogy így döntöttem ! Nehéz lesz , de tudom van kire számítanom! köszönöm még egyszer! kedves utolsó kérdező , honnan veszed hogy nem valós ? szerinted ilyen nem történhet meg, de igenis megtörténhet!
2008. dec. 2. 16:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!