" "nem tudja, hogy jó lenne-e neki?" Hát annál egészen biztosan, minthogy esélyt sem kap"
Most fordítsd vissza: jobb egy minden bizonnyal rossztól megvédeni valakit, mint egy esetleges ha és talán jóval kísérletezni.
Bőven van? Akkor miért is kell várni egy GYEREKRE(nemhogy babára!) évekig? Mert az anyuka nem mond le róla, ahogy ezzel szemben tehetné egy abortuszos nő akinek tényleg nincs értéke a gyerekének tehetné. Ő ebbe miért nem gondol bele? Hogy akkor egy pár kaphatna újszülött babát és akkor tényleg a kezdetektől nevelhetnék. Sőt azt is lehet kérni, hogy a babát láthassa. Sok pár mit meg nem adna egy ilyen lehetőségért. És akkor nem kellene kifogás, hogy nem tudja, mi van a gyerekkel. Nem mintha érdekelné... Csak persze ez így nem olyan egyszerű, mint elmenni egy kis beavatkozásra.
Akkor egy nő addig nem lesz anya amíg nem szül? Tényleg attól válik azzá? Tehát egy 9 hónapos terhes például eszerint a gondolkodás szerint nem anya. Az, hogy a baba a testében van, az hogy a gyermeke benne növekedik, nem teszi anyává? Az a kórházi "procedúra" teszi azzá? Hiszen előtte közelebb volt a gyermekéhez mint utána, nem?
Szerintem onnantól kezdve, hogy egy új élet reménye van benne már anya lesz egy nőből. Egy ilyen döntés pedig tökéletesen megmutatja, hogy milyen anya.
De mi az, hogy miden bizonnyal? Ha egy házaspár kapná például meg az, miért rossz például minden bizonnyal? Mitől lesz ez rossz? Az, hogy nem akarja államiba adni az teljesen normális. De ha lemond róla, rengeteg várólistás van aki évekig várt egy gyerekre. Nem gondolom, hogy az minden bizonnyal rosszat adna neki. Nem mondom, hogy magának szülje meg feltétlenül. Csak RENGETEG erre alkalmas, képes és akaró ember van, aki megtenné helyette szertettel.
Szóval szerintem igenis önző dolog ezt tenni egy élettel. Mert jót nem tesz vele az egészen biztos.
33-as jó kérdéseket feszeget.Szerintem azért nem működik ez mert tabu,mert szégyen.Olvastam egyszer egy örökbe adó anyát,ő azt mondta szeretné ha eljönne az a világ mikor egy terhes nő úgy mehetne munkába büszkén,nagy pocakkal,hogy a kollégái tudják,hogy a babát nem magának hordja ki.Ha ez elfogadott lenne,akkor több esetben lenne örökbe adás szerintem.Most szinte csak titkolt terhességekből vannak örökbe adható babák.
Ezért elterjedtebb az abortusz.Ott műtét,elaltatnak,és le van tudva a "probléma" nem kell senkinek megtudni.Ha egy nő viszont felvállalja,hogy nem tudja nevelni,és örökbeadja,akkor örök bélyeg marad.Meg hát valóban az is van,hogy sokan inkább elvetetik,mert úgy gondolják az még nem ember,és azzal már nem tudnának megbirkózni,hogy megszülik,de nem ők nevelik.Ezt is meg értem valahol.
Teljesen igazad van kérdező,inkább legyen a gyerek magától öngyilkos tinimorában,vagy inkább ölje meg az anya magával együtt,ha megszületett....
Megértem,hogy te sajnálod azt a kicsi magzatot, de ez egy olyan kérdés,amit csakis objektíven,érzelmek nélkül szabad vizsgálni.
Jártál már árvaházban?Tudod mi van ott?
Én voltam,hidd el sok gyerek kívánja azt,hogy bár meg se született volna.
Tudod milyen egy árva gyerek élete,aki fiatalon belekerül a prostitúcióba?
Tudod milyen jövő vár rá?
Tudod milyen úgy felnőni egy gyereknek,hogy anyuka nem akarta és gyerekkorától tinikoráig verték otthon?Nekem volt ilyen barátnőm,kétszer próbált öngyilkos lenni,és most is folyamatosan antidepresszánsokon él,mert ezt nem lehet feldolgozni,szerinted mennyi esélye van így egy boldog életre?Nincs végzettsége,de még munkahelye se lesz,mert pszichiátrián kezelt ember nem kell sehova.
Persze én is sajnálom azt a kisbabát,de ez még mindig jobb döntés,mint az
,hogy megszületik azért,hogy az élete egy szenvedés legyen jövő nélkül.
Nagyon könnyű ítélkezni úgy,hogy egy szép lakásban ülsz,tiszta ruhákban,valószínűleg kaja is van a hűtőben és valószínűleg hasonló körülmények közül jött emberekkel állsz csak szóba.Így nagyon könnyű elfordulni és nem észrevenni,hogy mi van körülötted.
Menj ki egy nyomornegyedbe és nézd meg,hogy mi van ott.
Hidd el azok nagy része,aki abortuszra megy,nem azért teszi,mert a fél milliós fizetését bulizásra akarja elkölteni,persze ezt gondolni sokkal egyszerűbb,így legalább nem kell szembenézni a szomorú valósággal,ami körülöttünk van.
Arról nem is beszélve,hogy persze a "hibátlan" fehér bőrű babákat azonnal örökbe fogadják,de mi van az etnikumokkal vagy azokkal,akik betegen születnek?
Sajnos nem csak "tökéletes"kisbabák születnek.Ha valakinek az is problémát okoz,hogy miből fogja fizetni a számlákat meg miből fog enni,akkor az a nő nem engedheti meg magának azt a kockázatot,hogy bevállaljon egy terhességet,ahol benne van a pakliban,hogy nem fog tudni dolgozni és akár még betegen is születhet a babája,akit se ő nem tud ellátni se az állam nem tud neki emberséges ellátást biztosítani.
És nincs segítség,nem tud hova fordulni.
Ha azt akarod,hogy kevesebb legyen az abortusz,akkor igenis azokat a társadalmi problémákat kell orvosolni,amik az abortuszhoz vezetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!