Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Jobb, ha nem beszélek arról a...

Jobb, ha nem beszélek arról a barátomnak, hogy terhes vagyok?

Figyelt kérdés

Jelenleg építjük újra a kapcsolatunkat, volt közöttünk egy hosszabb szünet és azalatt találkozgattam valakivel, akivel ő is jóban van.

Erről nem kérek véleményt, összezavarodtam, haragudtam a barátomra és fogalmam sem volt, mit teszek.

Viszont terhes lettem és nem tudom, hogy elmondjam-e a barátomnak, vagy ne. Hiszen semmiképpen nem akarom megtartani, tőle sem várnám el, hogy más gyerekét nevelgesse és tényleg tiszta lappal indítottunk most. Nem akarom ezt tönkretenni azzal, hogy elmondom neki... Viszont ott van az is, hogy megbeszéltük, hogy mostantól nincs több titok és elhallgatás. Csak akkor még nem tudtam, hogy ez fog történni.

2017. nov. 27. 18:56
1 2 3 4 5 6
 41/51 A kérdező kommentje:

De azt már leírtam a kérdésnél is, hogy semmiképpen nem tartom meg... Nem egy táskáról, vagy ruháról van szó, hogy "talán jó lenne megtartanod". Az életemet kéne feladnom egy gyerek miatt.

Ez nem olyan, amit az ember hirtelen dönt el. Nyilván átgondoltam mindent...

Nem még, anyukám azt mondja, hogy szerinte jobb lenne, ha nem mondanám el, mert csak felesleges konfliktus lenne belőle.

2017. nov. 30. 20:57
 42/51 anonim ***** válasza:
26%

Ha tényleg tiszta lap van most, akkor én mindenképpen szólnék, hogy még korábban (gondolom a tiszta lappal kezdés előttről) van a teherbe esés. Azt mondod mindenképpen abortusz akkor tudatositsd benne, hogy tudatos és végleges a döntés akkor szerintem nincs gond.

Ellenben, útban levő gyerekkel sakkozni a szememben halálos bűn.remelem meg sem fordul a fejedben

2017. nov. 30. 21:13
 43/51 anonim ***** válasza:
16%
hányinger...
2017. dec. 1. 07:46
 44/51 anonim ***** válasza:
50%
Ebben mégis mi a hanyinger?? Nem értem, aki túl hülye ahhoz hogy válaszoljon értelmesen, az minek írkál..
2017. dec. 1. 08:11
 45/51 anonim ***** válasza:
16%

Szia!

Hány hetes terhes vagy?

Csak mert nehogy kifuss az időből.

Mond el a pasidnak.Egy kapcsolat alapja az őszinteség és a bizalom.Az,hogy mit tettél inkább erről nem is írok de szerintem el kell mondani.

2017. dec. 1. 08:58
 46/51 anonim ***** válasza:
63%

Ha nem mondod el, hazugsággal kezded vele újra. Ez így egyrészt nem fair vele szemben, másrészt téged is mardosni fog.

Harmadrészt attól a valakitől simán megtudhatja hogy együtt voltatok hiszen írod hogy jóban vannak. Egyszer ősszevesznek vmin majd jól odamondja neki hogy "jó a csajod az ágyban haver"

2017. dec. 1. 09:37
 47/51 anonim ***** válasza:
46%

Én is inkább a "mondja el" pártján vagyok, de ennek itt nem látom komoly erkölcsi vonzatát, lévén a Kérdező nem akkor esett teherbe amikor kapcsolatban voltak, nem akarja megtartani, a párjára meg nem ró semmiféle kötelezettséget az adott helyzet, és nincs beleszólása se.

Akkor kellene mindenképp elmondani, ha vagy meg akarná tartani, vagy a párjától lenne terhes. Így szabad döntés, Kérdező, tégy a belátásod szerint.

2017. dec. 1. 10:44
 48/51 anonim ***** válasza:
53%

39. vok, arra gondoltam, hogy azt nem írtad meg, hogy 18 van, idősebbnek gondoltunk, ezért ment el a téma, hogy meg kellene tartanod, stb. stb.

47#: ez így nem igaz, van erkölcsi vonzata. Mert a Kérdező nem a barátjától terhes, miközben kibékültek. Az az erkölcsi vonzata az, hogy - szakítás közben egy haverral jött össze, ok, van ilyen - de terhes lett. Az részletkérdés, hogy szakítás közben a Kérdező nem otthon ült.

Nyilván nem csak a Kérdező hibája ez a helyzet, ne nevezzük a helyzetet hibának, rosszul döntöttek, de ketten.

A barátjának persze, hogy nem lesz beleszólása az abortuszba, lehet, ő is fiatal még, nem is az övé a gyerek, viszont a barátnőjéről van szó és a haverjáról. Tudni, hogy a barátnője nem elég, hogy megcsalta, de még sikerült egy gyereket is összehözni.

Mindkettejükhöz lesz 1-2 keresetlen szava, nagy vesztes a srác, az biztos.

Nyilván szabad döntés, de a döntésnek lesz következménye, mert lehet, hogy úgy összevesznek, hogy többet látni sem akarja a srác se a Kérdezőt, se a havert.

A Kérdező pedig szeretné folytatni a kapcsolatot.

Kedves Kérdező, esélyét sem látom, hogy időközben nem fog kiderülni, hogy a haverjával is voltál együtt, gyerek, abortusz. Vki egy hirtelen dühben ki fogja mondani, hogy mi történt. Ezt pedig "várni" fogod. Nem érdemes magadban tartani, akár marad a barátod veled, akár nem. Sőt, lehet, hogy hirtelen faképnél hagy, aztán megnyugszik és lesz, ami lesz. Az esély meglesz. Ha mégsem kér belőled, akkor ezt el kell fogadnod, ki tudja, hogy Te hogy éreznéd, ha a szakításotok alatt ő járt volna így. Neked is ugyanúgy fájna, mint neki. Az egyik el tudja felejteni - rossz ez a szó ide, a másik nem.

2017. dec. 1. 19:35
 49/51 anonim ***** válasza:
46%
Utolsó, nem látok sehol semmiféle megcsalást, a terhességről meg szerintem kizárt, hogy tudjon a haver - már a biológiai apa. Ezt azért érdemes figyelembe venni.
2017. dec. 1. 19:50
 50/51 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező, hogy vagytok? Sikerül intézni a dolgokat az abortuszhoz? Elmondtad a párodnak?
2017. dec. 6. 09:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!