Ugye más sem tartaná meg ilyen körülmények között?
45 éves vagyok, a legkisebb gyerekem születése után, 9 éve enyhébb szívbetegségem alakult ki. Gyógyszerrel karban tartható, de kímélősebb életvitelre kellett váltanom.
Hüvelygyūrūt használok, ami most hatástalannak bizonyult.
Kedves Utolsó! Szívből gratulálok anyukádnak! De ugye tudod, hogy ehhez szerencse is kellett? Néhány éve a dokim keze közé került egy nő, aki már az előző szülésre is majdnem ráment. Másodjára nem volt szerencséje, belehalt. Elég nagy port vert fel az eset.
Én egyszerūen nem vállalom az állapotromlás kockázatát, mert egy gyereket fel is kell nevelni.
Én 41 éves vagyok most 7-hetes a pici, első babám, tervezett baba.
Sajnos fiatalon nem jött össze a baba le is tettünk róla a férjemmel, nem vagyok rá "büszke" hogy ennyi idősen még is sikerült végre...
De egy percig sem bántam meg több ismerősöm is van aki 2-3 gyerek után 40-felett vállalt gyereket és azóta már az egyikük középiskolás és köszöni szépen jól van hogy az anyuka is. :)
Nálunk a családban több szívbeteg is van édesapámat többször is műtötték 8 hónapja kapott pészmékert, én is szedtem/szedek gyógyszert a szívemre bár nekem sem olyan vészes a helyzet....
Lehet hogy már döntöttél, de én csak bátorítani tudlak a kor nem minden és mindenkinek vannak kisebb-nagyobb egészségügyi gondjai én bevállalnám 45-évesen is ha becsúszik, jól gondold meg egész életedet végigkíséri a döntés bárhogy is döntesz.
Igazi csoda hogy osszejott es megmaradt igy tudnam nagyon jonni akar.
100% megtartanam nem kerdes
Ha vágynék még egy babára, megtartanám.
Ha nem vágynék rá, akkor hallgatnék az orvosokra.
Viszont ilyen paraméterekkel semmiképp nem válsztanék olyan védekezési módot, ami "hatástalannak bizonyulhat".
Egy 16 évesnél még elnézően mosolygunk a "kiszakadt az óvszer lehetek terhes" kérdésen, de 45 évesen tudni kell védekezni. Én 40 vagyok, soha nem volt gond, viszont amikor akartuk, azonnal jött a baba, szóval lehet ezt normálisan is csinálni...
Igyekeztem szó nélkül hagyni a vékekezést kritizâló kommenteket. Nem megy.
A hüvelygyūrū hibaszázaléka 0,3, míg az óvszeré 3%.
A Mirena és az elkötés lenne 0,2%, az sem sokkal jobb.
A "bezzeg nekem megy a védekezés" hangnemre meg annyit, hogy nyugtával a napot... Nekem is ment 25 évig, most meg én lettem a hibaszázalék.
Nem ölök embert (gondolom tudod,hogy benned az van és nem egy csótány), így nem kétséges,hogy hagynám élni a gyerekem.
41 éves, jelenleg egy fél éves kislány anyukája
Nem tudom mire fel ez a nagy huvelyguru ellenseg. En hasznaltam es szerettem , csak sajna egy ido utan szarazsagot okozott. De amugy nagyon jo, hogy sem hasmenes, sem hanyas, nem jatszik nala kozre es kevesebb a hormontartalma, mint mas tablettaknak. En meg senkinel sem hallottam, hogy terhebe esett volna mellette, de hat semmi sem 100%-os.
Kerdesre pedig nem, nem tartanam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!