Ti miért támogatjátok/ellenzitek az abortuszt?
Szeretném tudni, ki milyen érvekkel igazolja az álláspontját. A támogatásnál természetesen arról van szó, hogy az illető elismeri a nő rendelkezési jogát saját teste felett, és tiszteletben tartja azt a döntését, hogy kihordja vagy elvetesse a magzatot.
Én személy szerint támogató vagyok, és szeretném, ha minden országban legalizálnák az abortuszt.
*Thomasina*
Egyetértek veled is, és az első válaszolóval is.
Ezt nem lehet feketén és fehéren kezelni, hogy jó vagy rossz.. Mérlegelni kell az összes körülményt.
Úgy gondolom, hogy egy nőnek joga van dönteni a testéről. Ez nekem épp elég indok.
És egyébként ennek is szabtak egy határt, hiszen nálunk a 12. hétig, legkésőbb 18. hétig dönthetek arról, hogy meg szeretném-e tartani a magzatot.
Angliában ha jól tudom, akkor a 24. hét a határ, mivel onnantól számítják életképesnek a babát, onnantól van esélye a túlélésre a méhen kívül.
Ennél jobban szerintem nem lehet és nem is szabad korlátozni a dolgot.
Köszi #2-es, kedvelem a hozzád hasonló értelmes embereket.
Csak azért írtam még oda, mert ebben a témában elég parázs viták szoktak folyni itt, a gyakorin (meg máshol is).
:) Köszönöm Kérdező.. Háát... még jöhetnek a támadások.. De reméljük ők is kellőképpen kultúrált módon írják majd le a saját véleményüket... :)
Jóéjt mindekinek!
Nekem alapvetően nincs bajom az ellenvéleménnyel, ha az nincs alpárian megfogalmazva. Meg hát persze az alaphelyzet az, hogy nekem van igazam. :)
Neked is jó éjt!
Értelek #9-es, és tiszteletben tartom a véleményedet, és annak is örülök, hogy te is elfogadod, ha egy nő emellett dönt.
Igazad van, egy meddő vita teljesen értelmetlen lenne. Ilyen határozott véleményekkel úgysem tudnánk meggyőzni egymást az ellenkező álláspontról (pl számomra a fogantatás csak az élet lehetősége, de ebbe most ne menjünk bele).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!