Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Elég indok a terhességmegszakí...

Elég indok a terhességmegszakításra, hogy nagyon elgyötört vagyok, és egyedül maradtam?

Figyelt kérdés

5 gyermekem van, egy hónapja költözött el az apuka. Anyagilag nincs problémám, de nem terveztünk több babát, elmúltam 40, lelkileg totál padlón vagyok (babától függetlenül), és persze nagyon szeretem őket, de bele is fáradtam már a gyerekezésbe... Ti hogy döntenének?

7 hetes leszek, amikorra időpontot kaptam, de rettenetesen gyötrődöm...

2017. máj. 10. 14:36
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
42%

15.26.

Bocs, de amit írsz, az képtelenség. A szülő nem egy gyereknevelési szolgáltató vállalat, hanem "csak" a család pillére. A gyerek sem egy szolgáltatást igénybe vevő egyed, hanem a család tevékeny résztvevője.

Na és ha 100 éves lesz, mire felnő a gyereke? És mi van, ha a gyerek születése után akármikor balesetben-betegségben meghal? Nem számít. A gyerek felnő, lehet belőle egy Arany János vagy Mengyelejev, kinek melyik tetszik. Vagy egy Chretien, aki 19. gyerekként lett miniszterelnök, ha nem tévedek. A gyerek nem egyéni vállalkozásban nő föl, hanem közösségben, a társadalomban.

Ráadásul manapság divat lett még akarattal is 40 körül szülni, ELSŐ gyereket is, és az se baj.

2017. máj. 11. 16:49
 42/55 anonim ***** válasza:
39%
Ha ennyi ragodassal es dilemmaval jar ez a dontes, raadasul nemregiben tortek ossze a szived, lehet hogy egy abortusz meg nagyobb kart es serulest okozna most a lelkedben, es a csaladotok eleteben.
2017. máj. 11. 20:13
 43/55 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem a kérdező már rég elmenekült. Nem csodálom. Kész káosz ami itt megy. Remélem jól van szegény asszony. :(
2017. máj. 11. 21:09
 44/55 anonim ***** válasza:
33%

Nagyon nehéz helyzetben vagy! Én a helyedben ennek ellenére megtartanám, mert az a pici akkor is él és Hozzád és a tesóihoz készül kifele. A te helyzeted drámai, de egy kisbaba halála csak még drámaibbá tenné.

Kitartás Neked, ne add fel!

2017. máj. 12. 12:00
 45/55 anonim ***** válasza:
24%
Egyáltalán nem indokolt. Ez a megfogant kisbaba lenne szerintem a legnagyobb vigaszod.
2017. máj. 12. 13:23
 46/55 anonim ***** válasza:
76%

El nem tudnam kepzelni, hogy en 5 gyerekkel, valassal, lelki es testi kinokkal, bevallaljak meg egy gyereket 40 felett.

Nagyon sajnalom, hogy ennyire rossz helyzetbe kerultel, de azert enged meg azt a luxust most, hogy magadra is gondolsz. Szerintem mar eleget letettel az asztalra, inkabb pihend ki magad es mar a meglevo gyerekeidre koncentralj.

2017. máj. 12. 13:44
 47/55 anonim ***** válasza:
13%

Bármi is történt a férjed és közted, nagyon szomorú, de a gyerekeid nem tehetnek róla, nekik szükségük van rád, úgyhogy szedd össze magad és légy erős! Mindegyikért felelős vagy és nekem nagyon úgy tűnik, hogy jelenleg CSAK RÁD számíthatnak! Nem lesz egyszerű, de ha egy kis eselye is van annak, hogy belezakkansz az abortuszba (ami sajnos valószínű), akkor inkább tartsd meg a babát! A férjed tett amit tett, elment! Az abortusz sem fog megoldani semmit. Nagy valószínűséggel csak rosszabb lesz utána!

Szedd össze magad és lépj tovább! A gyereleidnek szükségük van Rád!

2017. máj. 12. 20:30
 48/55 anonim ***** válasza:
64%
Biztos, hogy az lenne jó a Kérdezőnek, ha ebben a helyzetben még Ő hozna újabb áldozatot és vállalna újabb felelősséget? Én ebben egyáltalán nem vagyok biztos, sőt...
2017. máj. 12. 20:39
 49/55 anonim ***** válasza:
36%
Kedves Kérdező! Hol vagy, hogy vagy, mi van Veletek? Sokat gondolok Rád...
2017. máj. 13. 08:08
 50/55 anonim ***** válasza:
26%
Ha mindenáron magyarázkodsz akkor attól függ. Egy magzatvédő szemèben nem létezik indok erre. Egy normális ember szemében létezik indok. Magadnak pedig bőven elég indok, te is tudod, csak megerősítést vártál. Helyetted viszont senki nem dönthet. Helyetted senki nem fogja felnevelni. Bárhogy is döntesz, a TE életedről másnak nincs joga határozni. Se lebeszélni, se rábeszélni nincs joga senkinek téged. Ennyi idősen ezt tudnod kellene. Egyébként már sterilizáltathatnád is magad ennyi idősen, ennyi gyerek után. Ha nem akarsz szülni, ugyanakkor a védekezés ha így sikerül, érdemes lenne elgondolkodni ezen is. Nem vagy már te sem egy 20 éves, hogy mindent kibírj. Ahogy idősödsz, egyre jobban fáradsz. Érzed is. Akkor meg? Számít más véleménye? Vagy ez a kérdés is unatkozás eredménye? Nem értem, hogy egyeseknek miért kell egy anonim oldalon mindent kiírni... itt senki nem veheti át a felelősséget tőled, helyes döntést helyetted senki nem hozhat, mert itt 2 verziónak az egyoldalú véleményét lehet olvasni. A magzatvédők érzelmileg túlfűtött rádumáló szövegeit, manipulációit, bűntudatkeltéseit, gyilkosozgatásait, szentbeszédeit, és az abortusz pártiakét akik az ellenkezőjét hajtogatják, és ők is jönnek a saját érveikkel. 50-50% mindkét oldalon a vélemény. A vége az, hogy megy a mocskolódás, a lepontozgatás (mintha a pontok határoznák meg ezek után tényleg a hasznosságát a válaszainknak, s gyerekesen nyomkodjuk egymásra a kezeket) és ez a válasz. A kérdező lelép, és semmivel nem jutott előrébb. Komolyan ilyen embereknek akarsz indokokkal szolgálni? Ilyen emberek véleményére akarsz adni? Akkor te sem lehetsz komoly gondolkodású felnőtt. Ha csak nem egy troll kérdés ez is, mint a legtöbb, aminek az értelmi szerzője egy unatkozó magányos meddő nő, akinek ilyen virtuális vágyálmai jelentik számára az érzelmi felüdülést. 😠
2017. máj. 15. 13:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!