Terhes vagyok de a férjem hallani sem akar a babáról, én viszont meg akarom tartani, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van egy 10 hónapos babánk akit imádunk.Terhes lettem...naptár módszer mellett!Még egy babát szerettünk volna de csak évek múlva!Én meg akarom tartani..bár sokat vívódtam ,hogy talán a kisfiúnk miatt sem lenne még itt az ideje!Nagyon nehéz lennede meg akarom tartani!Tegnap ezt közöltem is a férjemmel aki engem és kisfiúnkat hozott fel példának,hogy nekünk nem lenne jó!Ő sokatdolgozik!Na meg az anyagiak!Meg hogy neki nem kell még most egy gyerek!Nekem viszont nincs szívem elvetetni!Ő mióta mondtam neki meg van sértődve és hozzám se szól!:(Nem érti meg hogy nekem milyen lelkitörés lenne egy abortusz!Nem bocsájtanám meg neki ha belekényszerítene!

2016. okt. 17. 14:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 anonim ***** válasza:
62%
Utolsó köszi. Jól lepontoztak téged is😊 pedig ez a nagy büdös igazság. Ha felelőtlen vagyok akkor én hibáztam. Lehet más is hibázott.. de az nekem már mindegy. Magamért vállalhatok felelősséget. De azt is meg kell hagyni.. a naptár módszer szerint védekezik az ember az kb vagy igen vagy nem. Akkor tegye ha " nem gond ha becsúszik". És tény hogy ezt a párnak együtt kell megbeszélnie. A ffinek ebben rosszabb. Mert a nő dönti el... van hogy a pasi akarja a nő meg elveteti. Ezért pl én a "30 éve nem tudom megbocsátani" meg " szegény pasik hülyék mert mindent elhisznek".. na neee. Nem ilyen ostobáknak ismertem meg a környezetem ffiait. És most megint olyan helyzet mikor nincs olyan döntés ami pillanatnyilag mindenkinek jó lenne. És a hatása is évek múlva lesz érezhető. 1. szétesik a család marad 2 gyerekkel anyuka egyedül. 2. egyben maradnak és boldogok lesznek mind a 4-en. 3. szétesik a család ( ha anyuka bele lesz kényszerítve olyanba amit nem akar) és ott marad egy gyerekkel 4. megtörténik az ab.. és boldogan élnek 3-an. 5. lesz még 3 másik gyerekük. Ilyen helyzetben csak együtt lehet dönteni. És a következményeket vállalni... és nem a másik félre ( nemre) mutogatni bőszen ( a válaszolóra utaltam) Szegény kérdező. Borzasztó helyzet.
2016. okt. 20. 17:28
 42/74 anonim ***** válasza:
38%

#36 és #40, olvassátok fel magatoknak hangosan egyelőre csak a #2 #3, #4, és a #7 választ - persze sorolhatnék még 10-20 db-ot, de felesleges - és utána elmélkedjetek el azon, hogy van-e kettős mérce a nők nem kis részéről, vagy nincs.

Mondjátok meg őszintén legalább magatoknak, mi kellene ahhoz, hogy a nőtől várjátok el, hogy "megenyhüljön" és a férfit biztassátok, hogy "legyen önbizalma", "legyen kicsit önző"? El tudtok egyáltalán képzelni ilyen helyzetet???

(persze nyilván nem minden nő kettős mércés, van néhány teljesen korrekt hozzáállás itt, ennél a kérdésnél is... az #5-ben, a #10-ben pl nincs kettős mérce... a #7-ben se, de azt valszeg férfi írta... stb... a #31-el meg abszolút egyet értek...)

2016. okt. 20. 19:12
 43/74 anonim ***** válasza:
32%
#41 "Ezért pl én a "30 éve nem tudom megbocsátani" meg " szegény pasik hülyék mert mindent elhisznek".. na neee."- az elsőt én írtam, mi a problémád vele? A nőktől elfogadható, hogy "egész életében nem bocsájtja meg az abortuszt", a férfinél meg "na neeee", ha egész életében nem bocsájtja meg, hogy a nő önző volt vele szemben? Miért is ez a két féle megítélés?
2016. okt. 20. 19:16
 44/74 anonim ***** válasza:
19%

Megpróbálok hasznos és jó tanácsot adni.

Úgy vettem ki a feltett kérdés megfogalmazásából, hogy TE nem szeretnéd elvetetni a magzatot. Apuka viszont nem szeretné felnevelni a megszületett csecsemőt, leginkább a közeli érkezés a gondja.

Nos, abortusz mellett dönteni nagyon-nagyon kevés időd van, nem biztos, hogy akár neked, lelkileg jót tesz, akár a kapcsolatotoknak jót tesz - azaz meglehet, h egyedül maradsz a meglévő gyerekkel és a lelkifurdalással. Így a ti esetetekben - legalábbis nekem, mint kívülállónak - az tűnik a legjobb megoldásnak, hogy elbeszélgetsz a férjeddel a nyílt örökbeadás lehetőségéről. Apuka véleménye a hátrelévő hónapok alatt megváltozhat: az ultrahangképek, első mozgások, stb. Rájöhet, hogy sok minden holmi már meg van, hiszen addigra kinövi a 10 hónapos bőven. Stb.

Ha pedig még a gyerek megszületésekor is megingathatatlan a véleménye, akkor határtalanul boldoggá tesztek egy olyan párt, aki valószínűleg évek óta vágyott gyerekre.

A TE döntésed, melyik utat választod.

2016. okt. 20. 20:54
 45/74 anonim ***** válasza:
36%
#44, elárulom, egy férfi számára ebben a szituban ez a lehető legrosszabb megoldás, amit itt leírtál, ez biztosítja ugyanis leginkább, hogy ő legyen a legnagyobb vesztese az ügynek.
2016. okt. 20. 21:10
 46/74 anonim ***** válasza:
32%

#36 és #40, olvassátok fel magatoknak hangosan egyelőre csak a #2 #3, #4, és a #7 választ - persze sorolhatnék még 10-20 db-ot, de felesleges - és utána elmélkedjetek el azon, hogy van-e kettős mérce a nők nem kis részéről, vagy nincs.

Mondjátok meg őszintén legalább magatoknak, mi kellene ahhoz, hogy a nőtől várjátok el, hogy "megenyhüljön" és a férfit biztassátok, hogy "legyen önbizalma", "legyen kicsit önző"? El tudtok egyáltalán képzelni ilyen helyzetet???

(persze nyilván nem minden nő kettős mércés, van néhány teljesen korrekt hozzáállás itt, ennél a kérdésnél is... az #5-ben, a #10-ben pl nincs kettős mérce... a #7-ben se, de azt valszeg férfi írta... stb... a #31-el meg abszolút egyet érte

Majd ha egy pasi tudja milyen érzés ha egy élet növekszik benne, akkor lesz joga dönteni arról az életről.

Mindemellet mindketten hibàsak megérdemlik a jussukat.

És nem is értem miért kellene a nőnek megenyhülnie, ott 2 életről van szó, a màsikon meg egyről. Az meg hogy a pasi emiatt elhagyja az a nő felelőtlenségének a következménye.

Az hogy a pasinak egy születendő gyerek miatt el kell hagynia a csalàdjàt (mondjuk nem kifejezetten csalàdcentrikus megoldàs) az pedig az ő felelőtlenségének a következménye.

Élhetnek mindketten egyedül, illetve a nő a gyerekekkel azért mert ostobàk voltak.

Szerintem pedig egy élet fontosabb, mint vkinek az egója, aki pont annyira hibàs mint a màsik.

2016. okt. 20. 21:26
 47/74 anonim ***** válasza:
29%
#46, egy megszületett, élő ember már minden kétségen kívül fontosabb... az viszont, hogy egy nő számára egy embrió fontosabb a párkapcsolatánál, az viszont egy nagyon durva megalázás a férfi felé. Egyfelől. Másfelől ugye hiába lép le, attól még legalább huszon-évig minden tettében benne lesz a megalázottság... az én értékrendemben ez milliószor durvább történet mondjuk egy szimpla megcsalásnál, ami ugye ott véget is ér, nem maradnak belőle évtizedekre szóló kényszerek, és nem várja el tőlem senki, hogy még huszon-évig tartsam is el legalább részben azt, akivel megcsaltak.... (meg, hogy tartsak kapcsolatot, meg hogy szeressem, meg hogy...)
2016. okt. 20. 21:43
 48/74 anonim ***** válasza:
28%

"Majd ha egy pasi tudja milyen érzés ha egy élet növekszik benne, akkor lesz joga dönteni arról az életről." - ja, mig el nem felejtem, ugye ITT ismerted el a kettős mércét, és próbálod megideologizálni - mint általában mindenki, aki kettős mércét használ.

(én meg bízom beenne, hogy ez itt a nem is túl távoli jövőben valósággá válhat: [link] - ahogy elnézem a szavazás állását, Magyarországon a nagy többség támogatná:))

2016. okt. 20. 21:57
 49/74 anonim ***** válasza:
76%
Hú de offolunk..szegeny kérdező.#42 elolvastam... sokat csak utólag. Látom már. De akkor is tartom. Megmagyarázom az én szemszögemből: Itt az anyuka sztem nem bánja a babát. Ezért is mehetett bele ilyen nem is védekezésbe. Az apuka nagggyon nem akart babát. Akkor... mi a helyes és okos dolog? Vagy megbizonyosodom róla hogy tutiziherbiztos szed pl gyógyszert.. ha meg nem bízom... én.. ÉN védekezek, aki nem akar babát. Olvasd el mit irtam a 41.hozzászólásban. Egyik részről sem jogos a kettős mérce. Mindenki felnőtt, könyörgöm. Te is. Mást okolni saját felelőtlenség miatt nem lehet.. vagy igen.. de minek. Azt is leírtam a ffiak ebben a baba dologban kiszolgáltatottabbak ( is meg nem is mert nem ők szülnek/ kapartatnak.) Kell gondolni erre is. De a kettős mércét azért neked hoztam fel mert amennyire kikérted magadnak annyira alkalmazod is. A többiek felvállalták. Itt a pár csapdába került. És megfogant egy élet. Lehet itt a ffi vagy női egókat " hízlalni" minek? Felnőtt ne mást okoljon saját hülyeségéért. Nálunk férjem akar még egy babát. Én nem. De teszek róla hogy ne csússzon be. Vele megbeszélve természetesen. Ennyi. Ha becsúszik.. ő lenne csak a hibás? Vagy mit szólna ha akarata ellenére elvetetném? Mint apa, hogy érezné magát? Ismerem.. én ismerem mint a kérdező a párját. Elfogadná... de a tüske ott maradna benne. Jogosan. Látod, ha átfordítom sem "szebb" a helyzet? Az meg hogy egy ffi vagy nő kicsit " hazabeszél" természetes. De azért ne állitsuk be egyik felet ( ffi társadalom/ női társadalom ) áldozatként. Gondolkodni és saját tettért felelősséget vállalni. Es engem kifejezetten a " 30 éve bánom" válaszoló "ragadott magával". Mit? 30 évig saját butaság miatt mást okolni nem semmi. A többi " hagyd el" sem kutya valóban. Itt meg még nagyobb a felelősség. Egy élet felett döntenek. És egy család vagy belerokkan lelkileg vagy nagyon boldog lesz. De hiába is írogatunk. Mit? Meggyőzni egyik felet sincs jogunk. Írtam 5 lehetőséget. Valamelyik lesz. Vagy egy 6. Hogy mi hoz boldogságot? Nem tudhatom. Egyikünk sem. Te sem. De életek dőlnek ott ( is ) el. Ha anyuka elveteti.. meghozza a döntést ( hacsak nem kényszerítik persze) nem okolhat jogosan mást. Saját döntés/ saját felelősség. De ahogy te megteszed ( magadnak ártva) lehet ő is megteszi. Ne egyet ragadj ki az általam emĺített 5 lehetőségből. Ott volt az is ha a ffi nem bocsát meg.. meg még 3. Ha mindenki megbocsát is. Mutass példát, hogy ne legyen kettős mérce;) hú remélem a sok off elmélkedés törölve lesz...
2016. okt. 20. 22:26
 50/74 anonim ***** válasza:
38%

"Es engem kifejezetten a " 30 éve bánom" válaszoló "ragadott magával". Engedelmeddel pontosítanálak:

"(Én 30 éve nem tudom megbocsájtani meg az exemnek...)" - tudniillik ezt én írtam...

2016. okt. 20. 23:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!