Elég indok a terhességmegszakításra, hogy nagyon
elgyötört vagyok, és egyedül maradtam?
Figyelt kérdés
5 gyermekem van, egy hónapja költözött el az apuka. Anyagilag nincs problémám, de nem terveztünk több babát, elmúltam 40, lelkileg totál padlón vagyok (babától függetlenül), és persze nagyon szeretem őket, de bele is fáradtam már a gyerekezésbe... Ti hogy döntenének?
7 hetes leszek, amikorra időpontot kaptam, de rettenetesen gyötrődöm...
Szia! Megértem, hogy elgyötört és gyenge vagy azok után, amin átmentél és most még a hormonok is kikészítenek - ezt neked nem kell magyaráznom. A személyes véleményem a dologról az, hogy nincs min gyötrődni, az élet és a halál urai nem mi vagyunk, így ez a döntés a mi vállunkat nem szabad, hogy nyomja. Nyilván nem lesz könnyű, de ha a anyagilag rendben vagy, akkor segítséget is tudsz fogadni a háztartási dolgokhoz, vagy amiben szükséged lesz rá. Ezt a gyermeket meg ugyanúgy fogod szeretni, mint a többit és bőségesen kárpótol majd az elvesztettekért. Egy haláleset bizonyára elég volt most a családban, nem hiszem, hogy újra gyászolni szeretnél.
2017. máj. 10. 23:09
32/55 anonim válasza:
Nagyot csalódtál a férjedben és nyilván szörnyen fáj, amit veled tett, de szerintem a lelki állapotodon csak rontana, ha eldobnád magadtól a kis jövevényt. Próbáld magad túltenni a fájdalmadon, gondolj csak rá, milyen boldogság a mosolygó babádat nézni. Van már 5 gyereked, biztosan ismered az érzést. Az anyagiak adottak, a babád egyedül rád számíthat.
2017. máj. 10. 23:34
33/55 anonim válasza:
Eszem megáll, hányan szednék ki a Kérdező kezéből a döntési jogát... persze "csak jót akarva"....
2017. máj. 11. 00:09
34/55 anonim válasza:
Utolsó, egyszerű, akkor keress magadnak egy szimpatikus kemény diktatúrát, ahol előzékenyen megkímélnek a döntési jogaidtól... ugye a puha már nem jácc, az embereknek erre fele 1989 előtt is egészen hasonló döntési jogai voltak ebben a kérdésben.
2017. máj. 11. 01:16
35/55 anonim válasza:
A döntési jogát senki sem veszi el, de gyanítom, hogy nem lenne túl olyan lazán egy abortuszon, mint azok, akiknek ez csak egy szükséges rossz. A véleményét pedig mindenki leírhatja.
2017. máj. 11. 13:00
36/55 anonim válasza:
Hogy rossznak rossz, az vitathatatlan, mitől lenne egy műtéti beavatkozás jó. Hogy jelen esetben szükséges-e avagy nem, na pont ez az, amit csak a Kérdezőnek van joga eldönteni, lévén a következményeit is neki kell viselnie, ha így dönt, ha úgy dönt. A véleményhez mindenkinek joga van, az érzelmi zsaroláshoz meg senkinek sincs joga.
2017. máj. 11. 13:24
37/55 anonim válasza:
Bőven elég a korod is, és az indok is. Csak te tudod felmérni mindezt. Nem más, csak te. S te azt mondod belefáradtál. Hát nem csodálom. 5 gyerek után. Én azért jobban félteném az egészségem a helyedben. A te korosztályod már inkább unokázik. Tartsd szem előtt elsősorban a TE egészséged. Mentálisan-fizikailag is TE számítasz elsősorban!
2017. máj. 11. 13:47
38/55 anonim válasza:
Szerintem nem.
Nem kell félni.
Tudod, ha egyáltalán nem lettél volna hajlandó több gyerekre, már 5 éve elintézted volna.
Nem jó egyedül maradni, de ez van, másokkal is megtörtént, de mi nők erősnek születtünk. Elbánunk mindennel.
Tudod, akárhogy is veszíted el egy gyereked, eljön egy kor, amikor látva a többi gyereked, valahogy a gondolatodban beilleszted közéjük az elveszítetted. Többekkel beszéltem, hogy ez teljesen hétköznapi dolog.
Annyi mindent tervezünk, aztán amikor a véletlenek megváltoztatják a terveket, akkor kiderül, hogy jobb sül ki belőle.
2017. máj. 11. 14:36
39/55 anonim válasza:
Közel 60 éves lennél ha megérnéd, és feltudnád nevelni 18 éves koráig. Ez a magzatvédőket nem érdekli, mint ahogy az sem, hogy fáradt, meggyötört vagy. Lesz@#rják. Ezek fanatikusok. Ha kell megpróbálnak rávenni a halálra is a magzatért. Nekik sem a beteg, sem a vérfertőzött, sem a kiskorú, sem az idős anya nem számít. Miért? Mert betegek. "Valláskárosultak". Szentköcsög hittérítő Istenhívő primitív fanatikusok. Agresszívan jönnek. Erőszakosak. Nagyon primitívek, irracionálisak. Gyilkossággal rágalmazzák a 13 éves abortuszos kislányokat is. Szemtelenek. Szerintem kíméld meg magad ettől az oldaltól is. Ne engedd hogy idegenek beleavatkozzanak a magánéletedbe. 5 meglévő gyereked számít arra, hogy egészséges maradsz. Ne tedd tönkre magad egy meg nem született embrióért. Azt mondod kimerült vagy... Akkor ne kockáztasd az egészséged.
2017. máj. 11. 15:26
40/55 anonim válasza:
A kérdésedből és a saját kommentedből nekem nagyon az jön le, h szereted a gyermekeid. Hisz megvéded őket még egyes kommentekben lévő ítélettől is, az irántuk való szeretetedre hivatkozva. Nehezen tudom elképzelni rólad az általad leírtak alapján, hogy ez az anyai szereteted nem vonatkozna erre a legkisebbre. Ha csak azon múlik,kérj, fogadj el minél több segítséget, és ne tagadd meg ezt a szeretetet. Erős vagy! Te is tudod :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!