Terhes vagyok, a férjem abortuszra küld. Mit tegyek?
A hárítással nincs gondod, az látszik! Te használtad az aljast elsőnek, nem én, és rám értetted, mivel azt írtad használom, kvázi... Korrektséged bizonyítéka az Exed és a Gyermeked, akit nem is ismersz el annak...
A 25% nem áll meg, ebben biztos vagyok!
És az, hogy ki jut el a segítségkéréshez valóban a jéghegy csúcsa, minden értelemben.
A pszichológia működik, el tudják ásni magukban a nők az abortuszt, mint tényt úgy, hogy szükséges volt, főleg ha azt adják be nekik, hogy sejtcsomó... De tudod hosszútávon hat, de nem kell beismerni.
Femináról cikk: "A családállítás arra jött rá, hogy amennyiben egy pár az abortusz mellett dönt, az sajnos szétviszi a kapcsolatukat. Ezzel a lépéssel elutasítják ugyanis egymást, mint társat, mint partnert. Nagyon gyakori következmény például, hogy kötelességszerűvé válik, vagy netán teljesen megszűnik a szexuális kapcsolat közöttük.
Egy gyerek elvesztése a tudattalanban is hat, a férfi és nő hiába tesz úgy tehát, mintha mi sem történt volna. A helyes út épp ellenkező, és ez a módszer is azt tanítja, hogy ilyen esetekben a felelősséget nem szabad, de nem is lehet áthárítani, kinek, kinek a vállalnia kell a maga részét belőle."
Másik: Magyar Kurír:
"M. Simon würtzburgi pszichológus szerint viszont a nők 80 százaléka szenved az abortusz után a mentális egészség megromlása miatt. Tény, hogy vannak, akiknek, egy darabig nem okoz gondot, de mi nem velük foglalkozunk. Senkit nem ítélünk el, és nem akarunk senkinek a lelkiismerete lenni a magáé helyett. A tünetek rendkívül sokfélék, időben változóan jelentkeznek: a szorongás, kapcsolati problémák, harag, düh, csökkent önértékelés, vetélés, meddőség, depresszió, öngyilkossági késztetés. (A statisztikák szerint az abortuszon átesettek közt kétszeres az öngyilkosok száma, kétszeres a valószínűsége a pszichiátriai betegségnek.) Gyakoriak az alvászavarok, rémálmok; ismerünk valakit, aki minden éjjel álmában megszülte a gyermekét. Riasztó szám: abortusz után a házasságok, a párkapcsolatok 70 százaléka tönkremegy. "
De tudom még mindig én vagyok a gonosz nő... És azt beismerem, hogy a 70% az adat,nem a 80%, amit először írtam, az az abortusz után a mentális egészségromlásra vonatkozott. Ennyiben tévedtem. A 25 % akkor sem áll meg, ha a segítőkhöz valóban nem mindenki jut el, vagyis nagy százalékban a nők magukban hordozzák az abortusz következményeit, mivel pszichológiai folyamat és nem csak erre vagy arra a személyre vonatkoztatták. Jobban hiszek ennek a forrásnak, mint annak, ahol sejtcsomóként beszélnek a 8 hetesről.
Az meg, hogy TE úgy gondolod, hogy az a gyereked, akit akartál, az sajnos nem így működik. :)
Elolvastam. Ugye vicc akar lenni, hogy az István nevű férfinek veszélyeztetve lett az élete? Meghalt talán? Megőrült, mert lett egy lánya? Na Ő a pszcihiátria!!! És mégiscsak elhangzott a fontos rész:
"Természetesen imádom a lányom, és ma már úgy gondolom, hogy a legnagyobb tévedés volt ifjú?kori (30 évesen szültem) álláspontom, és igenis a gyerek a legnagyobb jó és a legfontosabb spirituális történés is az életben, de ez a tanulság csak az enyém. István összetört ebbe, és ebben a történetben az ő akarata, igazsága semmibe lett véve, mert muszáj volt semmibe vennem egy másik életért." Merthogy egy másik életről van szó...Ráadásul ez az elrabolt mag teljesen önszántából törte át a petesejt falát... Ja és a lányában ÉL! Ezt fájlalni, míg a többi magja ugye vagy a mosdóban, vagy papírtörlőben végezte ugye. Így is lehetne nézni.
Bár már válaszoltam a kérdésre és szerintem a kérdező helyesen döntött, na meg nem akarok belefolyni itt a két válaszadó közötti vitaba, DE olvastam egy dolgot, amit nem tudok szó nélkül hagyni. Ez egyszerűen egy orbitális nagy baromsag, hogy a kapcsolatok 70-80%-a tönkremegy abortusz után... Én jó nehány part ismerek, ahol volt abortusz és semmilyen negatív hatással nem volt a kapcsolatukra. Egyik fel sem depressziós, nem is bánták meg és nem is ment rá a kapcsolat! Hasraütésszerűen én is tudok ilyen lehetetlen számokat benyögni...Milyen meglepő egyébként, hogy egy vallásos (katolikus) portálról származik ez a roppant mód hiteles 70%....Ez aztán nagyon mérvadó.
Arról mondjuk miért nem írsz kedves 26%-os, hogy hány kapcsolat megy tönkre és végződik szakítással/válással a gyerek születése után?! Olyan gyerek születése után, akit egyébként mindkét fél akart. Arról már ne is beszéljünk, hogy mi a helyzet ott, ahol az egyik fél nem akarja a gyereket, szimplán csak rá lett kényszerítve.
Ugyanis ilyen párokat viszont rengeteget ismerek, ahol teljesen felborított mindent a gyerek és anyuka meg apuka viszonya megromlott, elhidegültek egymástól, szakítottak/elváltak. Olyan is van persze, ahol egyutt maradtak, de ezt úgy kell érteni, hogy élnek egymás mellett, semmi testi kontakt már nincs köztük, csak valamiért úgy gondoljak, hogy a gyerek miatt egyutt kell maradniuk. Igazad van, ez a felállás sokkal jobb..
"Megdöbbentő mennyi párkapcsolat megy tönkre a baba születése után. A világ számos táján végeztek statisztikát ezzel a kérdéssel kapcsolatban, és mindenhol ugyanaz a kép rajzolódott ki. A gyermek születése utáni nehány évben történik a legtöbb válás."
#132 "Másik: Magyar Kurír:
"M. Simon würtzburgi pszichológus szerint viszont a nők 80 százaléka szenved az abortusz után a mentális egészség megromlása miatt." - jajj, a katolikus hírportál... tudjuk ők másként gondolkodnak:
[link] (tegnapi hír)
Egyébként szimpla vallásmarketing, ez a szöveg mindenhol a "Kovácsné Treer Mária magyarországi mentálhigiénés lelkigondozó, aki férjével, Kovács Ferenc állandó diakónussal lelkigyakorlatot tart az abortuszon átesettek számára, és a Ne félj, nem ítéllek el című rádióműsort vezeti," - összefüggésében szerepel. Szóval bocsi, de de az emberek többsége nem kér a hittérítésből... azt, hogy nekem mi a jó, azt ne valami isten döntse el, de ne is az anyám, meg ne is a párom, arra itt vagyok én magam. Ha valaki mégis rám akarja erőszakolni az "ajándékait" az szépen vállalja is a tettéért önmaga a felelősséget, mert az ajándék pont attól az, hogy akár vissza is utasítható...
"Az meg, hogy TE úgy gondolod, hogy az a gyereked, akit akartál, az sajnos nem így működik. :)" - de, ez pont így működik, a többi után legfeljebb kérhet tartásdíjat az anyja ha van hozzá lelkiismerete... és nem, abban a linkelt cikkben nincs semmi vicces, az a szerencsétlen férfi, ha lett volna benne egy csepp életösztön is, minden mással csak jobban járhatott volna, ideértve a Btk-s tetteket is... regelek is egy nicket abba a blogba, beírni ezt... na, ezzel szemben én azt az utat ismerem, amikor az igazság győz, és a becsapott, megalázott és kihasznált férfinak lesz pár év után jobb élete:)))
Egyetlen abortuszon átesett ismerősömnek sincsenek ilyen gondjai, pedig több tucatnyit ismerek.
Olyat viszont kapásból számolatlanul tudok sorolni, akiknek a gyerekvállalástól ment taccsra, sőt, szűnt meg a szexuális életük, és hidegültek el egymástól egymás mellett élés szintjére - vagy elváltak.
Vagy a te statisztikád kamu, vagy különböző univerzumban élünk.
Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél. Biztos megrendült a bizalmad a férjeddel szemben, valószínűleg a kapcsolatotok válságba kerül így is úgy is. Gondolom nagyon félsz most! De ha az abortuszt választod, akkor a leendő gyermekedet megölöd, anélkül, hogy beleszólása lenne. Mivel te szeretnèd őt megtartani,így a bűntudat és a férjed felé érzett haragod tönkre teheti a házasságot és így két embert veszítesz el. Ha megtartanád mégis a babát (még nem késő ) anyaságodban kiteljesedhetnèl, viszont ha a férjed nem szeretnè meg a gyermeket, akkor nagyon sok szenvedéssel kezdené az életet. Valószínűleg el kellene így is válnotok. Sajnos ez egy vesztes -vesztes helyzet, jóformán így is úgy is vége. Ennek ellenére Szerintem ne törődj bele ilyen hamar, mert egy életre lelkifurdalásod lesz. Jó lenne, ha tudnál beszélni valakivel a környezetedben, akiben megbízol, akár édesanyáddal vagy barátnőddel.
Egyébként úgy emlékszem, hogy a házasSági esküben benne van, hogy IGEN -t mondunk a gyermekáldásra is.
Férfiként mondom !
Ha választanod kell a férjed és a gyermeked között akkor válaszd a gyermeket !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!