Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Járt már így valaki? A védőnő...

Járt már így valaki? A védőnő nem 3 nap múlva hivott vissza hanem 1,5 hét múlva mert bizonytalannak látott a tanácsadáson.

Figyelt kérdés
2018. febr. 5. 14:29
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
25%
Miért vagy bizonytalan?
2018. febr. 6. 13:31
 12/47 anonim ***** válasza:
97%

Hát, ciki.

Ha van időd, okés, de próbálj ésszerűen márlegelni.

Kereset-kiadás - mennyi marad

Van-e segítség aki BIZTOSAN segít

TE mennyire állsz készen...

2018. febr. 6. 13:34
 13/47 anonim ***** válasza:
10%

Nem minden a pénz... Első években alig van kiadás, lehet tanulni, jobb munkát szerezni, szóval megoldható. Elsősorban azt kell eldönteni akarsz e örök lelkiismeret furdalast? Akarod-e örökre gyilkosnak érezni magad?

Ha már most bizonytalan vagy, akkor utána ez garantált. Abortusz az olyan lelketleneknek való akik egy pillanatra sem bizonytalanodnak el, később sem érdekli őket és igazából hideg vérrel gyilkolnának bárhol ha nem büntetné a törvény és az érdekük épp azt kívánja. Te sajnos/szerencsére nem ilyen vagy, így lelki beteg lennél utána.

2018. febr. 9. 04:08
 14/47 anonim ***** válasza:
80%

13. Első években alig van kiadás?? Lehet tanulni? Tényleg? Szinte az az év a legnehezebb. Kell babakocsi, babaágy, cumi, cumisüveg, ruhák, tápszer, pelenka (amiből nem keveset kell venni), védőoltások, ha pl beteg lesz a baba gyógyszerek, babajátékok. Dee igaz alig van kiadás.

Plusz első évben a baba mászkálni se tud, mindig ott kell legyél mellette, hogy tudnál tanulni egy pár hónapos baba mellett? Főleg, ha pl hasfájós lesz, nem alszol se te, se ő egész éjszaka, utána meg lehet tanulni, nem? Nem.

Kérdező. Ha nem tudod eltartani azt a gyereket, ezzel még nagyobb nyomorba téve őt és önmagadat is, akkor tudod mit kell tenned... De, ha mégsem vagy képes elvetetni nevelőotthonba is beathatod, bár ez se lesz könnyebb.

2018. febr. 9. 06:41
 15/47 anonim ***** válasza:
25%

Érdekes, én tudtam tanulni mindkét gyermekem mellett(és nem, nem voltak lepasszolva)

Jah, harmadik diplomát szereztem mellettük az otthon töltött évek alatt

2018. febr. 9. 06:45
 16/47 anonim ***** válasza:
65%

" Abortusz az olyan lelketleneknek való akik egy pillanatra sem bizonytalanodnak el, később sem érdekli őket és igazából hideg vérrel gyilkolnának bárhol ha nem büntetné a törvény" - érdekes ez a magzatvédő-terminológia, aki a saját, a párja, a meglévő gyermekei érdekét nézi, az "lelketlen", aki meg mindezekre rákényszerítené a saját anyai ösztöne következményeit, az meg a "nem lelketlen"...

Hát bocsi, én pont fordítva gondolom, az első a NAGYlelkű, a második meg az ösztönlény.

2018. febr. 9. 11:46
 17/47 anonim ***** válasza:
90%
Kedves kérdező! Jelentkezz be másik védőnőhöz. Nem kötelező ugyanoda menni mind a 2 alkalommal. Hátha egy másik vélemény jobban is segít.
2018. febr. 9. 11:51
 18/47 anonim ***** válasza:
27%

"Kell babakocsi, babaágy, cumi, cumisüveg, ruhák, tápszer, pelenka (amiből nem keveset kell venni), védőoltások, ha pl beteg lesz a baba gyógyszerek, babajátékok. Dee igaz alig van kiadás."

Nem kell babakocsi de ingyen is kapsz ha mégis kéne. Kiságy teljesen felesleges. Mi vettünk de pár órát volt benne összesen, nem szerette sose. Cumi, cumisüveg nem volt, amit innen onnan ajándékba kapott azt se használta soha, szoval nem szükséges. Tápszer se kell, ha hajlandó szoptatni. Védőoltás ingyenes ami kötelező, többit az se mindig kéri akinek lenne pénze rá.

Játékra pénzt kiadni se szükséges. Ugye megvan a helyzet amikor több ezer forintos játékot veszel neki amit gondosan kinéztél, hogy pont 8-10 vagy épp 12 honaposnak ajánlanak. Aztán gyerek szinte rá se néz, a WC papír guriga és pet palack vagy épp egy kulcscsomó viszont hosszasan leköti. Tapasztalatbol írtam.

Pelenka kell persze, havi 5-7 ezerből megoldható. Nem egy nagy összeg, gyes+csp elég rá. Igen, kell mellé anyukának is megélni. Arra kevés, de aki csak gyest kap az nem dolgozott előtte sem, mégis eltartotta valaki. Szóval pénzügyileg még több is lesz.

És ahogy más is írta, lehet tanulni. Aztán mihamarabb dolgozni, pénzt keresni. Aki akarja, megoldja. Aki nem akarja az mindig a kifogást keresi.

Ja ruhák: na az aztán tényleg olyan, hogy kapsz ingyen több zsákkal ha rá vagy szorulva. Itt is rengeteg kérdést olvastam már, ahol sok-sok jó szándékú ember segít a másikon ruhákkal. De ismerősi körben is tuti van aki tud adni. Szóval ha nincs pénz, arra se kell költeni.

2018. febr. 9. 13:07
 19/47 anonim ***** válasza:
76%

13-as Nem tudom te hol élsz hogy az első évben nincs kiadás :D

Elmondjam mi mennyit költöttünk?

Kiságy: 46.000 Ft

Pelenkázó komód: 36.000 Ft

Babakocsi: 65.000 Ft

Babaruhák: 50-től 80-as méretig jutottunk 13 hónap alatt, minden méretből kellett 5 szett ruha, télen 4 rétegnyi, 254.800 Ft (és nem drága márkás ruhákat vettem, hanem tesco és pepco)

Pelenka: 76 Ft/db, első 4 hónapban napi 10, azóta napi 5 db fogy, elején az 22.800 Ft/hó volt, most már csak 11.400 Ft

Popsitörlő: 500 Ft/csomag, 56 db-os, pelenkázásonként 1-3 db kell, kb. havi 2.000 Ft

Popsikrém: orvos által felírt 3.000 Ft 6 hónapra (500 Ft/hó)

Választható oltások: 122.000 Ft/12 hó

Etetőszék: 8.000 Ft

Cumisüvegek: 12.000 Ft (6 db van)

Babakocsiba lábzsák: 8.000 Ft

Autós ülés/hordozó: 18.000 Ft

Tápszer: 7.500 Ft/hó

Baba tányérok, evőeszközök: 6.800 Ft

Ez így alaphangon 576.600 Ft + havi 32.800 Ft

Mi havonta veszünk neki 1-1 új készségfejlesztő játékot, az kb. 10.000 Ft/hó, valamint járunk babaúszásra: 21.000 Ft/hó.

Így nekünk a 13 hós baba eddig 1.419.000 Ft-ba került. Kérlek ne mondd, hogy ez nem sok. És azért nagyon extrának sem mondom magam, mivel csak 4-5 szett ruhánk van, így maximum 3 naponta mosok (ez ugye extra víz + áram), nincsenek 20-30-40 ezres játékaink, nem 300 ezres babakocsit vettünk, és még sorolhatnám.

Ja és azt hozzá sem adtuk, hogy nem TB alapon jártam terhesgondozásra, és fogadott dokinál szültem, ami igazából szintén az első idő költsége.

Nem azt mondom hogy nem lehet ennél szerényebben is meglenni, nyilván ha nincs kocsi akkor autósülés sem kell, oltásokat nem kötelező beadni, de még ha az én kiadásaimat lefelezzük már az is 700.000 Ft, ami 60.000 Ft/hó. Ha kap az anya gyest (25.500 Ft) meg családi pótlékot (12.200 Ft), akkor sem tudta kitermelni ezt az összeget, nemhogy még mondjuk magát is eltartsa.

Tényleg jobb az, ha éheznek, nélkülöznek, szenvednek, mintha elvetetné most, és majd akkor vállal gyereket ha belefér neki anyagilag, és készen áll az anyaságra?

A tanulásról meg annyit, hogy nekem az első 6 hónapban 1 szabad percem sem volt és hulla fáradt voltam, egy könyvet megtartani sem tudtam volna nemhogy bemagolni ami benne van. Most hogy már eljátszik/elsétálgat egyedül is így van napi 1-2 órám, de egy diploma megszerzésére az édeskevés.

2018. febr. 9. 13:24
 20/47 anonim ***** válasza:
87%

Igenis sokat kell költeni az első évben is, a 9 hónap alatt is ha magánrendelésre jársz.

Én ugyan 2009-ben szültem, ráadásul Pesten, ahonnan 90 km-re laktunk, ergo volt benzinpénz is, hisz nem vízzel ment a kocsi akkor sem.Kellett kiságy, babakocsi, szekrény a szobájába, ruhák, gyerekülés/hordozó.Két évesen is kellettek ruhák, kellett cipő tavaszra,télre,őszre, nyárra szandál, amit természetesen jövőre kinőtt.Amikor oviba került, egyre több minden kellett, elhasználta, megintcsak kinőtte.

Összegeket már nem tudok mondani, hisz ez nem ma volt.Ja, a pelenka már akkor is horror áron volt, hogy csak egyet említsek a sok

dolgok közül.

Már iskolás, ebbe inkább bele se megyek.

Kérdező, nyomorba én nem vállalnám, de azt csak te tudod, hogy segítséged lenne-e anyagilag, apuka veled van, vagy lelépett stb, stb.

Kitartást kívánok.

2018. febr. 11. 12:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!