Mr Orange kérdése:

Abortusz pro kontra?

Figyelt kérdés

2016. aug. 26. 18:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 A kérdező kommentje:
Te abból indulsz ki ,hogy nem vagyok a világ egyik legbefolyásosabb embere és kb 20-an ha olvasták ezt a cikket kb 3-4 óra alatt de enyi erővel te minek mész el szavazni hisz a te vokksod csak egy a kb 4 millióbol csak mert nincs akor befolyáom mint Ferenc Pápának ,Obamának,Putyinak még beszélhetek fontos dolgokról és lehet igazam.
2016. aug. 26. 20:41
 22/73 anonim ***** válasza:
83%

"Ameddig a törvény engedi, addig lesz is ab"

A törvény előtt is volt, és ha a törvény tiltaná, akkor is lenne. De az kinek lenne jobb? Ja igen, tudom, azoknak aki szeretnek mások életébe beleszólni, meg ítélkezni. Csak a valóságban nekik sem lenne belőle hasznuk.

2016. aug. 26. 21:16
 23/73 A kérdező kommentje:

Én nem itélkeztem senki sem szól bele a másik életébe ha megcsinálja valaki és nem tudd védekezni ő szól bele, a magzat életébe azzal hogy kikapartatja. Mindenki maga dőnt de ha már össze jött vállajuk a következményt .

Egy szóval sem mondtam,hogy lecsukatnám azokat a nőket gondolják át mít tettek és ha tudják javítsák ki ennyit üzennek vagy számoljanak el önmagukkal.

2016. aug. 26. 21:22
 24/73 A kérdező kommentje:
Egyébként nem a nők a hibásak a társadalom a hibás ami kitermeli ezt a fajta gondolkozást én védeném a nőket támogatnám azokat a kamasz lányokat akik teherbe estek fejlesztenem az állami gondozotak progjamját csak úgy mint a kórházakat a mai arénák helyet.
2016. aug. 26. 21:25
 25/73 anonim ***** válasza:
79%

"ő szól bele, a magzat életébe"

Akkor is beleszól az életébe, ha nem "kapartatja ki", hanem megszüli felneveli. Pedig azt se kérte tőle senki se.

2016. aug. 26. 21:27
 26/73 A kérdező kommentje:

De könyörgöm meddig 18 éves koráig.Utána azt csinál az a gyerek amít akar. Még egyszer mondom én egy 10 hetes magzatot olyan embernek tekintek mint egy 2 hónapos gyereket és ha egy 2 hónapos gyereket szülés utáni depreszió miatt megfojt az anya az 5 év gyógykezelés.

Utó irat nyílván nem büntetném az abortizált nőket de meg kéne teremteni a kuluráját annak ,hogy ha nem akarok egy gyereket természetes,hogy megszüllöm de ha nem akarom nem, nevelem fel állami programok kelenének kiemelt figyelemmel a kamasz lányokra és az egyedül álló nőkre és akkor a kutya nem akarna abortuszt nem tudná megideologizálni nincs pénz ,jobb a kukában a gyereknek akkor tényleg csak nagyon kevés önző nő személy nem lenne hajlandó megszüllni a magzatokat mert ő nem akar 9 hónapot az életéből ha már nagyon kevesen lesznek akkor éret meg a dolog a betiltásra.

2016. aug. 26. 21:34
 27/73 anonim ***** válasza:
87%

Ezzel csak az a baj kedves kérdező,hogy te is szélsőségesen látod a helyzetet.

Nem véletlenül van meghúzva ott az abortálható magzatok kora ahol.

Az a magzat még nem érez fájdalmat,nem gondolkozik,és főleg nem álmodik.Ezért nem lehet összehasonlítani például egy felnőtt ember megölésével.

A másik probléma pedig az,hogy te is és a többi abortusz ellenes is csak addig foglalkozik azzal a "lehetőséggel",amíg megszületik.De őszintén,teszel bármit azért,hogy a rászoruló családokon segíts?

Tudod hány gyerek éhezik ma Magyarországon?Hányan vannak olyanok,akik csak az iskolában esznek főtt kaját és esélyük sincs a jobb életre?

Teszel bármit azért,hogy a gyerekek jobb felvilágosítást kapjanak?Teszel bármit azért,hogy a fogamzásgátló módszerek elérhetőbbek legyenek?

Teszel bármit azért,hogy azok a gyerekek,akik állami gondozásba kerültek boldogabbak legyenek?Viszel nekik játékot,ruhákat?

Persze a kisbabákat azonnal örökbe fogadják,de sokan kerülnek be idősebb korban is,ők nem érdemlik meg a boldog gyerekkort?

És itt lehetne beszélgetni a különböző etnikumokról és szidni a szülőket,de attól az a gyerek még ugyanúgy szenvedni fog.Vagy ők a származásuk miatt kevesebbet érnek/kevesebbet érdemelnek,mint a többi gyerek?

Teszel bármit azért,hogy több részmunkaidős állás legyen az országban vagy több bölcsőde,hogy anyuka vissza tudjon menni?

Ha az összes abortusz ellenes emberke elkezdene ezeken a dolgokon dolgozni,akkor már pár év alatt is hatalmas változásokat lehetne elérni,de ahhoz cselekedni kellene,és az mindjárt nem olyan egyszerű,mint ülni a gép előtt és szidni másokat.

Az abortusz egy válasz nagyon komoly társadalmi problémákra.Ahelyett,hogy a nőket szidjuk inkább azon kéne dolgozni,hogy jobbá tegyük az országot,és azt gyűlöletkeltéssel nem lehet elérni.

2016. aug. 26. 21:35
 28/73 anonim ***** válasza:
81%
*vissza tudjon menni dolgozni?
2016. aug. 26. 21:38
 29/73 anonim ***** válasza:
22%

Én is elítélem az abortuszt. Hagyjuk már a magzat korát. Kit érdekel? A szándék a fontos! Az, hogy valakiben meg van az az erő, hogy önkényesen megölje a gyerekét akit ő hívott életre.

És ezek a "nők" nem gondolnak arra, hogy más nő mennyit küzd egy olyan pici életért, amiről ő egyszerűen (vagy nem egyszerűen-számomra lényegtelen) lemond? Arra nem gondol, hogy egy család értékes tagja lehetne? Egy másik családé? Hogy ez a baba az ő gyereke lenne, ha engedné megszületni? Hogy mások is voltak/vannak/lesznek ilyen helyzetben és mégsem ölik meg az életet a méhükben? Arra gondolnak, hogy később lehet, hogy nem vagy csak nagyon nehezen lehet gyerekük egy abortusz miatt? És az eszükbe jut, hogy "még" az állat is küzd a kölykéért, amiről tudja hogy az övé? ("- ilyen szempontból többre tartok egy állatot)

Az hogy valójában attól a pillanattól, hogy megfogant ők "anyák"? És végül- de nem utolsó sorban- attól nem tartanak, hogy (remélem!) van pokol a halál után?

Egy ilyen abortuszos nőnek szívem szerint például megmutatnám a barátnőmet, akinek a baba meghalt a hasában szülés előtt közvetlenül. Elmondanám neki, hogyha neki ennyire terhes a dolog (talán az "ilyen" esetekből született ez a lealacsonyító szó erre az állapotra), hogy akkor legalább adta volna a kisbabáját egy ilyen családba. Ahol szerették volna. Ahol lett volna egy igazi anyja. 9 hónapot nem bír ki legalább. Meg játssza, hogy "nem tudja, hogy jó lenne-e neki?" Hát annál egészen biztosan, minthogy esélyt sem kap. Vagy inkább az áll a háttérben, hogy "Nehogy már az ÉN gyerekemet másnak adjam?" Másnak legyen esetleg boldogsága benne?Ez elképesztő... Ilyenkor szégyellem, hogy ebbe a nembe tartozom...

2016. aug. 26. 22:00
 30/73 anonim ***** válasza:
58%

"Arra nem gondol, hogy egy család értékes tagja lehetne?"

Most ez kissé csúnyám hangzik tudom, és ne gondold, hogy a gyereket árucikknek tekintem. De hagyjuk már azt a dumát, hogy a "megölt" "gyerek" egy másik családnak értékes tagja lehetne. Bőven van miből válogatni sajnos az olyan családoknak akik nem akarnak saját gyereket nevelni (vagy nem tudnak, vagy a saját mellett nem sajátot is akarnak, tökmindegy)

2016. aug. 26. 22:05
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!