Miért nézik le azokat a nőket akik abortuszra mennek?
"Pláne hogy az én testemben élősködik, az én testi egeszsegemet kockáztatva azzal, hogy kihordom és megszülöm."
Az az embrió nem a semmiből kerül oda, te engedted be, tehát már eleve te magad "kockáztattad a testi egészségedet" ezzel a döntéssel. Normális ember felméri előre a kockázatokat és vállalja a tettei következményeit akkor is ha nem úgy alakult ahogy szerette volna. A legtöbb abortusz pusztán felelőtlenség miatt történik manapság.
"Az abortusszal a nőnek ideiglenesen adsz egy kis szabadságot, csakhogy egy másik ember kárára." - mi az, hogy "adsz", és mi az hogy "ideiglenesen"? Szabadságában áll afelett rendelkezni, hogy minek van helye, keresni valója a szervezetében és minek nincs, és a világon semmi ideiglenesség nincs benne, ez a szabadság a születésétől fogva megilleti.
És tudod, az egy nagy előnye az információs társadalomnak, hogy egyre kevésbé lehet ráerőszakolni bármiféle ideológiát az emberekre. A vallási fanatikusok - tegyük fel - célt érnek, és betiltatják valahol az abortuszt, kb 3 nap múlva mindenki,akit érdekel, meg fogja találni a neki megfelelő megoldást a tiltás kikerülésére...
"Ellentben a magzat megölése által attól az embertől _minden_ szabadságot és a teljes potenciálisan hosszú életét is elveszik.
Egyszerűen nem összemérhető a két "károsultság". A nő áldozata egy porszem a gyerekéhez képest." - ennek pont az ellenkezője az igaz, de ne zavarjon egy percig se...
(túl azon, hogy a magzat nem személy, és nincs semmiféle szabadsága, szóval elvi képtelenség elvenni)
"- Anyu, voltál valaha terhes előttem?
- Igen, voltam.
- És hol van akkor a nagytesóm? Mi történt vele?
- Hát tudod, megöltem."
Ez megint több elvi hibától vérző gondolatmenet, egyfelől ugye eszembe sem jutna abortusz-ellenes gyereket nevelni, annak a gyereknek 16-17 éves korától megvan a maga nemi élete - igen helyesen -,és tudva, hogy nincs 100%-os fogamzásgátlás, tehát ő is kerülhet olyan helyzetbe, amikor az abortusz válik a megoldássá.
Szóval:
"- Anyu, voltál valaha terhes előttem?
- Igen, voltam." - ez idáig elvben OK (gyakorlatban én férfi vagyok, tehát "Apa, anyu volt valaha...")
"- És hol van akkor a nagytesóm? Mi történt vele?" - na ekkora hülyeséget már eleve nem kérdezne, mert tudja, hogy az anyja terhessége nem az ő nagyobb testvére, az ugye akkor lenne max, ha megszületne...
"- Hát tudod, megöltem." - ekkora hülyeséget meg ugye én nem mondanék, mert nem keverem össze az emberölést az abortusszal. Szóval a valóságban:
"- Hát tudod nem tartottuk meg, ezért meg azért"
És kész. Teljesen nyugodtan a gyerek szemébe nézve... semmi különös jelentősége a dolognak.
Szóval hidd el kérlek, nem érdemes sokadszorra légvárakat építened a saját gondolatmeneteidből, ahelyett, hogy a tényeknek hinnél.
Az abortusz és a gyerek élete felett való rendelkezés joga a nőké?
Semmi gond! De, akkor a gyerektartást miért akarják a férfitől?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!