Miért nézik le azokat a nőket akik abortuszra mennek?
"És hogy ki miért vállaljon áldozatot? Nos, ha valaki az életet, mint jelenséget maga fölött állónak tartja, ha valaki emberi életet nem olt ki, akkor áldozatot vállal. Ez az egyik lehetőség." - hogyne, szóval te ezekkel a szavakkal leplezed el azt a tényt, hogy az a felelősség felvállalása helyett inkább potenciálisan 3 (vagy több) életet tesz tönkre, ugye a sajátját, a párjáét, a majd megszületendő gyerekét (meg a többi gyerekükét, ha már vannak)... szerinted pont ellenkezőleg, csak ez a felelős döntés... és nem hogy legalább eufemisztikusan körülírnád (amit a mások szemére vetsz) de mélyen hallgatsz róla (az összes magzatvédővel egyetemben) hogy vannak ott még a sorsukban keményen érintett egyéb emberek is, a nőn,
meg az általad teljes jogú emberként tekintett embrión túl is...
"Erre az oldalra persze az az önámítás is jellemző, amit írsz: hogy számukra éppen a kaparás a meghozott áldozat." - nos ebben az esetek egy részében semmi önámítás nincs, lásd az előző megállapítás.
"Szerintem az abortusz lehetősége elég kellene, hogy legyen az ezzel élni kívánóknak. A mániákus szerecsenmosdatás, a fehér lepel foszlányainak állandó fehérítése egyszerű kompenzáció. Aki biztos a dolgában, az nem fogja az abortuszellenes oldalt nézetdiktatúra alá vetni. Az nem csorgatja a nyálát a másként gondolkodók egyetértéséért." - jól mondtad, szerinted... valójában meg a ti egyetértésetek senkinek se hiányzik, viszont nyilván felelősek vagyunk azért, hogy nem tehetünk ki rászorult, sebezhető élethelyzetben lévő embereket a ti egyoldalú, ámde annál rámenősebb és erőszakosabb propagandáitoknak, felelősek vagyunk azért, hogy megjelenjenek a demagógiával meg a hitekkel szemben a tudás és a tapasztalat tényei is. Ezt hívják az írástudó felelősségének.
De ha te komolyan biztos vagy az állításaid, érveid valóságában, akkor miért féltek ennyire egy más nézőpont megjelenésétől?
111 Nem, ezt az írástudók árulásának nevezik. V.ö. Julien Benda versus Babits Mihály.
Tőletek, a véleményetektől félni? Viccelsz? Akkor miért megyünk elébe?
Látszik, hogy outsider vagy! Nekem pl. 3 gyerekelm van, és mindhárom után dolgoztam, ahogy most is.
Ha nem lett volna munkahelyem, akkor is kemény munkának gondolnám az otthon eltöltött éveket.
A patkány az égvilágon semmilyen kultúrára, meg erkölcsre nem neveli a kölykeit. Neki az a feladata, hogy az életben maradást segítse elő. Nyilván nem hord senkit zeneórára, sportolni, núzeumba, nem olvas a kölykének magas irodalmat, és az együttműködés helyett a versenyre szocializál. Ha tudnád, mit beszélsz, belátnád, hogy ez emberi oldalról komoly érték, komoly munka, komoly befektetés. Értékteremtés.
Értelek. Tehát anyád, akinek van méhe és utódot hozott a világra, mint egy patkány, nem érdemel tisztelet. De itt vagy te, az ő nagyszerű műve, akinek közöd van az abortuszthoz, aki a munkának szenteled magad. Te nyilván vagy valaki.
Nemrég olvastam egy tézisregényt, amiben az alapelv az ú.n. napóleoni elv: vannak a közönséges emberek, akik szaporodnak, mint a patkány és mint anyád és vannak a nem közönségesek, akiknek jogukban áll áthágni a törvényt. Szerintem olvasd el te is! Híres mű.
Csak azt áruld el, hogy ha nem lenne az anyád-féle patkány népség, ahova én is sorolódom, akkor te ki a fenét boldogítanál a nagyívű értékteremtő munkáddal? Ha majd egyszer újra ordítasz és pelenkába csinálsz, ki fog ellátni? A bankszámlád?
Részemről az utolsó hozzászólásod a beszélgetés végét jelenti. Üdv.
AZ utolsó hozzászólásodból derült ki, hogy semmit sem értettél abból, amit írtam. A patkányt mint intelligens, csoportokban élő élőlényt említettem. De használhattam volna a gorilla a példáját is. Az analógiát nem csak hanem magamra, rád, a te anyádra, általában az emberi fajra használtam. Látom, ezt sem értetted meg. Az ember szaporodása és az utódainak a gondozása semennyire sem különleges. Ez alapvető ösztön az élővilágban. Ezt sem értetted meg.
Az utolsó érved meg a momzillák gyakori, hibás érve. Az, hogy gyereked van, nulla garancia arra, hogy lesz, aki ápolni fog. A bankszámlával egyébként valóban többet el lehet érni. Kb. ez volt az egyetlen igazság abban, amit leírtál.
"111 Nem, ezt az írástudók árulásának nevezik. V.ö. Julien Benda versus Babits Mihály."
Ez is egyfajta vélemény, az én nézőpontom szerint ezt inkább emberek áldozathozatalra kényszerítése meríti ki.
"Tőletek, a véleményetektől félni? Viccelsz? Akkor miért megyünk elébe?" - a jelek szerint mégis... különben nem látnám x-edszer a " Szerintem az abortusz lehetősége elég kellene, hogy legyen az ezzel élni kívánóknak. " - hoz hasonló kirekesztési szándékokat... mint ha a t.abortuszellenzőknek egy hangyányival is több joga lenne nézeteik kinyilatkoztatására, mint az abortuszt felelős döntésnek tartóknak...
"A patkány az égvilágon semmilyen kultúrára, meg erkölcsre nem neveli a kölykeit. Neki az a feladata, hogy az életben maradást segítse elő... az együttműködés helyett a versenyre szocializál. Ha tudnád, mit beszélsz," - na, ezt hívják méretes öngólnak - fő ellenségeitek, a fránya tények szerint a patkányok spec szociálisabb és szolidárisabb lények a magát a teremtés koronájává felkenő embernél, pl:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!