7hetes terhes vagyok.19éves szóval gondolkozunk az abortuszon.21-22évessen szeretnék babát. Attol félek hogy abortusz után nem fogok teherbe esni, vagy valami problémáim lesznek a terhesség alatt. Ha most elmegyek abortuszra lehet később gyermekem?
Én 19 évesen nem szültem volna, de 21-22 évesen sem.. Így én sem igazán értem a dolgot.
22 évesen például abortuszra mentem volna, mert csak 27-28 körül szeretnénk gyereket. Most 25 évesen ha becsúszna, akkor megtartanánk, mert 2 év alatt nem változna sokat a helyzet.
ha 21-22 evesen szeretnèl babat,akkor szerintem ne vetesd el.
más lenne a helyzet,hogyha a 20-as èveid vègère tervezted volna.
amúgy elvileg ugyanugy teherbe eshet az ember abortusz után is.de előfordul,hogy valaki nem tud tobbet teherbe esni,vagy èppen komplikáció lèp fel ab. után.
szerintem ne vetesd el.utólag mindegy kb,hogy 19 vagy 21 èvesen szültèl. de ha elveteted most,ès kèsőbb 2 èv múlva szülsz, hidd el,meg fogod bánni.
amúgy nem szokásom senkit lebeszèlni az abortuszról,de a te esetedben meggondolatlanságnak tartom.
Ha 19 éves, akkor nagy eséllyel nincs elegendő munkaviszonya a gyedhez, nincsének meg a megfelelő lakás körülmények. Ha ő úgy látja jónak, hogy nem megfelelő az idő most a gyermek vallalasra, akkor nem megfelelő.
Ma már kevés komplikáció fordul elő, nagyon ritkán lesz meddőség a következménye
Utolsó, sajnálom ha a te GYEDed csak egy pár tízessel több a gyestől.... Tudom nagy divat az abortusz ellenesség és bizonyára le is leszek pontozva, de ha nem érzik magukat késznek erre, akkor miért tartsák meg? Tudom ilyenkor jön, hogy adja örökbe, na de a terhesség is felelősség!
Kérdező:
Igen valószínűleg lehet gyermeked abortusz után is
Az érveim ellenére, azt mondom neked,hogy alaposan gondoljátok át a dolgot,mérlegeljetek és annak megfelelően döntsetek.
9# arról van szó, hogy a kérdező most 19 évesen terhes lett. elvetetné, holott 21 évesen már szülni szeretne. 2 év egyátalán nem sok, főleg,hogyha azt nézzük,hogy lehet már lenne 20, mire megszületik a baba. és ha 21 éves korára anya szeretne lenni, akkor 20 évesen el kellene kezdeni próbálkozni.
szóval szerintem semmi ráció nincs benne,hogy most elvetetné, de a közeljövőben szeretne gyereket.
én sem vagyok abortusz ellenes, írtam is a válaszomban korábban. nyilván ha indokolt akár anyagilag akár lelkileg vagy más módon, hát joga van elvetetni az anyának,hogyha úgy dönt.
én csak segíteni szeretnék a kérdezőnek,hogy később ne bánja meg a döntését.
amúgy az egészségügyi kockázata csekély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!