Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Elég indok a terhességmegszakí...

Elég indok a terhességmegszakításra, hogy nagyon elgyötört vagyok, és egyedül maradtam?

Figyelt kérdés

5 gyermekem van, egy hónapja költözött el az apuka. Anyagilag nincs problémám, de nem terveztünk több babát, elmúltam 40, lelkileg totál padlón vagyok (babától függetlenül), és persze nagyon szeretem őket, de bele is fáradtam már a gyerekezésbe... Ti hogy döntenének?

7 hetes leszek, amikorra időpontot kaptam, de rettenetesen gyötrődöm...

2017. máj. 10. 14:36
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
17%

Mire vársz együttérzést? Gondolom nem hirtelen romlott meg a kapcsolatotok, én olyan emberrel nem feküdnék le akivel nem jó a kapcsolatom. Főleg akkor nem, ha olyan termékeny vagyok mint te.

Én biztosan nem vetetném el, nem a gyerek akarta hogy felelőtlenül szeszxeljek egy rossz kapcsolatban. Meg ahol öt elfér a hatoiknak is van hely, főleg hogy a legnagyobb gondolom legalább 10 éves így be is tudna segíteni.

Én ha elvetetném utána nem tudnék tükörbe nézni, hogy a saját kényelmem miatt vettem el az életét. Miért nem köteted el magad ha már tudtátok hogy nem akartok több gyereket?

2017. máj. 10. 15:17
 12/55 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem senkinek semmi köze ahhoz, hogy a kérdezőnek milyen anyagi háttere van! Az pedig, hogy 5 gyereke van, pláne nem tartozik senkire, és nem is az volt a kérdés, hogy ti mennyit vállaltatok volna.

Nekünk egy kislányunk van, és nem hiszem, hogy vállalunk többet. No nem az anyagiak miatt, hanem nem hinném, hogy nekem lenne arra energiám. Édesanyám 41 éves, és ő már valóban unokázik, lassan fél éve.

Sajnos sok ember abba a hibába esik, hogy itt kérdezősködik, hogy mit tegyen, ebben az esetben. Én azt mondom, hogy nemhogy 40, de már 30 felett sem szülnék, főleg 5 gyermek mellé. Alapvetően abortusz ellenes vagyok, és csak azokban az esetekben "támogatom", ha a gyermek valóban nyomorba születne, vagy az élettel összeegyeztethetetlen betegsége van. Mert az nem lenne teljes élet neki.

Ha van segítséged, az anyagi háttered stabil akkor azt mondom vállald. De ha te úgy érzed, hogy belefáradtál a babázgatásba, és nem lenne hozzá elég energiád akkor pedig ne itt kérdezősködj, hiszen te már úgyis tudod, és mi nem tudunk helyes választ adni neked. Ezt neked kell érezned.

2017. máj. 10. 15:18
 13/55 anonim ***** válasza:
14%

Kedves anyatársam!

Az előző ötöt megbántad, hogy megszülted? Ugye, hogy nem?

Gondolom, ők most a legnagyobb örömöd. A hatodik is az lesz.

2017. máj. 10. 15:24
 14/55 anonim ***** válasza:
26%
Tehát volt még egy védekezés nélküli búcsúszex? Erőszak vagy a tudatalatti dolgozott...? ;-)
2017. máj. 10. 15:34
 15/55 anonim ***** válasza:
38%

,, es aki vedekezik a fejet hasznalja a nemi szerve helyett,,

Vedekezes tudomanyat isten adta arra hogy annyit szuljunk amennyit etetni tudunk es ne kelljen olni magzatot

2017. máj. 10. 15:38
 16/55 anonim ***** válasza:
77%
Nézd, az indok neked kell, hogy elég legyen. Ha te úgy érzed, hogy felneveltél/nevelsz tisztességgel 5 gyereket, és nem akarsz 40 éves korod felett egyedülállóként bevállalni egy hatodikat, senkinek nincs joga ítélkezni feletted. Nem tudhatod előre, hogy megbánnád-e az abortuszt, vagy később azt, hogy megszületett. Bárhogy is döntesz, sok erőt kívánok hozzá.
2017. máj. 10. 15:39
 17/55 anonim ***** válasza:
30%

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy neked nem elég indok, mert szereted a gyerekeidet, és tudod, hogy ez is a te gyereked. Erős anya vagy, már abból kiindulva is, hogy ilyen padlóra esett helyzetben is kiállsz a gyerekeid iránti szereteted mellett. Fel fogsz tudni állni, hiszem, csak addig is ne add fel!

Nem tudnám elvetetni, nagyon fájna annak a lehetősége, hogy a gyermekem nem élhet.

Kérj, fogadj el lelkigondozói segítséget. Vagy más gyakorlati segítséget is, hogy megpihenhess. Arra a többi gyermeked miatt és magad miatt is szükséged lehet, míg újra megerősödsz. Szívből drukkolok neked!

2017. máj. 10. 16:30
 18/55 anonim ***** válasza:
69%
Teljesen elég indok, sőt... azt nem értem, mi a csudáért vállaltál ötöt?! Mindenesetre nézz utána valami hathatós fogamzásgátlási módszernek (nálad a sterilizációt is engedélyezik, mivel megvan a 3 gyerek).
2017. máj. 10. 16:32
 19/55 anonim ***** válasza:
42%
En biztosan nem vetetnem el a babat a te helyzetedben. Ha mar 5 gyermeket tisztessegesen nevelsz, biztosan jo anya vagy, eros es rutinos is. Nem lesz konnyu, mint ahogy mar most se lehet az, de amikor rajuk nezel, valahol biztosan azt erezheted ( hiszen ezert vallaltal mar ennyi gyereket), hogy ok a legnagyobb kincseid. Ha elveteted, es utana ranezel az 5 masik gyerekedre, lehet h mindig azon fogsz ragodni, h miert nem tudtatok helyet szoritani meg annak a 6-ik picikenek is, ha mar uton volt...
2017. máj. 10. 16:56
 20/55 Péter_S válasza:
33%

Kedves kérdező Anyuka!

Talán könnyű nem lesz, de sok-sok örömet fog hozni neked, és a világnak is az a növekvő hatodik pici baba! Gondolj arra, hogy Őt, és a többi kicsit is te kísérheted, te szeretheted. Ők meg viszont téged! :) Akármilyen törött körülötted a világ, te végtelenül fontos és értékes vagy! Én is bátorítalak, hogy kérj segítséget, ha azt érzed, hogy egyedül nem megy!

2017. máj. 10. 17:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!