Elég indok a terhességmegszakításra, hogy nagyon elgyötört vagyok, és egyedül maradtam?
5 gyermekem van, egy hónapja költözött el az apuka. Anyagilag nincs problémám, de nem terveztünk több babát, elmúltam 40, lelkileg totál padlón vagyok (babától függetlenül), és persze nagyon szeretem őket, de bele is fáradtam már a gyerekezésbe... Ti hogy döntenének?
7 hetes leszek, amikorra időpontot kaptam, de rettenetesen gyötrődöm...
15.26.
Bocs, de amit írsz, az képtelenség. A szülő nem egy gyereknevelési szolgáltató vállalat, hanem "csak" a család pillére. A gyerek sem egy szolgáltatást igénybe vevő egyed, hanem a család tevékeny résztvevője.
Na és ha 100 éves lesz, mire felnő a gyereke? És mi van, ha a gyerek születése után akármikor balesetben-betegségben meghal? Nem számít. A gyerek felnő, lehet belőle egy Arany János vagy Mengyelejev, kinek melyik tetszik. Vagy egy Chretien, aki 19. gyerekként lett miniszterelnök, ha nem tévedek. A gyerek nem egyéni vállalkozásban nő föl, hanem közösségben, a társadalomban.
Ráadásul manapság divat lett még akarattal is 40 körül szülni, ELSŐ gyereket is, és az se baj.
Nagyon nehéz helyzetben vagy! Én a helyedben ennek ellenére megtartanám, mert az a pici akkor is él és Hozzád és a tesóihoz készül kifele. A te helyzeted drámai, de egy kisbaba halála csak még drámaibbá tenné.
Kitartás Neked, ne add fel!
El nem tudnam kepzelni, hogy en 5 gyerekkel, valassal, lelki es testi kinokkal, bevallaljak meg egy gyereket 40 felett.
Nagyon sajnalom, hogy ennyire rossz helyzetbe kerultel, de azert enged meg azt a luxust most, hogy magadra is gondolsz. Szerintem mar eleget letettel az asztalra, inkabb pihend ki magad es mar a meglevo gyerekeidre koncentralj.
Bármi is történt a férjed és közted, nagyon szomorú, de a gyerekeid nem tehetnek róla, nekik szükségük van rád, úgyhogy szedd össze magad és légy erős! Mindegyikért felelős vagy és nekem nagyon úgy tűnik, hogy jelenleg CSAK RÁD számíthatnak! Nem lesz egyszerű, de ha egy kis eselye is van annak, hogy belezakkansz az abortuszba (ami sajnos valószínű), akkor inkább tartsd meg a babát! A férjed tett amit tett, elment! Az abortusz sem fog megoldani semmit. Nagy valószínűséggel csak rosszabb lesz utána!
Szedd össze magad és lépj tovább! A gyereleidnek szükségük van Rád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!