Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Miért nézik le azokat a nőket...

Miért nézik le azokat a nőket akik abortuszra mennek?

Figyelt kérdés
2019. márc. 19. 13:15
 131/187 anonim ***** válasza:
20%

Na, az első jó ötlet!

Szerintem is tudniuk kell az érveléstechnika órán a többieknek, miként alázod egy anonim oldalon a vitapartneredet, miként minősíted, hogyan kéred számon ott, ahol a felhasználói szabályzat szerint ez szigorúan tilos.

Meg aztán az se baj, ha a társadalmi felelősségvállalásról kialakított véleményeddel szembesülni tudnak: ennek lényege, hogy te semmit nem vállalsz, cserébe neked minden jár. Szerencsés, ha látják, hogy anyád szerinted nem haladja meg a patkányok szintjét, mert a salakanyagok rendszeres eltávolítása közben a világra bírt hozni téged, aki a világ csúcsán állva meresztgeted a szemeidet az alsóbbrendű emberekre. Fontos tudniuk, hogy te olyan szakmai alapokon állva érvelsz, hogy ami kínosan telibe talál (szolgáltasd ki magad a bankjegyeiddel), arra egyszerűen nem válaszolsz. Szembesülniük kell vele, hogy nem reagáltál Raszkolnyikovra, fogalmad sincs, Babits melyik művére utaltam, majd ezek után engem nevezel tanulatlannak. A szakmámat természetesen nem fedem fel, de csendben mosolygok azon, hogy a vádaskodásaidat illetően még szerencséd sem bír lenni. Nagyon nem. Ja, mert azt még a majmok sem gondolhatják, de a patkányok sem, hogy család mellett nem lehet tanulni... Mondjuk úgy, hogy neked nem sikerült...

Lássák csak, hogy anyád nem gyereket vállalt, hanem szaporodott, hogy a méhében, ahol szerencsétlen az agyát hordja, te méhtartalomként nem is éltél. Elrettentő példa lesz ez, az biztos. Tökéletesen egyetértek!

2019. márc. 23. 21:45
 132/187 anonim ***** válasza:
61%

Hogy mi lett elrettentő példa,és mi nem, azt jól láthattuk tavaly Írországban, utolsó. Ha hiszed, ha nem, az emberek többsége - se a gyerek, se a szülő szerepkörében - nem olyan életet kíván, amit te itt reklámozni próbálsz. És újfent ha tetszik, ha nem, a mai realitás az, hogy az emberek gyerekei felnőve messze kerülnek sok esetben, és bizony nem ők fognak ápolni, legfeljebb megfizetnek valakit, aki ápol... pont ahogy te magad is tehetnéd, a gyerek közbeiktatása nélkül...

És nem, abszolút nem erkölcsös életre kényszeríteni úgy valakit, hogy eleve elvárásaid vannak vele szemben.

Szóval talán rá kellene bízni mindenkire, hogy úgy, olyan módon élje a saját életét, ahogy az a legjobb önmaga számára.

2019. márc. 23. 22:36
 133/187 anonim ***** válasza:
90%
29%! ne haragudj, de nem válaszoltál az első kérdésemre. illegálissá tennéd az abortuszt?
2019. márc. 23. 23:59
 134/187 anonim ***** válasza:
90%
Anyám egyik ngynénje beteg szívvel született. Emiatt nem lehetett gyereke, de ez akkor derült ki, amikor gyereket terveztek a férjével és terhes lett. Nem tudta volna kihordani a babát, mindketten meghaltak volna, abortusszal ő életben maradhatott, és én még ismerhettem. Nem tudom, az abortuszt ellenzők mit tennének ilyen helyzetben.
2019. márc. 24. 06:46
 135/187 anonim ***** válasza:
2%

#134: ez baromság, ilyen esetben még ott is engedélyezik az abortuszt ahol amúgy tiltják. Szinte minden országban legális az abortusz amikor az anya élete forog kockán. Ezt a Hippokrateszi eskü is engedi, hiszen ha nincs abortusz akkor az anya is és a gyerek is meghal.

Az abortusz viszont az esküvel ellentétes.

Az abortuszellenzők sem szoktak az ilyen fajta abortusz ellen felszólalni, csak néhány fanatikus vallásos.

Én ateistaként is abortuszellenző vagyok amúgy.

2019. márc. 26. 17:08
 136/187 anonim ***** válasza:
88%

"ez baromság, ilyen esetben még ott is engedélyezik az abortuszt ahol amúgy tiltják"

bár így lenne. ha kicsit visszaolvasol, találsz példát is

2019. márc. 26. 17:11
 137/187 anonim ***** válasza:
84%

135-ös, ezt olvasd el, most tekintsünk el attól, hogy 444, a cikkben ott a forrásra mutató link is:

[link]

2019. márc. 26. 20:16
 138/187 anonim ***** válasza:
15%

#136: egy-egy elszigetelt példa nem jelent semmit, attól még a törvény lehetőséget ad rá szinte mindenhol.

Nézd meg a térképet:

[link]

Csak az a pár fekete pötty az ahol akkor is illegális az abortusz amikor a nő élete forog kockán.

#137: az idézett cikkedben szó sincs arról hogy az anya élete veszélyben lett volna, csak a magzaté. Amúgy az íreket is meg lehet érteni, hiszen félrediagnosztizálás miatt akár egy ép gyereket is megölhetnek. Ugyanilyen logika alapján törölték el sokhelyen a halálbüntetést, mivel sokszor előfordult hogy a kivégzés után évekkel derült csak ki hogy mégis ártatlan volt az illető.

Sosem lehet 100% biztos előre az ember, az abortuszt viszont nem lehet visszacsinálni ha tévedtek.

2019. márc. 27. 04:51
 139/187 anonim ***** válasza:
87%

A mai vizsgálatokat ismerve elég nehéz félrediagnosztizálni azt, hogy egy baba szervei a testén kívül fejlődnek...

Amúgy meg az, hogy mi a törvény, meg az, hogy ténylegesen mit csinálnak, két külön dolog. Te néhány elszigetelt esetet látsz, de lehet, hogy csak arról a néhányról beszélnek, miközben több is lehet, amikről nem tudunk.

Még mindig végzik kukákban csecsemők, élve vagy halva, akkor már inkább az abortusz.

A Földön túlnépesedés van, nem kell erőltetni a gyerekvállalást, vannak rossz szülők, vannak felelőtlenek, az ilyeneknek nem való gyerek, a gyereknek is jobb, ha bizonyos helyekre nem születik meg.

2019. márc. 27. 07:13
 140/187 anonim ***** válasza:
0%

“A mai vizsgálatokat ismerve elég nehéz félrediagnosztizálni azt, hogy egy baba szervei a testén kívül fejlődnek...”

Hát ennek nézz utána, egyáltalán nem olyan megbízhatók mint ahogy te gondolod.

És ilyen esetben egy 1%-os hibahatár is sok! Az évi 55 millió abortuszból ha csak 1 millió történik azért mert egy teszt azt mondta hogy gáz van akkor az azt jelenti hogy legalább évi tízezer egészséges gyereket ölnek meg tévesen. És szerintem jóval alábecsültem az értéket.

Amúgy én speciel az ilyen esetekben is engedélyezném ennek ellenére az abortuszt, csak meg tudom érteni azt a gondolatmenetet is ami miatt nem engednék.

Nekem csak azzal van gondom amikor a felelőtlen szülők kicsinyes problémái miatt megölnek valakit. Anyagi gondok, derékba tört karrier, cserbenhagyó apuka, vagy nincs lelkileg kész rá, stb ezek ideiglenes, változó körülmények ami csak max kellemetlenek, de szerintem nagyon nem indokolják egy élet kioltását. Ha már létrehoztak egy életet, egy minimum ennyi felelősséggel tartozzanak már hogy ha nem is felnevelik, de legalább megszülik. Örökbefogadással is legalább esélye lesz a gyereknek egy boldog életre, és amúgy ha már megszülik, nagyon szokszor beindulnak a szülőkben az ösztönök tehát örökbeadásra sem lesz szükség nagy eséllyel.

Ráadásul kisebb felelőtlenségekért is van hogy börtön is jár, pl ittas vezetésért vagy gyorshajtásért, pedig csak veszélyeztetsz vele másokat, de amíg nem okozol balesetet addig nincs károsult. Abortusznál viszont van károsult, nem is kicsit.

És én is szabadságpárti vagyok amúgy, addig amíg nem bántasz másokat. Az abortusz egy nagyon egyértelmű bántás számomra, tehát ott szerintem teljesen jogos hogy már nem szabad a szülőknek ezzel a szabadsággal rendelkezniük. Természetesen sok benne a szürke zóna, pl. a súlyos fogyatékos/beteg embrió, erőszakolás stb, de amikor szimplán felelőtlen volt az illető, nem tartom jogosnak hogy ilyen könnyen kibújhasson a felelősség alól ráadásul egy élet kioltása árán.

Az ittas vezetésnek lehet hogy nincs károsultja mégis lehet hogy börtönbe kerül amitől szintén teljesen megváltozik az életútja.

Az ittas k.félésnek viszont van károsultja és az életút változást még akár meg is köszönheti végül.

2019. márc. 27. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!