Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » SOS. Nem bírom tovább. Mitt...

SOS. Nem bírom tovább. Mitt tegyek?

Figyelt kérdés
Rettenetesen fáj a fogam már kB. kétt hete, de tegnap este a szokottnál sokkal sokkal jobban fáj a fogam. És úgy érzem bele őrülök a fájdalomba. Fogorvoshoz nem tudok menni mert most szabadságon van, és ha jól tudom akkor terhesség alatt nem is húznak fogat. Semmilyen gyógyszert nem merek be szedni. Esetleg tudtok ajánlani olyan fájdalom csillapítót ami nem árt a babának? 26 hetes vagyok.
2019. aug. 12. 13:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Kék Panadolt lehet bevenni egész terhesség alatt. Én is vettem be, kb 6 hetes terhesen, mert fájt a fogam (másnap mentem is fogorvoshoz). Gyökérkezelni kellett a fogamat, röntgen nélkül teljesen tökéletesen megcsinálta a doktor nő.

2019. aug. 12. 15:44
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia, nekem a paracetamolos ostobaságok semmilyen fájdalomra nem használtak. Doki írt fel algopyrint. Az már jo kis bogyó. De azt mondta először mindig egy felet szedjek be és akkor a másik felet ha tényleg kell. Amúgy meg menj dokihoz. A lidokain ne art a babának. Ha hagyod elfajulni a gyulladást az rosszabb mert arra már állat szerek kellenek. (Nyilván terhesen penicilnt vagy ilyesmit adnanak semmi karosat)
2019. aug. 12. 21:41
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Algopiryn és azonnal fogorvos!!! Ha lehet magán, terhesen fognak fogadni és kezelni is! Többet árt a gyulladás, mint a kezelés, húzás. Én szerdán megyek foghúzásra, 30hetes vagyok.
2019. aug. 12. 23:29
 14/17 anonim ***** válasza:
Nekem a bölcsességfogam jött terhesen, gondolom nem kell bemutatni az mennyire fáj. Ben-u-ront szedtem és mindíg jó volt rá.
2019. aug. 13. 05:30
 15/17 A kérdező kommentje:
Voltam ma fogorvosnál de egyáltalán nem javasolják a foghúzást mert az érzéstelenítő be indíthatja a szülést.
2019. aug. 14. 17:40
 16/17 anonim ***** válasza:

Igen, csak a második trimeszter körül javasolják, de a kiskönyvben szerepel is a fogorvosi látogatás, ha akkor elmész és kezelik akkor most nincs ez sem.

Esetleg a gingisol ecsetelőt próbáld meg, olvass utána mire jó, nekem a fogam helyét kellett vele ecsetelnem mint instant fájdalom csillapító, hátha a te fogadra is jó lenne..

2019. aug. 14. 18:30
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Egy gyulladt fog meg vetélést okozhat... Vannak olyan érzéstelenítők, amik terhesség alatt adhatóak... Nem is értem. Akkor nem is kezelték semmivel?
2019. aug. 16. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!