16 éves vagyok és teherbe estem, a barátom mellettem marad és támogat, azt mondta én döntsem el megtartom-e! Mit tegyek?
Lelkileg ugyanolyan vacak:
- abortusz
- vagy 9 hónapig hordod a babát, aztán átadod valakinek 1 perc alatt.
16 évesen szerintem durva az örökbeadás is. 9 hónap sok idő.
És mindkettő marha nagy lelkiismeret furdalással jár.
Nnnno, itt azért álljunk meg egy percre. NEM VAGYOK VALLLÁSOS, ergo, nem ebből az indíttatásból vagyok az örökbeadás mellett. Egyszerűen azért, mert itt javasolgatjátok egymás szavába vágva az abortuszt, miközben maga a kérdező leszögezte, és most őt idézem "az abortusz gyilkosság" Ezt átgondoltátok, hogy ha ilyen lelki beállítottságú, hogy fogja átélni???? És egyáltalán mitől kell egy 16 évesnek könnyebben átélni azt a borzalmat mint másnak???? Egyszerűen meg vagyok döbbenve, hogy ezen az oldalon ahol száz meg száz nő van jelen olyan, aki évek óta próbál teherbe esni, hirtelen hogy lett ennyi abortuszpárti?!
Vagyis, ha abortusz kilőve, gyermek felnevelése saját erőből kilőve, akkor kérdezem én, tudtok mást?
EMBER! Te elolvastad egyáltalán, amit írtam???
Én is azt mondom, hogy ne tartsa meg ( mármint ne ő nevelje, meg ne is a szülei ) de ne is vetesse el!!!! Te ismered az örökbeadás szót???
Egyébként, mivel a kérdező leszögezte, hogy abortuszellenes, valószínűleg egyéb alternatívákra volt kíváncsi. Amit én mondtam ( örökbeadás) az mi, ha nem az egyéb alternatíva???? Egyébként jó lenne, ha végre a kérdező is jelentkezne, ez már kezd egy vitafórumhoz hasonlítani leginkább....
Húúúú, hát én is megdöbbenve olvastam végig ezt az egész eszmecserét.... Nektek volt már abortuszotok, hogy ilyen félvállról veszitek? Nekem nem, de asszem én beleroppannék. Azt is nehéz lenne feldolgozni, hogy örökbeadnám másoknak, de talán idővel könnyebb lenne abban a tudatban, hogy nem öltem meg és jó helyre került. Amit szintén nem tennék én sem, az az, hogy megtartom, és megpróbálom nevelni ( hisz valóban a nagyszülők nevelnék, hozzáteszem, velem együtt ha 16 éves lennék.)
Szegény kislány, most légy okos!!! De ne legyenek illúzióid, ebben a helyzetben egész egyszerűen nem lehet jó döntést hozni, csak a legkevésbé. rosszat lehet megtalálni.
Örökbeadás.....szép gondolat...és mennyien várnának erre az egy csöppségre.De,belegondoltál abba is,hogy mindezt egy 16 éves kislánynak kell végigcsinálnia?9 hónap hosszú idő,és ha ennyire abortuszellenes,lelkileg szerinted nem viselné meg az,hogy akit 9 hónapon keresztül egyszer csak másé lesz?
Nehéz kérdés,még nehezebb válasszal,de én úgy gondolom,a döntési terhet saját magának kell felvállalnia.Nem tőlünk kellene tanácsot kérnie,hanem a saját szüleitől.Mi csak a saját magunk érzéseit tudjuk tolmácsolni felé..mi lenne ha velem ez történne alapon.
Volt egy hozzászóló,aki azt írta,hogy nem valószínű hogy azzal éli le az életét,akivel most van 16 évesen.Én és a párom 16-17 évesen kerültünk össze,van 2 gyerkőcünk,és most 32 évesek vagyunk.Tudom ritka,de nem lehetetlen.
Na jó hosszú lett...
Szia!Szerintem semmi képpen se vetesd el!
A barátnőm is igy járt ennyi idősen,ennek már 6 éve,de még mindig nemtudta teljesen feldolgozni,ma már bánja,hogy ezt tette!
A másik:lehet,hogy a mai világban máshogy müködnek a dolgok,suli-buli-munka,DE régen ennyi idősen,már szültek a nők,családott alapitotak,és igenis anyaként tudtak viselkedni 16 éves fejjel!
Én most vagyok 21,másnak még ez is korai,pedig én már régen felhagytam a bulizással,nem érdekel a karrier!Családott szeretnénk a párommal!És már alig várom,hogy megszülethesen a fiam!32 hetes pocis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!