Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 16 éves vagyok és teherbe...

16 éves vagyok és teherbe estem, a barátom mellettem marad és támogat, azt mondta én döntsem el megtartom-e! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
mindig is ugy voltam vele hogy az abortusz az gyilkosság és hogy én sose tenném , de kitünő tanulo vagyok életem célja hogy bejussak az egyik egyetemre és karriert építsek , mit tennétek a helyemben? ( védekeztünk mindig csak egyszer kilyukadt és sajnos ez lett a vége !
2008. nov. 27. 11:15
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
26%
Arra azért kíváncsi lennék, hogy az örökbe adásban ki és milyen kivetnivalót talál.....
2008. nov. 27. 11:31
 12/63 anonim ***** válasza:
86%

Te magad is azt írod, h tanulni szeretnél, karriert építeni,... 16 évesen még nagyon fiatal vagy egy babához, még akkor is, ha pillanatnyilag nem így érzed.

Gondolj bele, mi lesz mondjuk 3-4 év múlva! Ha a párod tényleg melletted is marad, veled mi lesz? A gyereket beadod az óvodába, 20 évesen el kell menned dolgozni, de szakma és érettségi nélkül hova fognak felvenni? Ráadásul, míg a kortársaid az elkövetkezendő években buliznak, nyaralni mennek együtt, pasiznak, ... addig Te otthon leszel egy pici babával, aki lehet, h nyűgös, mert egész nap fáj a hasa v jön a foga, ...

És honnan tudhatod, h a párod nem gondolja meg magát ma, holnap, 1 hónap múlva, 1 év múlva, ...?

És ki fog pénzt keresni? Mennyi idős a fiúd?

Mert a szüleid "nyakába varrni" nem lehet magatokat (ill. nem kéne). Ők már megtették a magukét (vis a Te esetedben teszik még ma is), azaz felneveltek 1 v több gyereket. Gondolod, h szeretnének felnevelni 1 újabbat? Akkor vállaltak volna még 1 babát, nem? Egy nagyszülő legyen csak nagyszülő! Szóval azért van, h dédelgesse, elkényeztesse a gyereket, nem azért, h nevelje! :)

Na, hát nem akartam ilyen lehangoló lenni, de ha a realitás talaján próbálunk maradni, akkor kb ez a helyzet.

Természetesen Te/Ti döntesz/döntötök. Én a helyedben ennyi idősen nem tartanám meg. (fenti okok miatt)

Minden jót, helyes döntést, sok lelkierőt kívánok!

Üdv: Andi

2008. nov. 27. 11:31
 13/63 anonim ***** válasza:
69%

El kell döntened, hogy fel tudnál-e nevelni egy gyereket, úgy hogy te magad is gyerek vagy. Ha van segítséged, anyukád, párod anyukája, stb, akkor jó. Viszont ha egyedül maradsz, úgy inkább az abortusz, mert akkor az a legjobb a kisbabának, hogy meg se születik. Lelkileg nagyon nehéz lenne ugyan feldolgozni.

Nem vagyok abortuszpárti egyáltalán, de bizonyos szituációkban mégiscsak jobb megtenni.

Én 16 évesen biztos nem tartanám meg a babát, lehet hogy meg is köveznek itt most páran gondolatban.

Egyébként felteszem a kérdést, bár nem ide tartozik, de hogy lehetsz kitűnő tanuló ennyi helyesírási hibával?

2008. nov. 27. 11:33
 14/63 anonim ***** válasza:
97%

A válaszomért biztosan nekem ugranak nagyon sokan, de a mivel Te a véleményekre vagy kíváncsi, leírom.

Mindenképpen neked vagyis nektek kell eldönteni, hogy tudtok-e vállalni egy gyermeket vele együtt egy életre szóló elkötelezettséggel? Van-e hely, ahol mindannyian elfértek, melletted marad-e a barátod, van-e pénzetek egy babára, tekintve, hogy te még tanulsz, tehát nincs munkaviszonyod, tehát a minimális gyedet fogod kapni.. És még ezer kérdés.

Az tény, hogy a világ legcsodálatosabb dolga az, hogy egy pár kisbabát vár, de nem biztos, hogy még az érettségi előtt.

Mielőtt döntenél, mindenképpen üljetek le beszélni a pároddal, szülőkkel, majd egy nőgyógyásszal. Utóbbi el fogja mondani az esetleges abortusz következményeit is.

Az én testvérem is járt így, ő elvetette, és nagyon jól tette, majd amikor ott volt az ideje, egy gyönyörű (nem elfogultság) kislányt szült minden következmény nélkül.

Az is igaz, hogy a gyes alatt is lehet iskolát végezni, de nagy kérdés, hogy képes leszel-e rá?

Én most babát várok, sokat vártunk rá, tehát úgy írom a véleményemet. Abban is biztos vagyok, ha én 16 évesen terhes lettem volna, biztos nem tartottam volna meg és pont a baba élete miatt. 16 évesen egy lány még nem szórakozott, amire szüksége van egy fiatalnak.

Hát nem tudom, én azt javaslom, beszélj a szülőkkel és együtt hozzátok meg a döntést.

A jövőben pedig legyetek még óvatosabbak!

Minden jót kívánok.

2008. nov. 27. 11:34
 15/63 anonim ***** válasza:
91%
Az a másik baj hogy 16 évesen szinte 100% hogy nem az marad a párod aki most van, akármennyire is szeretitek egymást és félő hogy egyedül maradnál.Nem akarom megismételni az előttem szólókat sem, mert tökéletesen igaz az hogy meg kell érni erre.Én 25 éves vagyok, férjezett, közös lakással, aránylag biztos állással, szakmával, minden szempontból tehát mondhatjuk biztos háttérrel.Erre szükség van, bármennyire is fáj láthatatlanul a szívem még azért a kisbabáért is aki benned növekszik mégis azt kell mondjam jobb ha elveteted.Neked jobb lesz és a babának is jobb lesz.Az örökbeadást én nem bírnám ki.Sajnos nem tudsz jó döntést hozni csak rosszak közül a jobbikat.Sok sikert nekd és erőt!19 hets kismama
2008. nov. 27. 11:42
 16/63 anonim ***** válasza:
80%

Ut. előtti vagyok. Egy szó, mint száz, nem írtam le az előző válaszomnál, de egyre biztosabban gondolom, hogy az utolsó válaszoló szavaival éljek: a sok rossz közül válaszd a kevésbé rosszat, tehát vetesd el! Hidd el, jobb lesz mindenkinek, neked, babának, családodnak. És el fog jönni az ideje, amikor nem lesz kérdés, hogy megtartsd vagy sem.

14 hetes kismama

2008. nov. 27. 11:48
 17/63 anonim ***** válasza:
63%
nem az a gyilkos aki elveteti 16 évessen ,hanem ahogy majd élni fog a gyermek-gyerek mellett.tedd ide tedd oda.azt sem fogja tudni ki az anyja és az apja.vetesd el,tanulj,bulizz és később mikor már felnőttél akkor válalj gyermeket.gondolkozz ki és hány életet fogsz majd tönkretenni.
2008. nov. 27. 11:58
 18/63 anonim ***** válasza:
69%

Szia

A szüleid,szüleitek mit szólnak a dologhoz,melletted,mellettetek állnak és támogatnak benneteket,vagy ellenetek vannak????

Ez egy nehéz kérdés amiben szerintem csak TE,TI tudtok helyesen dönteni!

Felteszel itt egy olyan kérdést amit helyetted senki más nem tud megoldani főleg nem olyan emberek akik nem ismernek téged és te sem ismered őket!

De azért én leírom a véleményem!

Mindegyik részről van előnye és hátránya is.

Ha megtartod a gyermeked,amint írtad,karriert szeretnél és akkor már nem lehet,ráadásul nagyon-nagyon fiatal vagy egy kisbabához és az sem biztos,hogy a párod melleted marad hiába mondja,mennyi idős a párod?

Egy gyerekhez nagyon nagy felelőség kell amit szerintem te még nem tudnál megadni neki!

Ha elveteted akkor az igaz,hogy a karriered meglesz,lehet,hogy gazdag leszel és meg lesz mindened,de szerintem egész életedben az eldobott gyermeked után fogsz síni és sosem leszel igazán teljes szívből boldog!

Ráadásul Isten büntetni fog érte mert egy gyermek az ő ajándéka,főleg,ha gumi mellet lettél terhes Istennek szándéka van veled és a gyermekeddel,én is most a 2.gyermekemmel gumi mellet lettem terhes!

De mivel nem ismerünk se téged se a családodat,nem írtad milyen az anyagi hátteretek a családi viszonyod a szüleiddel,nagyszüleiddel,tudnak-e a terhességedről és,mi a véleményük róla,szerintem ezt a dolgot CSAK A CSALÁDODON BELÜLI MEGBESZÉLÉS UTÁN TUDNÁL HELYESEN DÖNTENI!!

lehet,hogy a szüleid támogatni fognak és találnának megoldást minden oldalról szóló döntésnek,és szerintem neked most a legfontosabb az lenne,ha az egész családod melletted állna és nem csak az az ember akitől gyermeket vársz!

sok sikert kívánok az életedhez!

egy 2 éves kisfiú és 4 hónapos terhes anyuka

2008. nov. 27. 11:58
 19/63 anonim ***** válasza:
66%

Asszem, itt aztán elindult egy komoly lavina....

Még mindig érdekelne, miért utasítjátok el, vagy meg sem említitek az örökbe adás lehetőségét. Én nem hinném, hogy lelkileg megterhelőbb, mint elvetetni egy gyereket, főleg ( ha már így járt szegény kérdező) hogy ő maga ABORTUSZELLENES. Ez feltűnt nektek, válaszolók? Szerintetek hogy dolgozza fel majd az abortusz traumáját így?

Amúgy meg én is azt mondom, hogy megtartani nagy balgaság lenne a részéről, fel sem merült bennem, DE TÉNYLEG, ÖRÖKBEADNI MIÉRT NEM?

2008. nov. 27. 12:04
 20/63 anonim ***** válasza:
80%
16 évessen áttudná vészelni az abortuszt.nem kell belehajszolni egy szülésbe csak azért mert isten ajándéka!
2008. nov. 27. 12:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!