Abortuszom volt es most nagyon bánom. Visszahozni már nem tudom. Jó döntés volt?
Tudom h nem igazán lehet kijelenteni h ez jó döntés.
A parom beszélt rá vegülis...én meg megikyedhettem és belementem.
Van egy 14 hónapos gyerekünk.
Fogamzas gátló tabletta mellett lettem terhes.
Azt mondta párom, h mégegyszer nem csinálja ezt végig, amúgyis rossz környeken elünk per pillanat, ide nem akar még1 gyereket.
Külföldön élünk így szülöi/baráti segítségünk sincs.
A pénzből most épp h kijövünk.
Elvetettem, és most számoltam, h ha vállaltam volna valami részmunka idős munkát, és ha nem költenék annyit a hajamra (bár se ruhát nem veszek, se semmit, csak fodrászhoz járok) akkor lett volna elég pénz az eltartására.
Tény hogy költöznünk kellene, és az így is nehezen lesz megoldható.
A vetetés óta szinte csak sírok, és a párom azzal próbál nyugtatni h ő nem akar több gyereket es h ő döntött így.
De ez nem igaz, mert belementem, én feküdtem be abba az ágyba ahol kiszedték belőllem a gyerekem.
Fel fogom tudni ezt valaha is dolgozni? Mert most úgy érzem h örökké ezt a döntésemet fogom bánni...
Én meg a 15-ös válasz lepontozóitól szeretnék kérni egy rövid indoklást, hogy miért is kellene a kérdezőnek foggal-körömmel ragaszkodnia egy olyan fickóhoz, aki idézem:
"erre mondta h neki biztos h nem kell még1 gyerek, és h neki ez az 1 is sok.
Amúgy nem sokat segített az elején, csak mikor depressziós lettem.
Így is mikor vigyázni kell a gyerekre 2-3 órat vigyáz maximum rá egy héten, de akkor is csak morog. a hazimunkaban se segít, és a munkája sem olyan megterhelő."
A gyereket nemcsak megcsinálni kell, hanem foglalkozni is vele. Vajon apa nélkül jobb felnőni, vagy egy olyan "apával", aki számára teher a saját gyereke?
Valószínű a kérdező is azért lett depressziós, mert a párja nem törődik vele.
Szóval komolyan kérdezem, mi a jó egy ilyen kapcsolatban? Magyarázzátok már el nekem, kérlek!
"Én meg a 15-ös válasz lepontozóitól szeretnék kérni egy rövid indoklást, hogy miért is kellene a kérdezőnek foggal-körömmel ragaszkodnia egy olyan fickóhoz, " - kérlek.
Szóval lehet, hogy neked csak egy fickótól lett gyereked, de tudod, az emberek jó részének élete párjától (férjétől, élettársától) akivel a kettejük kapcsolata legalább ugyanolyan fontos, mint a gyerekével való kapcsolata.
Lehet, hogy te a férfit kizárólag a gyereknevelésedhez nyújtott hasznossága alapján ítéled meg, de ez kérlek a te lelki problémád, nem a családi lét ismérve.
sziasztok!
Persze nem szép, h a párja a kérdezőnek így áll a gyerekhez, de ki az közülünk akinek nem fordult meg a fejében egyszer sem, h még az 1 is sok? Lehet, h csak kicsit ki volt borulva, merülve stb. Ilyen gondoltaok mindenkinek átsohannak az agyán!
A még egyszer nem csinálja végig is érthető, mert nem tudjuk, h a kérdezőnek milyen volt a terhessége, lehet végig hányta, veszélyeztett volt és feküdnie kellett stb. számos élethelyzet előfordulhat!
Segítség nincs, a pénzből éppen, h kijönnek, tudjuk, h a gyerek igen is sokba van, hiába a megörökölt ruha a többi dolgot igenis ki kell fizetni!
Én szerintem ne ostorozzuk a kérdező párját, nem tudhatjuk milyen ember, valoszinuleg neki is nehéz, de probált racionális döntést hozni!
"Elveteti, mert neki nem fér bele az a kis kényelmetlenség, gyáva, megfutamodik.."
Éveken keresztül csak a családjának a férjének és a gyerekének élt! Foggal körömmel probálta 10 évig összetartani a családot, h a gyerek ne egy hétvégi apával nőjjön fel!
Miért bűn az, hogyha valaki magára és a meglévő gyermekére is gondol? Ez amúgy nem gyávaság és megfutamodás a legnagyobb rosszindulattal is egy egészséges őnzésnek nevezném! És nem kis kellemetlenség, hanem egy éltre szóló "béklyó" amivel elvágod az össze lehetőségedet, h találja egy normális férit aki elfogad!
Kedves kérdező, én ezt csak azért írtam le, h lásd vannak még elehtetlen élethelyzetek, hátha kicsit engdei más szinben láttatni a dolgokat!
"Lehet, hogy te a férfit kizárólag a gyereknevelésedhez nyújtott hasznossága alapján ítéled meg"
De piszok messze vagyok én ettől a hozzáállástól...
Egyszerűen nincs, nem létezik olyan, hogy a "gyereknevelésemhez nyújtott hasznosság", hiszen nem kizárólag az én gyereknevelésem, hanem a KÖZÖS gyereknevelésünk. Mivel KÖZÖS a gyerek, KÖZÖSEN vállaltuk a férjemmel, így KÖZÖSEN is neveljük. Nekem ezt jelenti a család. Ez az én lelki problémám, valóban, és ezek szerint sajnos igencsak abnormális elképzeléseim vannak a családról. De legnagyo, aki valóban társam az élet minden területén, akire bármikor számíthatok. És nem mellesleg, akinek nem teher a saját gyereke, akit KÖZÖS elhatározás alapján vállaltunk.
Mert nekem valóban életem párjától lett gyerekem. Hogy a kérdezőnek is? Nos, erre azért nem vennék mérget...
*véletlenül elküldte, de utálom ezt a laptopot... szóval:
De piszok messze vagyok én ettől a hozzáállástól...
Egyszerűen nincs, nem létezik olyan, hogy a "gyereknevelésemhez nyújtott hasznosság", hiszen nem kizárólag az én gyereknevelésem, hanem a KÖZÖS gyereknevelésünk. Mivel KÖZÖS a gyerek, KÖZÖSEN vállaltuk a férjemmel, így KÖZÖSEN is neveljük. Nekem ezt jelenti a család. Ez az én lelki problémám, valóban, és ezek szerint sajnos igencsak abnormális elképzeléseim vannak a családról. De legnagyobb szerencsémre csak találtam egy olyan férfit, akinek szintén ilyen abnormálisak az elképzelései, aki valóban társam az élet minden területén, akire bármikor számíthatok. És nem mellesleg, akinek nem teher a saját gyereke, akit KÖZÖS elhatározás alapján vállaltunk.
Mert nekem valóban életem párjától lett gyerekem. Hogy a kérdezőnek is? Nos, erre azért nem vennék mérget...
#28, ez így nagyjából rendben is van - túl azon, hogy neked semmi alapod nincs arra, hogy megmondd, ki és mennyire "élete párja" a kérdezőnek... tudod, ezzel még a közeli barátok is rendesen mellé szoknak lőni... Te meg tudsz róluk itt 15 mondatot...
A gáz az, hogy a kérdezett hozzászólásodban a #3 és a #13 véleményt vetted védelmedbe... azok meg tényleg minősíthetetlenek, nem csak szerintem, ahogy nézem.
(a per "fickó"-t is Te írtad:))
25, azért nem bájos, amint valaki "kis kényelmetlenség"-ként interpretál egy gyermekvállalást egyedüli szülőként??? Noooooormális?
Miért az noorrmáális hogy feláldozza a már megfogant gyerekét egy pasi miatt akit még nem is ismer és lehet sosem fog vele találkozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!