Mi viseli meg szerintetek jobban a méhszájat? 1. Beavatkozás mentes hüvelyi szülés 2. Tágítással végzett abortusz.
Abortusznál 1 cm-ig tágítják ki a méhszájat és pár perc az egész. Előtte ugye kapsz méhszájpuhítót, szóval nem csak úgy nekiesnek.
Szülésnél pedig a méhszáj 10 cm-re tágul és a baba átmegy rajta, ami pár percnél több.
Szóval ha innen nézzük, vagyis ezeket a tényeket, akkor szerintem egy szülés jobban megviseli.
Egy terhességmegszakítás folyamán először lamináriával tágítják a nem szült nőket, majd altatás után egy fém pálcasorral tágítják milliméterről milliméterre, annyi mm-re, ahány hetes a terhesség. Majd egy vákuum szívóval, ami szintén fém, ugye kiszívják a méh üregét, de muszáj ezután küretkanállal még kaparni, hogy biztos minden kijött-e... Ezzel szemben igaz, hogy a szülés során 10 cm-re kell kitágulnia a méhszájnak, de nem hirtelen, mint a műtétnél, hanem órák alatt, a saját tempójában, a saját izomrendszerével szabályozva. Ezért szerintem egy beavatkozás mentes (nincs oxi, kézzel tágítás stb) hüvelyi szüléskor kevésbé sérül a méhszáj, mintha erőszakkal kitágítják.
Üdv: egy EÜ-s
Nyilvàn az abortusz. Minden tàgìtàs ( akàr szülés közbeni is) gyengìti a méhszàjat.
Bocs a nagyon rossz példàért,de a melegeknél ugye van zàróizom probléma, pont a folytonos tàgìtgatàsok miatt, pl sok esetben eljutnak odàig,hogy a székletet nem tudjàk tartani. Persze ez tornàval stb.. megelőzhető,de gondolom érthető.
Annyi mm-re, ahány hetes a terhesség? Nem az eszköznek kell beférnie? Miért számít, hogy 6 vagy 10 hetes a terhesség? Mivel nem egyben veszik ki a babát, hanem feldugják az eszközt, amivel kiszívják, kaparják.
Ez nem provokáció, hanem az eü-s válaszolónak szól, kíváncsi vagyok.
Az 1 cm-et meg itt olvastam:
Ott azt írják a méhnyak elégtelenségről, hogy leggyakrabban ab miatt lehet, korábbi szülést nem említ a cikk:
Köszönöm a válaszokat! Úgy van ahogy gondoltam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!