Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 16 éves vagyok és teherbe...

16 éves vagyok és teherbe estem, a barátom mellettem marad és támogat, azt mondta én döntsem el megtartom-e! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
mindig is ugy voltam vele hogy az abortusz az gyilkosság és hogy én sose tenném , de kitünő tanulo vagyok életem célja hogy bejussak az egyik egyetemre és karriert építsek , mit tennétek a helyemben? ( védekeztünk mindig csak egyszer kilyukadt és sajnos ez lett a vége !
2008. nov. 27. 11:15
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 A kérdező kommentje:
a szüleim még nem tudnak róla...
2008. nov. 27. 13:48
 42/63 A kérdező kommentje:

MÉg nem döntöttem !

ÉS NEM TUDOM HOGY FOGOK DÖNTENI EGY CSÖPP KIS BABÁRÓL...

SZÍVEM SZERINT MEGTARTANÁM DE AZ ESZEM AZT MONDJA HOGY NEM! és igy vitatkozik bennem ez a két gondolat - nem tudom hogy döntsek még mindig :S

de a tanácsokat\válaszokat köszönöm

2008. nov. 27. 13:50
 43/63 anonim ***** válasza:
89%

Huha én nem olvastam el minden vàlaszt,de gondolom azt neked kell.

Nos.21 éves vagyok.Terhes.Nagyon örülök a babànak,söt,ajàndéknak érzem.

Viszont valahol belegondolok,Még mindig fiatalvagyok az anyasàghoz,nemhogy valaki 16 évesen.

Tudom sok kismama van aki épp 16 éves,vagy sokan lettek anyàk 16 évesen,azok közül is a legtöbben nem bàntàk meg.

Viszont ne csak az érzelmi részt nézzük.

Lehet képes vagy lemondani a teljes fiatalsàgodrol,akàr discorol,iskolàrol,bàrmirül,de az anyagi hàttér is sokat szàmit.

Lehet szüleid,baràtod szülei tàmogatni fognak,de azt se örökké.

Tudod ma màr jobb ha csak magadra szàmitassz.

Nekem dolgozik a pàrom,ön nem.

Nagyon nehéz,amiota kiderült hogy terhes voltam azota veszegetem a babànak egyesével a dplgokat,és a 26. hétben még mindig nincs meg minden.Oké,vehetsz hasznàltan nagyon cuki ruhàcskàkat,àgyat,kocsit,de a pelenka,meg ha tàpszeres lesz?

éS a gyogyszerek?

Meg sorolhatnàm.

Lakàsotok lesz-e külön?

Ha nem,akkor bizony mondomnagyon erösnek ell lennetek,mert a szülök mindig csinàlnak vitäkat a gyerekkel.

Ugy értem a te vagy baràtod szülei(még ha eleinte nem is....)

Az iskolàt van lehetöséged magàntanulokét befejezni,habàr a legtöbben azt mutatjàk hogy az anyàvà vàlàs folyamatàval semmi kedvük ujra a könyveket elövenni.

Azt csak tényleg a legcéltudatosabbak képesek megcsinàlni.

A màsik oldala meg,hogy most ott van a baràtod,aki azt mondja,ö kiàll mellettted.

De meddig?

Naponta olvasom forumokon hogy a pàrja a szülés elött egy héttel hagyta ott,vagy épp amikor a gyerek fél éves lett...stb.

Nézd azt az oldalt,hogy mi van ha a fiu mögiscsak otthagy?

Akkor is lesz segitséged?

Nem tudom,nehéz vàlaszt adni.

Neked,és szüleidnek kell dönteni közösen.

Bàrmi is lesz,én szoritok érted,gondolom jol felvagy most zaklatva!Ne màs döntsön helyetted,de hallgasd meg mindenki véleményét!

Sok sikert!

2008. nov. 27. 13:53
 44/63 anonim ***** válasza:
88%

Szia.Nekem volt egy abortuszom.Most van egy gyönyörü 10 hónapos kislányom.szerintem gondold át,de ha megtartod az e´leted 360fokot fog változni.Annak idején mink is azért döntöttünk úgy.Egye´bként a férjem ugyan z akivel gimiben 16 e´vesen jöttünk össze.Már több mint 10 éve.

Az rökbe fogada´sról meg annyit,adja örökbe az aki kibírja,miután 9 hónapig ordta a szíve alatt e´s megszülte......Ha már kihordod,akko tartsd meg.

Ezt tényleg neked kell eldönteni......

akár hogyan döntesz,jól fogsz dönteni hidd el......

2008. nov. 27. 13:59
 45/63 anonim ***** válasza:
100%

A szüleid még nem tudnak rola?

Hàt akkor vegyél eröt magadon,és hajrà.

Àllj eléjük.

Nem rosszbol mondom.

De te magadban akarsz,szeretnél dönteni,ami a te esetedben lehetetlen.

16 vagy.

Eldöntöd,megtartod:szülök nem tudjàk.Mit csinàlsz,hol fogsz élni???????????????

Tényleg,mielött egy fél orszàg jol kiosztana,elötte érdemesebb ha a szüleiddel beszélsz,akkor lehet nem is lesz màr szükséged az itteni vàlaszokra.

A szüleid ismernek téed,a szüleid tudjàk,milyen lehetöségeitek vannak,tehàt én nem haboznék.

Föleg ha a végén a vetetés marad,mert ugye az meg anàl jobb minél hamarabb.

Szoval szerintem elöször anyu+apu!!!!!!!!!!!!!!!

2008. nov. 27. 14:06
 46/63 A kérdező kommentje:
szüleimmel talán vasárnap tudok beszélni... mert megvárom míg mind2en itthon lesznek egyszerre ... meg még nem tudom hogy mondjam el nekik ...
2008. nov. 27. 14:16
 47/63 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Remélem sikerül a legjobb megoldást megtalálni. Rossz hír neked hogy a szüleid így is úgy is megtudják mert fiatalkoru vagy. Az abortuszhoz s kell a szülő, z örökbeadáshoz és a megtartásához is szükséged lesz rájuk. Hány hetes vagy, mert ez nem derült ki számomra. Jó körülmények között éltek? Úgy gondolod sikerülne felnevelni a babát mert igazából még pár éve csak babáztál. Én sokszor most is pánikolok hogy jó anya leszek vagy mindent meg tudok-e adni neki. Nem gondolom hogy egy 16 éves lánynak a gyes után kellene szaladgálnia. Ha a lányom lennél és tényleg jó anyagi helyzetben lennénk az örökbeadást nem engedném. Inkább "én nevelném" fel. Nyilván te lennél az anyuja,de mivel nem szeretném hogy 8 általánossal élj tovább megtenném. Az abortuszt ellenzem de ez a szüleidtől és anyagi helyzetetektől is függ. Egyik sem jó döntés. Mivel pesszimista vagyok lehet hogy meg sem marad ez a baba és talán az lenne a legjobb. de még mindig nem tudni hány hetes vagy.

30 heteske

2008. nov. 27. 14:17
 48/63 A kérdező kommentje:

pontosan nem tudom hány hetes vagyok 4-5 annál biztos hogy nem több!!!

az anyagi háttér jó , vagyis ami kell az meg van meg még jó pár plussz is...

2008. nov. 27. 15:18
 49/63 anonim ***** válasza:
80%
Te valójában el akarod vetetni!Csak nem szántad még rá magad!Szedd össze a gondolataidat:HOGY NEKED ÉS A BABÁNAK HOGY LENNE JOBB!Nekem is van egy kislányom 9 éves ha ezzel állna elő pár év múlva én nem egyeznék bele hogy megtartsa.
2008. nov. 27. 15:28
 50/63 anonim ***** válasza:
78%
Egyet értek az előző válaszolóval. Hiába élünk jó módban nem engedném hogy megtartsa a gyereket. Neki még az a dolga hogy tanuljon, főleg hogy jó tanuló. Most rontaná el az életét! Azt nem értem hogy ki szakadt a gumi miért nem kértél segítséget lehet kapni alkalom utáni gyógyszert!! Én is jártam így fiatalon. De megoldottuk anyuval a dolgot. Nem vagy olyan kapcsolatban anyukáddal hogy merj segítséget kérni!? Most meg sokkal nagyobb a baj. Sajnállak nagyon fiatal vagy még egy gyerek fel neveléséhez. Eleve 18 éves korodig tanköteles vagy! Soha nem kellett mennem kaparásra mindig én magam védekeztem gyógyszerrel, soha nem bíztam a fiúkban és a gumiban 14 évesen vesztettem el a szüzességem. 27 évesen várjuk a babánkat párommal. És attól a férfitól várom a gyermekem akitől úgy érzem igazán szeretnék és nem hoppá be csúszott!!!!
2008. nov. 27. 16:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!