Egy abortusz mennyire lenne fájdalmas altatás, érzéstelenítés nélkül?
Amennyire tudom, technikailag a méhlepény kikaparása ugyanaz, mint az abortusz (küret). Szülés után nekem ezt szedték ki, műtő hiányában teljesen éber állapotban.
Szó szerint olyan érzés volt, mintha egy belső szervemet tépnék ki, megfogalmazhatatlan fájdalom. A szülés egy vicc volt ahhoz képest. Ráadásul az orvos kapkodott, mert zárult a méhszáj, így kézzel nyúlt fel és próbálta letépkedni. Szerintem egy éber állapotban végzett amputáció lehet hasonló.
Előtte kemény szülésem volt, de inkább sorozatban ismételtem volna hússzor, mint ez a beavatkozás. 15 perc kínzás után lett műtő, olyan boldogan még ember nem várta az altatást, mint én. Amikor szegény anesztes odajött ismertetni a beavatkozást, rámordultam, hogy tudom, hadd írjam alá és üssenek már ki, mert nem bírom.
Technikailag gondolkozom a különbségen, talán az más, hogy nálam egy teljesen kifejlett méhlepényt kellett lefeszegetni a méhfalról, míg egy abortusznál még annyira nincsen rágyógyulva a méhfalra a méhlepény. Viszont abortusznál tágítani kell - nekem erre nem volt szükség, mert percekkel korábban jött ki ott egy újszülött.
De mondom, ezt a kínt ellenségemnek se kívánom. A kórháznak meg lószerszám a s...gébe, hogy a belső protokoll nem engedte még a bódítást sem műtőn kívül...
3: Akinek azelőtt csinálták, hogy elterjedt volna az érzéstelenítés. Nagymamámnak anélkül csinálták.
Vagy akinek illegálisan csinálták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!