Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Elég indok a terhességmegszakí...

Elég indok a terhességmegszakításra, hogy nagyon elgyötört vagyok, és egyedül maradtam?

Figyelt kérdés

5 gyermekem van, egy hónapja költözött el az apuka. Anyagilag nincs problémám, de nem terveztünk több babát, elmúltam 40, lelkileg totál padlón vagyok (babától függetlenül), és persze nagyon szeretem őket, de bele is fáradtam már a gyerekezésbe... Ti hogy döntenének?

7 hetes leszek, amikorra időpontot kaptam, de rettenetesen gyötrődöm...

2017. máj. 10. 14:36
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
64%

Én is 5 gyerekes anya vagyok, a legnagyobb gyerekem 23, a legkisebb 5 éves. Jelen helyzetemben nem lenne számomra kérdés, hogy nem tartanék meg egy újabb babát. Ennek több oka is van, nem szeretnék kitérni rá, de nem a férjem és nem az anyagiak.

Viszont a 3. babámmal hasonló vergődésen mentem át, mint te most. Ő volt az egyetlen "véletlen" gyerekem. Pánikba estem, nem tudtam, mit tegyek. Úgy éreztem, nagyon rosszkor jön.

A férjemmel napokat azzal töltöttünk, hogy érveket sorakoztattunk fel a baba mellett és ellen. Hol így, hol úgy éreztük, de azt képteken voltam kimondani, hogy vállaljuk be.

Tudod, mi segített? Azzal odáztam el a döntést, hogy elkeztem intézni az abortuszt. Védőnő, labor, időpont. És ahogy haladtam a folyamattal, egyre inkább tudtam, hogy nem fogom elvetetni. De így legalább az érzés megvolt, hogy én irányítom a dolgokat. Közben szinte kívülről láttam magamat. Most már tudom, hogy nekem szükségem volt erre az útra.

Ne kapkodj, először gondold végig a gyakorlati dolgokat.

Miért ment el apuka, és ez végleges-e?

Anyagilag meg tudjátok oldani, vagy akár te egyedül is?

Mennyi idősek a gyerekeid, mennyire vagy kifáradva?

Ha ezeken túl vagy, kialakul egy lehetséges irányvonal. Onnantól már csak azt kell megvizsgálnod, hogy a logika szinkronban van-e az érzelmi oldallal.

És tudnod kell, hogy bármikor kiszállhatsz a műtét előtt.

2017. máj. 10. 17:46
 22/55 anonim ***** válasza:
22%
Szia! Ha jól éltek akkor szerintem nem is lehetne kérdés. Persze, hogy a gyermekemet választanám, aki már most az enyém éppen úgy, mint a többi. Kitartás! Ne foszd meg magad ettől az élménytől és a gyrekeid egy testvértől. Gondolom, őket sem bántad meg. Biztos vagyok benne, hogy ezt a babát sem fogod! Jó egészséget kívánok Nektek! :)
2017. máj. 10. 19:07
 23/55 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem most nagyon, nagyon félsz. Biztosan meggyötört az édesapa elköltözése. Meg is értem, hogy meggyötört. 5 gyermeketek van és ő most besokallt. Te is. De az a pici nem tehet róla. Egy pillanatig sem. Én vállalnám, még akkor is, ha nehéz lenne.

A tervezés néha becsődöl. de Ő már megérkezett. Miért ne hozhatna Ő is örömöt neked és a többieknek? A már megszületett 5 gyermekednek? Emlékezz vissza, hogy várta a 4 gyermeked az 5. babát! Milyen volt, mikor hazavittétek?

A szervezés, a mindennapok tudom, nem egyszerűek, de biztos vagyok benne, hogy több az öröm! Vigyázz legalább rájuk, amíg apuka is kapcsol. Neki is mellettetek a helye, erre lehet rá is fog jönni... Volt már ilyen, nem is egyszer!

2017. máj. 10. 19:38
 24/55 anonim ***** válasza:
24%
Kérj, fogadj el segítséget, de ne add fel, és főleg ne tégy olyat most elkeseredetten, amit utólag megbánhatnál. Eddig is sikerült igent mondjál a gyerekeidre, és azt teszed minden nap, hiszen szereted őket, neveled őket nap mint nap... miért ne sikerülne sikerülne is?
2017. máj. 10. 21:32
 25/55 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező, ne a szirénhangokra hallgass, hanem mérd fel, hogy a saját életedbe most mennyire férne bele egy terhesség-szülés-csecsemőgondozás, és aszerint dönts... ugyanis a döntésed csak téged fog kötelezni, a te életedet fogja meghatározni, senki mást semmire.

És a döntésedről senki másnak nem tartozol se felelősséggel, se elszámolással, önmagad számára kell vállalhatónak lennie.

2017. máj. 10. 21:35
 26/55 anonim ***** válasza:
25%

Szavaidból leszűrve megtartod a picit és lesz a gyermekeidnek egy kistesója akit óvhatnak és segíthetnek az anyukájuknak a picivel..

Kitartást, és gratulálok! :)

2017. máj. 10. 22:02
 27/55 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönök minden együttérző, támogató hozzászólást.

Nincs erőm válaszolni minden kérdésre, nézzétek el.

Az ítélkező hozzászólások nagyon bántóak, pl miért szültem ennyi gyereket, és az a sztereotípia is igen bántó, hogy 5 gyerekkel csak nyomorban lehet élni. Diplomás szülők, és jómódú család vagyunk. Minden gyermekünket szeretettel vártuk, nem felelőtlenül vallatuk őket. Ami hiányzik belőlem a további gyermekvállaláshoz az az erő, nagyon gyenge vagyok, a meglévő gyerekek ellátása is gondot okoz (nem szenvednek semmiben hiányt, csak irtó nehéz) jelenlegi lelki állapotomban, és nehéz elkepzelnem, hogy csinálom végig elölről egyedül. A férjem egy világot döntött össze bennem, csúnyán megcsalt egy egyébként is nehéz időszakban (családtag halála), majd mikor épp megbocsátani készültem, és parterapiára jártunk, újra lebukott és bántalmazott. A lelkem porrá lett zúzva, ezzel is meg kell még küzdenem.

2017. máj. 10. 22:31
 28/55 anonim ***** válasza:
22%

Te egy nagyon erős nő vagy, hidd el, össze fogod szedni magad! A kisbabád csak segít ebben.

Sajnálom, amit a férjed csinált, de ne ölj meg azért egy kis ártatlan lényt, mert most mérges vagy rá.

Mire arra kerül a sor, hogy megszületik a baba, sok hónap el fog még telni, addig simán össze tudod szedni magad.

És ki tudja? Talán a babád a nemrég elhunyt, szeretett családtagodra fog hasonlítani. ;)

2017. máj. 10. 22:42
 29/55 anonim ***** válasza:
14%

Érdekes videó arról, mi indok a terhességegszakításra.

https://www.youtube.com/watch?v=PfAsNR2WXe0

2017. máj. 10. 23:02
 30/55 anonim ***** válasza:
26%

Ha már most gyötrődsz az abortusz gondolatától, akkor ha elvetetnéd, biztos beleőrülnél. Az én anyukám pl mániás depressziós lett attól, hogy elvetette a testvéremet, aki jött volna. sosem lehet feldolgozni egy ilyen traumát.

Szóval mindenképpen tartsd meg. :) Jó ember vagy, megvannak az anyagi feltételek, a szeretet, minden. Arról nem ez pici baba tehet, hogy az apja rossz dolgokat csinált.

2017. máj. 10. 23:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!