Miért nézik le azokat a nőket akik abortuszra mennek?
"de amikor szimplán felelőtlen volt az illető, nem tartom jogosnak hogy ilyen könnyen kibújhasson a felelősség alól ráadásul egy élet kioltása árán."
Egy felelőtlenül teherbe esett ember nem fog felelősen cselekedni a terhesség alatt és után (nagyon ritka a kivétel). Rengeteg elcseszett gyerek van így is, nem hiányzik még több. Aki nem akar szülni, ne szüljön, mert a gyerek szívja meg. Van, akit nem ölnek meg magzatként, de megölnek újszülöttként. Melyik a kíméletesebb?
Ha meg ilyen beavatkozás után valakinek nem lehet többé gyereke, azt nem kell sajnálni.
"Ha már létrehoztak egy életet, egy minimum ennyi felelősséggel tartozzanak már hogy ha nem is felnevelik, de legalább megszülik."
persze, töltsünk még tele több árvaházat! neveljünk mégtöbb sérült embert intézményi körülmények közt! azért kérdezz már meg pár embert akit sose fogadtak örökbe, hanem 18 éves korukban kipenderítettek az árvaházból, lévén ők már felnőtt emberek. kérdezd meg tőlük, hogy milyen volt ott felnőni. milyen volt utána a semmiből egzisztenciát teremteni. nézd meg hánynak sikerült egyáltalán és hányan élik le a hátralévő életüket az utcán.
Továbbra is azt kéne elsőkörben felfogni, hogy az ab során senkit nem ölnek meg! Nem történik gyilkosság. Egy fejletlen, fájdalmat nem érző embrió és egy már megszületett érző, tudattal rendelkező ember közé nem lehet egyenlőség jelet tenni! A halál feltétele az élve születés, ahhoz h valaki meg tudjon halni, meg is kell születnie. Egy néhány milliméteres, tudat nélküli, fejletlen valamire elég nehezen lehet ráhúzni, hogy ember. Majd az lesz, HA (és ez a lényeg) megszületik.
A másik pedig amit elég sokan elfelejtenek, hogy egy már kialakított élettel rendelkező, érző ember akarata mindig is elsődleges lesz és előrébb való lesz egy sejthalmazhoz „akaratához” képest! Semmiféle joggal nem rendelkezik egy embrió, nem hogy majd még ő alakítja már megszületett emberek sorsát.
Nem tudom ki hogy van vele, de ha egyszer anyagi gondjaim vannak, nem tetézem még azzal, hogy beleszülök a semmibe egy gyereket is, hadd éhezzen ő is! Ahogy tudatosan egyedülálló anya sem lennék. És nem, ha nekem fontos a munkám, a karrierem, akkor ezt egy nem kívánt terhesség miatt véletlen sem fogom sutba vágni jó hosszú évekre.
Ezek nem „piti” hülye kis kifogások!! Ezek igen is nyomós érvek. Ha valaki úgy érzi neki ez nem fér bele az életébe, hát szíve-joga, nehogy már azért kelljen az egész életét feladnia és megnyomorítania, mert némelyek szerint teljesen rendben van alapvető jogaitól megfosztani a nőket és minden „hatalmat” odaadni egy embriónak.
És az is nagy tévedés, hogy „minimum” annyi felelősséggel tartozik a nő a nem kívánt terhessége iránt, hogy megszüli. Hát itt felnevettem… :DD Minimum??! Minimum annyival, hogy kiteszi a testét 9 hónapnyi terhességnek? A sok hányingernek, hányásnak, rosszullétnek, vizsgálatnak? A nagy has kellemlenségeinek? Minimum kockáztatja a testi és lelki épségét?? Minimum bevállal egy borzasztó fájdalmas szülést, sajgó gátsebet vagy vágást a hasán, a testének megváltozását, a striákat, mindent? Hónapokra kiesik a munkából, ezzel jelentősen csökkentve a havi bevételét, akár kockáztatva a megélhetését? Mi a francról beszéltek úgy mégis? Mintha egy terhesség és szülés könnyed kis semmiség lenne. És ti is vállaljátok a felelősséget, ha a szülésre kényszerített nőnél bármiféle komplikáció felmerül, maradandó sérülést szenved? Ha neadjisten meghal a szülőágyon? Hmm? Fizetitek a több százezerbe kerülő rendszeres terhesgondozást és szülést? És ha depressziós lesz, akkor a pszichológust? Nagyon el vagytok tévedve és felháborító milyen pofátlanul beleugattok más életébe. Nem is értem mire fel képzelitek azt, h nektek akár 0,1%-nyi beleszólásotok is van más életébe és miért érzitek, h nektek aztán jogotok van idegen nők teste felett rendelkezni, de kinyithatnátok végre a szemeteket, mert ebből egyik sem igaz. A saját méhtartalmatokkal foglalkozhattok, azzal azt csináltok, amit csak szeretnétek, de ugyanez a jog mindenki mást is megillet, amibe a abortusz is beletartozik, ha tetszik ez nektek, ha nem.
Vicc h mindegyik nagy életvédő épp csak a már megszületett életeket sz*arja telibe. Simán tönkre tenne 2-3 életet is, nem számít… Gratula nektek!
“Vicc h mindegyik nagy életvédő épp csak a már megszületett életeket sz*arja telibe. Simán tönkre tenne 2-3 életet is, nem számít… Gratula nektek!”
Pontosan! Hiszen a már megszületett életnek volt választása mielőtt teherbe esett! A magzatnak pedig nincs választása! Miért az szívjon aki semmiről nem tehet??? És honnan tudná bárki is előre hogy annak a gyereknek tényleg rossz lenne megszületni? Akkor miért nem öljük már meg a szegény sorsú kisgyerekeket születés után is? Hiszen ott is úgyis csak rossz sora lenne! Sőt, akkor már ne csak gyerekeket, hiszen a felnőttek is rossz körülmények között már csak szenvednének, nem igaz? Meg miért tennénk ki a társadalmat annak a nagy tehernek hogy esetleg segélyt kéne adni nekik? Vagy egy 1-2 évest is ennyi erővel meg lehetne ölni ha elválnak vagy elszegényednek a szülei, mondván hogy “Bocs, meggondoltuk magunkat” Az 1-2 éves sincs öntudatánál, beszélni se tud igazán, pláne dönteni! És el lehet intézni fájdalommentesen is.
Vegyük már észre hogy ez a 12 hét egy tetszőlegesen választott határ!
Abszurd így különbséget tenni csak az ember kora alapján!
A sejthalmazozók rájöhetnének már hogy ők maguk is csak sejthalmazok!
És a 12. héten amikor még szabad abortálni, a magzat már reagál az ingerekre! Szóval nem egy adag sejtpacáról van szó!
Engem nem akartak a szüleim, fogamzásgátló ellenére jöttem össze. Fel is ajánlották nekik az abortuszt és afelé is hajlottak, de végül mégis megtartottak, pedig nagyon rossz anyagi körülmények között éltek akkor és nem akartak több gyereket, idősek is voltak már hozzá (ma már amúgy nem számítanának annak). Később fordult a kocka, mire 3 éves lettem addigra már tisztes jómódban éltünk.
Egy hajszálon múlt az életem és én így utólag nagyon örülök hogy teljes életet élhetek. Nagyon gáznak tartom hogy egy meggondolatlan döntés miatt nem lehettem volna se én, se a családom.
Nagyon barbár dolognak tartom hogy életbevágó ok nélkül is lehetőség van törvényesen ölni ártatlan emberi lényeket, akik még nem tudnak felelősen dönteni.
Nem tudod felfogni, hogy egy embernek nem csak egyetlen választási lehetősége van, a döntéseit megváltoztathatja, meggondolhatja magát??! A szabad akarat nem addig tart, ameddig meghozol egy döntést, azon utána jobb esetben tudsz módosítani! Nem mindenben, de ebben speciel (nagyon helyesen) lehet. Vagy szerinted az, aki gyógyszer mellett lesz terhes is saját maga választotta a terhességet?? Meg akit megerőszakoltak is saját maga döntött így? Az már nem változtathat a kialakult helyzeten?? Dehogynem!
Egy nőnek nem merül ki a választási lehetősége annyiban, hogy védekezik-e vagy sem. Utána is minden joga megvan eldönteni, hogy annak az embriónak van-e keresnivalója a méhében avagy sem. Nyilván védekezni kell, de az emberek követnek el hibákat és azzal már senkin nem segítesz, hogy utána pampogsz a védekezésről, attól az illető nem lesz kevésbé terhes. Az pedig totálisan abszurd, hogy egy már meglévő emberi életet erőszakkal rákényszerítsenek egy terhességre és szülésre, kitéve ezzel a szervezetés és testét megannyi kockázatnak, negatív változásnak és még egy rakat kellemetlen tényezőnek. Az az embrió 100%-ban a nőtől függ, csak azért tud életben maradni, mert a méhében megvan az ideális körülmény ehhez, onnan kikerülve 8-9 hetesen mikor az abortuszt végzik, perceken belül meghalna, mert még nem teljes értékű, kifejlődött, önálló ember. Levegőt sem tud venni magától! Majd akkor lehet prédikálni, ha nem kell a nő teste az embrió fejlődéséhez, életben maradásához, addig viszont 100%-ig a nőé a döntés, és ez így van helyén!
Az „öljük meg a rossz sorsú gyerekeket és felnőttek is” agymenésedhez már semmit nem is fűznék hozzá, aki szerint egy embrió egyenértékű egy már megszületett, érző, tudattal rendelkező emberrel, annak nyilvánvalóan nincs ki mind a négy kereke. De azért megnézném mikor az embriód és a meglévő pl 6 évesed közül kéne választania, előadnád-e a hegyibeszédet, hogy tök mindegy, mert az a fejletlen embrió is pont annyit ér, mint a 6 éves gyereked… Azok a rossz sorsú gyerekek azért születtek meg, mert az adott nő saját maga úgy döntött, hogy megszüli! De könyörgöm, aki NEM akarja megszülni, arra mi a búsért akarjátok ráerőltetni? Hál’istennek erre úgy sincs lehetőségetek és soha nem is lesz, de ép ésszel fel nem foghatom, hogy veszi valaki a bátorságot ahhoz, hogy más teste felett hozzon ítéletet. Bár a te gondolatmenetedet folytatva, akkor én is megmondhatom neked, h szépen vonszold el magad abortuszra, mert pl így is túlnépesedés van és nem kell ide több ember. Hisz, ha neked jogod van az én életembe beleszólni, akkor nekem is jogom van a tiedbe beleszólni, ugyebár. Vagy az már nem tetszik, ha neked akarják idegenek megmondani mit csinálj, ugye??!
Vicces, hogy nem veszitek észre az óriási logikai bukfencet a saját „érvelésnek” csúfolt maszlagaitokban, mert veritek itt a seggetek a földhöz, hogy embrió így-úgy, élet így-úgy, de továbbra is tojtok a MEGLÉVŐ életekre!!!! Tesztek rá, hogy mekkora trauma lenne egy nőnek, ha rákényszerítik a terhességet és szülést, minden téren. Rengeteg kellemetlenséggel, fájdalommal jár az egész tortúra, nem egy kis vállrándításról beszélünk. Ha én nem akarok gyereket, akkor nem fogom a testemet feleslegesen megkínozni és kitenni egy terhességnek és szülésnek. Sokan, akik amúgy akarnak gyereket is nehezen vágnak bele, mert tudják mivel jár, de önszántukból (!!) vállalják, mert akarnak gyereket! Na, aki még csak gyereket sem akar, véletlen sem tekint egy embriót embernek, az egész pontosan miért is kéne megtartsa?
Az embrió is ugyanolyan “meglévő” élet mint az anyja. Tudata meg egy növénynek is valószínűleg van, tehát ez sem döntő tényező.
Semmivel sem előrébbvaló egy élet azért mert kicsit régebb óta van itt.
Az meg hogy az anya nélkül életképtelen, ez a megszületett vagy a 4-5 hónapos magzatra is igaz, mégis tiltja a törvény mindkét esetben a megölését. Sőt az anya is valószínűleg életképtelen lenne mások (ti. a társadalom) támogatása nélkül. Ez megint nem igazi minőségbeli különbség. Csak fogalmakat csűrsz-csavarsz hogy megnyugodj hogy rendben van ölni ilyen esetben.
Személy, meglévő/nem meglévő, 12 hetesnél fiatalabb vagy idősebb, ezek mind tetszőleges címkéi annak a természetes dolognak ami attól még ugyanaz hogy te valamilyen önös célod elérése miatt különféle fogalmakkal minősítgeted.
De látom nem látsz magadon kívül semmit, ilyen fejlettségi szinten kár is vitatkozni. Amíg nem az Élet megnyilvánulásaként látsz minden egyedi életformát addig önző maradsz és nem fogsz az orrodon túl látni/érezni. Kívánom hogy egyszer kiláss magad mögül.
"Az embrió is ugyanolyan “meglévő” élet mint az anyja. Tudata meg egy növénynek is valószínűleg van, tehát ez sem döntő tényező."
akkor ne műtsünk ki egy cisztát sem! az is élettel teli sejtcsomó! a rákos sejteket se próbáljuk megölni, mert életet pusztítunk vele!
“akkor ne műtsünk ki egy cisztát sem”
Szábalmas próbálkozás, csűrés-csavarás. A cisztából nem lesz emberi lény, az embrióból lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!